Naar inhoud

Ouderinitiatieven

Misschien willen je ouders zelf een fijne plek voor je creëren, samen met andere ouders van kinderen met een ontwikkelingsachterstand of verstandelijke beperking. Dichterbij helpt en denkt graag mee bij de oprichting van een ouderinitiatief. 

Wooninitiatieven van ouders of particulieren

In een ouderinitiatief kunnen ouders professionele zorg, activiteitenbegeleiding en dagbesteding organiseren, op een manier die het beste bij jou en de andere bewoners past. En jij kunt lekker spelen, sporten, leren van en genieten. Ouderinitiatieven zijn er voor jongen én oudere kinderen.

11112851 Horst 6

Ondersteuning van Dichterbij

Natuurlijk hoeven je ouders niet helemaal alleen te bedenken hoe de de woning eruit moet zien en wat ze daar allemaal voor moeten regelen. Dichterbij heeft veel ervaring en denkt graag mee over de woning, de eisen waaraan die moet voldoen, de financiële kant van de zaak en natuurlijk de professionele begeleiding van de bewoners.

De Wieken in Uden is een voorbeeld van een ouderinitiatief waar Dichterbij zorg levert. Ontdek hoe zo’n gezamenlijke woonlocatie eruit ziet en in z’n werk gaat.
Bekijk deze locatie
Mieke woont op zichzelf in een appartement, onder begeleiding van Dichterbij. Dat hebben haar ouders samen met andere ouders binnen een ouderinitiatief gerealiseerd.
Lees hun verhaal