Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
3731 Gennep 1 1

Boomheide 6

Aan de Boomheide 6 heeft Dichterbij een mooie twee-onder-een-kapwoning voor ouder wordende mensen met een ernstig verstandelijke beperking. De vijf bewoners hebben daarnaast te maken met psychiatrische en/of ouderdomsproblematiek. Bijkomende beperkingen die bijvoorbeeld voorkomen, zijn slechthorendheid, slechtziendheid, beginnende dementie en autisme. Dit uit zich soms in moeilijk verstaanbaar gedrag.

Wonen


De woonkamer aan de Boomheide 6 is huiselijk, maar bij de inrichting is goed rekening gehouden met jou en je huisgenoten. Er staat niet meer meubilair dan nodig is en de verlichting is helder. Zo zorgen we dat je makkelijk en veilig kunt bewegen, ook als je met een rollator loopt of niet zo goed meer ziet.
Ook in de keuken zorgen we voor veiligheid: de begeleiders sluiten hem af als ze even niet in de buurt zijn. Vind jij het fijn om erbij te zijn als we het eten klaarmaken en de tafel dekken? Ga maar vast zitten en geniet van de gezellige bedrijvigheid en de heerlijke etensgeuren.
Als je even alleen wilt zijn, kun je je terugtrekken op je slaapkamer. Daar kies je je eigen meubilair. De meeste bewoners gaan voor een rustige, prikkelarme inrichting, maar dat hoeft niet per se. We hebben ook een fijne, afgesloten tuin.

Dagbesteding en vrije tijd


Alle bewoners gaan naar een dagbestedingslocatie van Dichterbij. Bijvoorbeeld naar Dopheide of Boskant. Zoek jij nog een plek? Dan denken de begeleiding en de gedragsdeskundige graag met je mee. Als je rond een uur of vier weer thuiskomt, hoef je even helemaal niets. Loop maar even lekker rond en kom weer fijn tot rust. Daarna drinken we samen wat en dan gaan we aan de slag met de klusjes: de voorbereiding van het eten, de was opruimen, in de tuin werken of iets anders wat gedaan moet worden. En het mooie is: samen is dat heel gezellig!

Begeleiding


Bij Boomheide 6 leef je het ‘gewone’ leven in een huislijke sfeer. Je verstandelijke beperking en/of je moeilijk verstaanbare gedrag is geen belemmering. Binnen de groep kun je op je eigen niveau samen leven en beleven. Je volgt het ritme van de dag, maar wel op een manier die bij jou past. De begeleiding kijkt samen met jou en je familie naar je wensen, maar ook naar je grenzen. Zo doe je positieve ervaringen op en kun je groeien. De begeleiders zijn altijd bij je in de buurt. Zij zorgen voor veiligheid, structuur, duidelijkheid en voorspelbaarheid.

Je ouders en familie zijn natuurlijk van harte welkom. Je mag hen zo vaak uitnodigen als je wilt. Omdat zij jou goed kennen, vinden we het fijn als zij meedenken over jouw ondersteuning.


Voor wie

Voor ouder wordende mensen met een ernstig verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. De vijf bewoners hebben daarnaast te maken met ouderdomsproblematiek. Bijkomende beperkingen die bijvoorbeeld voorkomen, zijn slechthorendheid, slechtziendheid, beginnende dementie. Daarnaast kan er aanvullend sprake zijn van autisme.

Voorzieningen

- 24-uurs zorg
- Eerste verdieping bereikbaar met lift
- Badkamer met hoog-laagbad en douchestoel
- Grote afgesloten, gedeelde tuin (met Boomheide 8) met volière en schommel
- Ramen en deuren en trappen afgesloten
- Tweede woonkamer voor de nodige rust

Omgeving

Boomheide 6-8 ligt in een rustige woonwijk in Gennep op loopafstand van het centrum. Ook een tochtje naar het park is gauw gemaakt. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en heeft parkeergelegenheid voor deur.

Aantal open plaatsen 0
Aantal plaatsen per woning 5
Totaal aantal plaatsen 5

‹ Terug naar het overzicht
Gemeente
Gennep
Soort ondersteuning
Beschermd wonen
Doelgroep
Voor ouderen (50-65+ jaar)
Adresgegevens
Boomheide 6
6591 RP Gennep
  • Boomheide 6
    Boomheide 6
    6591 RP Gennep

Chat met ons