Naar inhoud
10 algemeen 10

Arcen

Arcen is een klein en fijn dorp in midden-Limburg. Je kent het misschien van de kasteeltuinen of van de bierbrouwerij van Hertog Jan. En Dichterbij zit er ook. In Arcen is van alles te doen!

Wonen in een groepswoning

Onze vier groepswoningen zijn als een gezinswoning. Je hebt er een eigen slaapkamer en deelt de woonkamer, keuken en badkamer met je huisgenoten. En ieder huis heeft een tuin met fijn terras. Vind je het leuk om te koken? Help maar mee! Je kunt aardappels schillen, groenten snijden, in de pannen roeren of na het eten even afwassen. Ons motto is: alles mag, niets moet. Wil je even alleen zijn, trek je dan gerust terug op je kamer. Heb je zin om (samen) muziek te luisteren of tv te kijken? Doe maar lekker wat je leuk vindt.

Dagbesteding en vrije tijd


Overdag bezoek je de dagbesteding. Dat kan bij een zorgboerderij. Of bij open inloop De Schans in het dorp. Daar kun je meedoen met allerlei activiteiten, samen met andere inwoners van Arcen. Bijvoorbeeld koken, knutselen, bingo, noem maar op.

In je vrije uren en in het weekend kijk je samen met je begeleiders welke inspanning en ontspanning jou goed zal doen. Een wandeling door het mooie dorp? Een ijsje eten of wat drinken op het terras? Natuurlijk maken we het thuis ook gezellig met een kopje koffie, je favoriete muziek en een spelletje.

Wonen in een zelfstandige woonunit

Kun je zelfstandig wonen als je daarbij wat ondersteuning krijgt? Dichterbij heeft in Arcen drie zelfstandige woonunits waar ook nachtzorg mogelijk is.

Henk
Henk Henk drukt op de knop en weg is hij

'Als je het ons vraagt…'

Meer informatie over Arcen

Voor wie

Voor ouder wordende mannen en vrouwen (50+) met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking.

Omgeving

De woningen van Dichterbij in Arcen liggen in een rustige straat. Je loopt zó naar het centrum en ook de natuur is dichtbij. Vooral in de zomer komen veel toeristen op de kasteeltuinen en bierbrouwerij af. Heel gezellig! Heb je zelf zin om een keer op pad te gaan? Binnen tien minuten ben je in Venlo.

Aantal plaatsen per woning 4
Totaal aantal plaatsen 19

Foto's van Arcen


‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Wonen
Beschermd wonen
Begeleid wonen
Doelgroep
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Verschillende adressen
Arcen
  • Arcen
    Verschillende adressen
    Arcen