Naar inhoud
Locaties

Dagbesteding Zwerfheide - specifieke groep 14

Aan de Zwerfheide 6 heeft Dichterbij een dagbesteding voor (jong)volwassenen en ouderen met een ernstige verstandelijke beperking in combinatie met moeilijk verstaanbaar gedrag en autisme.

Dagbesteding


We hebben twee verschillende groepen: groep A en groep B. Groep A is lekker actief, maar je hebt er een fijne afwisseling tussen inspanning en ontspanning. Groep B is er voor de belevingsgerichte activiteiten. Hou je niet van kiezen? Dat hoeft ook niet: je kunt zo vaak als je wilt meedoen met de andere groep. Het gaat er tenslotte om dat jij de dingen doet die je leuk vindt en waar je zin in hebt.

Wat kun je allemaal doen?


Je kunt bijvoorbeeld gaan paardrijden in Well. Daar gaan we met onze eigen bus naartoe. We rijden daarmee ook graag naar de Mookerhei, voor een heerlijke wandeling. Of naar het eendenmeer. Maar je kunt bij ons ook gymmen of samen muziek maken. Ga je liever creatief aan de slag of vind je het leuk om te koken? Ook dat kan. Je kunt zelf meedoen of gewoon genieten van de gezelligheid. Wat we ook leuk vinden: ergens een kopje koffie drinken of een fietstochtje maken. Soms met jou alleen, maar ook samen met een paar groepsgenoten. En er kan nog veel meer, dat merk je vanzelf als je hier komt!

Begeleiding


De vier begeleiders bieden jou veel structuur. Zodat jij steeds opnieuw een zo fijn mogelijk dag hebt. Ze geven je ook veel warmte: je krijgt vaak een arm om je heen. De begeleiders zijn bovendien creatief en zijn er goed in om leuke dingen te bedenken. Als je een dag niet lekker in je vel zit, helpen ze je om je weer wat beter te voelen. Als jij het nodig hebt, gaan er twee begeleiders samen met jou op pad.

Foto's van Dagbesteding Zwerfheide - specifieke groep 14

Meer informatie over Dagbesteding Zwerfheide - specifieke groep 14

Voor wie

Voor (jong)volwassenen en ouderen met een ernstige verstandelijke beperking in combinatie met moeilijk verstaanbaar gedrag en autisme.

Voorzieningen

- dagbesteding met actief en belevingsgericht aanbod
- vaste begeleiders (4/dag) 
- veel aandacht voor nabijheid, structuur en veiligheid
- prikkelarme omgeving
- tovertafel, gymzaal en snoezelruimte
- eigen bus om erop uit te trekken

Omgeving

Het gebouw van de dagbesteding was vroeger een informatiecentrum. Het is helemaal verbouwd, zodat er niet te veel prikkels zijn en iedereen makkelijk gebruik kan maken van de diensten op het terrein. Vlak in de buurt is een parkje om fijn te wandelen. Zwerfheide is goed bereikbaar voor alle vervoer. De bushalte bevindt zich op loopafstand.

Aantal plaatsen per woning 7 - 6
Totaal aantal plaatsen 13

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Dagbesteding en werk
Creatieve dagbesteding & ambacht
Belevingsgerichte dagbesteding
Doelgroep
Jongvolwassenen (18-29 jaar)
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Zwerfheide 6
6591 RC Gennep
  • Dagbesteding Zwerfheide - specifieke groep 14
    Zwerfheide 6
    6591 RC Gennep

Chat met ons