Naar inhoud
Locaties

Augustinus 9-11

Op de huisnummers 9 en 11 van Augustinus zitten twee woongroepen voor volwassenen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag.


Wonen

In de gezamenlijke huiskamer kun je allemaal leuke dingen doen. Filmpjes kijken via de smart tv bijvoorbeeld. Of puzzelen, tekenen of knutselen. Als je liever rustig in je eentje zit, kan dat ook. Je hebt een eigen slaapkamer, die je zelf mag inrichten. De badkamer deel je met je huisgenoten. Rond etenstijd komt iedereen samen in de keuken. De begeleiders koken elke dag zelf en jij mag daarbij helpen als je wilt. In de pannen roeren, de tafel dekken, groente snijden. Kijk je liever toe om te genieten van de gezelligheid? Dat is ook prima! Augustinus 9 en 11 hebben ook allebei een tuin, waar je heerlijk kunt zitten. Als het heel warm is, zetten we er een zwembadje op om lekker in af te koelen. Op mooie zomeravonden organiseren we een barbecue. Eet je mee?

Dagbesteding


Overdag ga je naar de dagbesteding. Vlak in de buurt zijn verschillende mogelijkheden. Bijvoorbeeld bij DIA Drukkerij Intos of Zorgboerderij Heiveld. Je loopt of fietst daar zó naartoe, samen met je begeleider. Als je weer thuiskomt en in het weekend is er tijd voor een potje voetbal of een leuke wandeling of fietstocht in de natuur. We lopen ook graag naar het centrum van Gennep, voor een ijsje of een drankje op een terras of om boodschappen te doen.

Begeleiding

De begeleiders van Augustinus 9 en 11 staan onvoorwaardelijk voor je klaar. Misschien vind je het moeilijk om in woorden uit te leggen wat je graag wilt of nodig hebt. Dat is geen probleem: je mag ook op een andere manier laten weten wat je wensen en behoeften zijn. Zo maken jullie samen een programma-op-maat, speciaal voor jou. De begeleiders bieden je bovendien elke dag opnieuw de structuur die je nodig hebt en helpen je steeds om overzicht te houden. Je krijgt een eigen picto-genda; daarin kun je zien wat je die dag gaat doen. Je begeleiders zijn altijd in de buurt, je staat er nooit in je eentje voor.

Foto's van Augustinus 9-11

Meer informatie over Augustinus 9-11

Voor wie

Voor volwassen mannen en vrouwen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag.

Voorzieningen

- 24-uurszorg
- Eigen slaapkamer
- Ruime tuin
- Dagbesteding in de buurt
- Warme begeleiding met veel structuur

Omgeving

Augustinus 9-11 ligt aan een rustige, doodlopende straat aan de rand van Gennep. Een wandelingetje van vijf minuten brengt je midden in de natuur. De Maas en de hei zijn heel dichtbij. Ook het centrum is niet ver: je loopt er in 10 minuten naartoe. Augustinus is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De bushalte ligt op 200 meter afstand, het busstation vind je 1 km verderop.

Aantal plaatsen per woning 4
Totaal aantal plaatsen 8

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Wonen
Begeleid wonen
Doelgroep
Jongvolwassenen (18-29 jaar)
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Augustinus 9-11
6591 RA Gennep
  • Augustinus 9-11
    Augustinus 9-11
    6591 RA Gennep