Naar inhoud
1015 - Grave - header

Kunstfabriek Oss

De Kunstfabriek is een atelier aan het St. Barbaraplein in de Osse binnenstad, achter cultureel centrum De Groene Engel. Mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking krijgen bij ons de mogelijkheid om hun creatieve talenten te ontwikkelen. Onze deur staat voor iedereen open, dus we krijgen geregeld bezoek van buurtgenoten en voorbijgangers.

Als kunstenaar dagen we je uit om zelf met ideeën te komen en deze zo veel mogelijk naar eigen inzicht te verwezenlijken. We werken met verschillende schilder- en tekentechnieken, speksteen, keramiek, mozaïek, vilt, papier-maché en al wat mogelijk is. Het parkje voor onze deur gebruiken we bij mooi weer als open lucht-atelier. We verplaatsen onze ezels dan naar buiten om lekker in het zonnetje te schilderen.

Je kunt bij ons ook dramalessen volgen en muziek maken. Bij de Groene Engel huren we een ruimte waar we elke week een paar uur met de instrumenten in de weer gaan. En op woensdag is het kook- en bakdag; dan duiken we met een paar mensen de keuken in om de hele groep iets lekkers voor te schotelen. We hebben trouwens ook nog een klein magazijn waar we papier versnipperen. Dat doen we in samenwerking met een papierverwerkingsbedrijf voor verschillende ondernemers in de buurt.

We zijn altijd op zoek naar leuke projecten en maatschappelijke initiatieven waar we aan kunnen deelnemen. We hebben veel contact en samenwerking met instanties en bedrijven in en rondom Oss en zetten onszelf het hele jaar door met veel enthousiasme op de kaart. We zijn aanwezig op markten en festivals en nemen regelmatig deel aan exposities – of organiseren die zelf in Oss en omgeving. Andere leuke voorbeelden zijn de veertig monsters die we voor Halloween gemaakt hebben om de winkels in de stad aan te kleden en de Burendag die we organiseerden met een groep allochtone vrouwen in de buurt. Daar kwamen maar liefst 260 bezoekers op af!

Wil jij je creatieve talenten ontplooien zodat jouw kunstwerk straks op een expositie te zien is of te koop is in onze winkel? Kom dan werken bij de Kunstfabriek!Voor wie

Mannen en vrouwen in de leeftijd van 18 tot 65+ met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking met bijkomende gedragsproblemen. Zeer intensieve verzorging kunnen we op deze groep niet bieden.

Voorzieningen
  • Atelier
  • Klein magazijn
  • Keuken
  • Activiteitenruimte
  • Rolstoelvriendelijk: geen drempels, rolstoeltoilet
Omgeving

Dagbesteding de Kunstfabriek ligt in de binnenstad van Oss, pal achter cultureel centrum De Groene Engel en aan de rand van een klein parkje. De locatie is goed bereikbaar met de fiets, auto en het openbaar vervoer.

Website https://www.kunstfabriekoss.nl/
Aantal open plaatsen 0
Totaal aantal plaatsen 0

‹ Terug naar het overzicht
Gemeente
Oss
Soort ondersteuning
Dagbesteding, leren en werken
Adresgegevens
Sint Barbaraplein 3
5341LK Oss
  • Kunstfabriek Oss
    Sint Barbaraplein 3
    5341LK Oss
Ik heb een vraag Ik meld mij aan