Naar inhoud
Banningstraat 9 11 006

Burgemeester van Banningstraat 9-11

Kom jij wonen aan de Burg. van Banningstraat in Gennep? Dichterbij heeft er twee gezellige groepswoningen voor volwassenen (40+) met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Sommige huisgenoten zijn al wat ouder. Daarom zien ze wat minder goed. Of ze horen slechter. Of lopen wat minder makkelijk. Maar van gezelligheid houden ze allemaal!

Hoe ziet je huis eruit?

De woonkamers aan de Burg. van Banningstraat zijn heel gezellig. De bewoners drinken er graag samen koffie en kijken er naar hun favoriete tv-programma’s. Hou jij ook van Goede Tijden Slechte Tijden en van The Voice? Dan maken we een plekje vrij op de bank: kom er maar bij zitten! We doen ook veel andere dingen samen: boodschappen halen, koken of een spelletje Mens-erger-je-niet. Vaak zetten we ook leuke muziek op. Bijvoorbeeld Duitse schlagers of iets van Frans Bauer of Nick en Simon. Natuurlijk zingen we dan mee!

Je hebt ook een eigen slaapkamer en de badkamer deel je met je huisgenoten. In de tuin is een terras met een tuintafel en stoelen. Daar kun je gezellig zitten. In de tuinschuur kun je je fiets of scooter veilig wegzetten.

Wat doe je overdag?


De meeste bewoners gaan overdag naar de dagbesteding. Dat kan bijvoorbeeld bij DIA drukkerij Intos, het DAC of de Kunstschat. Je kunt kiezen voor halve dagen, maar ook voor hele dagen. Wil je niet iedere dag naar de dagbesteding? Als je zelfstandig genoeg bent om overdag alleen te zijn, is dat geen probleem.

Wat doe je in je vrije tijd?

Na het werk en in de weekenden is er van alles te doen. Een boodschap halen, even winkelen of een terrasje pakken. Ook leuk: een spelletjesmiddag of op bezoek bij familie of vrienden. Je kunt ook naar een clubje gaan of lekker tuinieren. We maken ook graag een tochtje met de auto of een ritje op de duo-fiets. Dat kan gezellig samen met de begeleiders en je huisgenoten, maar ook met een vrijwilliger of lekker in je eentje.

Welke begeleiding krijg je?


De begeleiding kijkt samen met jou heel goed naar wat je wilt en kunt. Aan de Burg. van Banningstraat zorgen we samen dat je de dingen die je al kunt ook kunt blijven doen. We maken een duidelijke weekinvulling voor je, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Gezelligheid, veiligheid en vertrouwen vinden we ook heel belangrijk: je kunt altijd rekenen op de warme aandacht van je begeleiders.

Foto's van Burgemeester van Banningstraat 9-11

'Als je het ons vraagt…'

Meer informatie over Burgemeester van Banningstraat 9-11

Voor wie

Voor volwassenen (40+) met een lichte tot matige verstandelijke beperking, soms in combinatie met stemmingswisselingen of bijvoorbeeld autisme. Een aantal van de bewoners heeft te maken met beperkingen die horen bij het ouder worden, bijvoorbeeld slechthorendheid, slechtziendheid en afnemende mobiliteit.

Voorzieningen

- 24-uurszorg
- Gelijkvloerse woningen
- Fijne achtertuin met fietsenberging
- Duo-fiets
- In de buurt: beweegtuin, park en (sport)clubjes
- Rustige wijk met goed burencontact
- Goed contact met de buurtvereniging
- Betrokken vrijwilligers waar je mee op stap kunt (vrijetijdsinvulling)

Omgeving

De Burg. van Banningstraat ligt in een rustige wijk in het centrum van Gennep. De winkels en gezellige terrasjes zijn vlakbij en de huisarts zit om de hoek. Het Weverpark is een fijne ontmoetingsplek voor buurtbewoners. Bij het bejaardencentrum is een beweegtuin waar je lekker in de frisse lucht sportief kunt bezig zijn. De Burg. van Banningstraat is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.

Aantal plaatsen per woning 3
Totaal aantal plaatsen 6

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Wonen
Doelgroep
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Burg. van Banningstraat 9-11
6591 AS Gennep
  • Burgemeester van Banningstraat 9-11
    Burg. van Banningstraat 9-11
    6591 AS Gennep

Chat met ons