Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
10 algemeen 10

Arcen

Arcen is een klein en fijn dorp in midden-Limburg waar van alles te doen is. Je kent het misschien van de kasteeltuinen of van de bierbrouwerij van Hertog Jan. Dichterbij is er ook vertegenwoordigd.

Wonen

Onze vier 4-persoons-groepswoningen kun je vergelijken met een gezinswoning. Je hebt er een eigen slaapkamer en deelt de woonkamer, keuken en badkamer met je medebewoners. Ook is er een tuin met fijn terras. In elke woning wordt samen gekookt, dus sluit gezellig aan om een handje te helpen: aardappelen schillen, groenten snijden en schoonmaken, in de pannen roeren en na het eten natuurlijk even afwassen. Ons motto: alles mag, niets moet. Wil je even alleen zijn, trek je dan gerust terug op je kamer. Heb je zin om (samen) muziek te luisteren of tv te kijken? Doe maar lekker wat je leuk vindt.

Dagbesteding en vrije tijd


Overdag bezoek je de dagbesteding. Dat kan bij een zorgboerderij of bij de open inloop in het dorp waar je allerlei activiteiten onderneemt met andere inwoners van Arcen. Bijvoorbeeld koken, knutselen, bingo, noem maar op.
In je vrije uren en in het weekend bekijk je samen met je begeleiders welke inspanning en ontspanning jou goed zal doen. Een wandeling door het mooie dorp en een ijsje eten of wat drinken op het terras misschien? Natuurlijk maken we het thuis ook gezellig met een kopje koffie, je favoriete muziek en een spelletje.

Kun je zelfstandig wonen als je daarbij wat ondersteuning krijgt? Behalve de groepswoningen heeft Dichterbij in Arcen drie zelfstandige woonunits waar ook nachtzorg mogelijk is.

Henk
Henk Henk drukt op de knop en weg is hij

Als je het de bewoners vraagt

Meer informatie over Arcen

Voor wie

Voor ouder wordende mannen en vrouwen met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking.

Omgeving

De woningen van Dichterbij in Arcen liggen in een rustige straat op loopafstand van het centrum en omgeven door groen. Met name in de zomer komen veel toeristen op de kasteeltuinen en bierbrouwerij af. Heel gezellig! Heb je zelf zin om een keer op pad te gaan? Binnen tien minuten ben je in Venlo.

Aantal open plaatsen 3
Aantal plaatsen per woning 4
Totaal aantal plaatsen 19

Foto's van Arcen


‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Wonen
Doelgroep
Voor ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Verschillende adressen
Arcen
  • Arcen
    Verschillende adressen
    Arcen

Accepteer cookies voor chat