Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
3731 Gennep 1 1

Boomheide 8

Als je wat ouder wordt, is het fijn als je kunt wonen op een rustige plek met een regelmatige daginvulling. Boomheide 8 is zo’n plek: een mooie twee-onder-een-kapwoning met een grote omheinde tuin. Je woont hier met vier anderen. Je begeleiders stimuleren je om te (blijven) doen wat je zelf kunt doen en bieden je daaromheen alle zorg en ondersteuning die je nodig hebt.

Wonen

Sfeer en gezelligheid vind je bij Boomheide 8 in overvloed. Om te beginnen op je eigen kamer, die je helemaal kunt inrichten zoals jij wil. Foto’s van familie, posters van je favoriete zangers of lievelingsdieren, knuffels, plantjes, … je bent hier thuis, dus maak er maar iets moois van. Ook in de gezamenlijke woonkamer met open keuken is het erg gezellig. Als we samen koffiedrinken na de dagbesteding, met elkaar tv kijken of juist als ieder zijn eigen gang gaat: apart, maar toch samen. Het eten voorbereiden is ook zo’n fijne bezigheid. Je ruikt de geuren, neemt een kijkje in de keuken, helpt de aardappels in de pan te doen of de schillen weg te gooien. Samen maken we van deze alledaagse activiteiten beleefmomentjes.

Dagbesteding en vrije tijd

Op doordeweekse dagen bezoek je de dagbesteding. Als je daarvan thuiskomt, drinken we wat en daarna kun je even lekker ontspannen; op je eigen kamer, in de woonkamer of in de tuin. We hebben een volière met vogeltjes, een mooi terras en een grote schommel. Na het avondeten kunnen we een wandeling maken of fietsen we een blokje om. Vlakbij het huis zijn een speeltuin en een kinderboerderij en ook het bos ligt op loopafstand. De soos van Koos, eens per maand op woensdagavond, is ook favoriet. Maar wil je liever op je kamer een puzzel maken, een serie kijken of naar muziek luisteren, dan moet je dat natuurlijk lekker doen.

In het weekend, als we wat meer tijd hebben, brengen we geregeld een bezoekje aan Radio Maro in Café Open, wonen we af en toe een viering in de Norbertuskerk bij of kijken we welke activiteit het seizoen te bieden heeft. En ben je lid van een sportclub of andere vereniging, dan moedigen we je graag aan om daarnaartoe te gaan. Deze activiteiten vinden veelal plaats mede onder begeleiding van vrijwilligers. We denken mee om zoveel mogelijk aan je wens tegemoet te komen.


Voor wie

Voor ouder wordende mannen vanaf 50 jaar met een matige tot ernstige verstandelijke beperking wat zich soms uit in lichte gedragsproblematiek.

Voorzieningen

- 24-uurs zorg
- Eerste verdieping bereikbaar met lift
- Badkamer met hoog-laagbad en douchestoel
- Grote afgesloten, gedeelde tuin (met Boomheide 6) met volière en schommel
- Deels afgesloten ramen en traphekje ’s nachts
- De voordeur en tuinpoort zijn afgesloten

Omgeving

Boomheide 8 ligt in de Heikant, een rustige woonwijk aan de rand van Gennep voor mensen met een verstandelijke beperking. Een kinderboerderij en aangepaste speeltuin zijn vlakbij, net als de Norbertuskerk. Ook een loopje naar het park is gauw gemaakt. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en heeft parkeergelegenheid voor deur.

Aantal open plaatsen 0
Aantal plaatsen per woning 5
Totaal aantal plaatsen 5

‹ Terug naar het overzicht
Gemeente
Gennep
Soort ondersteuning
Beschermd wonen
Doelgroep
Voor ouderen (50-65+ jaar)
Adresgegevens
Boomheide 8
6591 RP Gennep
  • Boomheide 8
    Boomheide 8
    6591 RP Gennep

Chat met ons