Naar inhoud

Mooi landelijk wonen

Dichterbij 12 Header 2000x550px

De Spitsbrug

Aan de rand van het dorpje Afferden heeft Dichterbij een mooie vrijstaande woonlocatie voor volwassenen en ouderen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. De bewoners hebben daarnaast te maken met autisme en moeilijk verstaanbaar gedrag.

Wonen


Spitsbrug is een prachtige plek om te wonen. Het is een soort boerderij. Op de benedenverdieping zijn twee groepswoningen. Als je met de trap of lift naar boven gaat, kom je bij ruime studio’s. Die hebben bijna allemaal een eigen badkamer.

In de gezamenlijke huiskamers vind je de gezelligheid en veiligheid die voor jou zo belangrijk zijn. Je begeleiders zijn altijd bij je in de buurt. Samen doen jullie leuke dingen. Je kunt helpen bij de dagelijkse klusjes: breng de waszakken maar weg of zet je liever de vuilniszakken aan de straat? Meekijken bij het koken? Leuk als je erbij komt zitten! Wil je liever even rustig op jezelf zijn? Dat kan ook. Even fijn naar muziek luisteren, tv kijken of gewoon luieren in je eigen stoel. Natuurlijk heb je ook een eigen slaapkamer. Die mag je zelf inrichten.

Aan de achterkant hebben we een grote tuin. Die kijkt uit op een natuurgebied. Bij mooi weer lopen er paarden in de wei. Leuk hè? Er is ook een gezamenlijke binnentuin. Daar kun je heerlijk rustig zitten en genieten van al het moois om je heen.

Dagbesteding en vrije tijd


Overdag kun je naar de dagbesteding. Dat kan bijvoorbeeld bij De Hultenhoek, de Dopheide, de Boskant of een zorgboerderij. Blijf je liever thuis? Dat kan ook! Je zult je niet vervelen, want je begeleiders zorgen voor leuke (belevingsgerichte) activiteiten die precies bij jou passen. Lekker een stuk wandelen. Of een fietstocht met de duo- of kuipfiets. Liever een autoritje? Dan gaan we samen boodschappen doen of naar het pontje bij de Maas. En wist je dat er iedere twee weken een troubadour op bezoek komt? Dan kun je heerlijk genieten van muziek!

Begeleiding


Je begeleiders staan bij de Spitsbrug altijd voor je klaar. Ze verzorgen je, helpen je op weg en ondersteunen je waar nodig. Wat je zelf kunt doen, doe je zo veel mogelijk zelf. Kun jij niet (zo goed) praten? Dat is niet erg: je begeleiders weten hoe ze ‘klein’ moeten kijken. Ze kijken heel goed naar jou, zodat ze tóch weten wat jij nodig hebt. Bij de Spitsbrug kun je zijn wie je bent, in een veilige omgeving met een duidelijke structuur.

Wim
Wim Wim kan nu zelf zijn eigen tuintje in
Rogier
Rogier Een speciale slaapzak geeft Rogier meer vrijheid

Meer informatie over De Spitsbrug

Voor wie

Voor volwassen mannen en vrouwen vanaf 30 jaar tot 50-plus met een matig tot (zeer) ernstig verstandelijke beperking. De bewoners hebben daarnaast te maken met autisme en moeilijk verstaanbaar gedrag.

Voorzieningen
 • Levensbestendige woonlocatie
 • Rolstoeltoegankelijk
 • Lift aanwezig
 • Badkamer met zit- of ligbad
 • Grote tuin op het zuiden
 • Knusse, ruime binnenplaats
 • 3 duofietsen en 2 kuipfietsen
Omgeving

Afferden ligt in het noorden van Noord-Limburg, vlak bij de Maas. Het is een klein, landelijk dorpje in een mooie, toeristische omgeving. Binnen tien minuten ben je in Gennep, Nieuw-Bergen en Venray. De bushalte is op ongeveer 1 kilometer van de locatie. 

Aantal plaatsen per woning Spitsbrug A: 5 Spitsbrug B: 6 Spitsbrug C: 7
Totaal aantal plaatsen 18

Foto's van De Spitsbrug


‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Wonen
Beschermd wonen
Doelgroep
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Spitsbrug 4A
5851 AC Afferden
 • De Spitsbrug
  Spitsbrug 4A
  5851 AC Afferden

Chat met ons