Naar inhoud

Groepswonen in Gennep

1330 3863 2884 1426 455 Gennep

Heijenseweg 83

Wat staat de Heijenseweg 83 op een fijne locatie: de doorgaande weg vóór het huis maakt iedere bestemming makkelijk bereikbaar, het bos áchter het huis straalt natuurlijke rust uit. Je zorgt er voor zes mensen met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. De bewoners hebben bijkomende problemen, als ASS en bipolaire stemmingsstoornissen. Een aantal van hen krijgt intensieve zorg.

Jij zorgt voor de rust, veiligheid en voorspelbaarheid die jouw cliënten nodig hebben. Je ziet hoe ze in hun vel zitten en speelt daarop in. De ene dag kunnen ze wat meer, de andere keer wat minder. Jij beweegt mee. En soms worden ze boos. Jij weet hoe je daarmee om moet gaan en helpt hen om een nieuwe start te maken. Als de ongemakjes van het ouder worden opspelen, denk jij mee over oplossingen.

Je cliënten zijn vooral op zichzelf gericht, ze zoeken elkaar niet echt op. Maar als jij iets leuks bedenkt, genieten ze echt van het samenzijn. Heerlijk barbecueën in de tuin bijvoorbeeld. Of een potje sjoelen. Of de grote favoriet: filmpjes kijken. Voor alle zes je cliënten is er overdag dagbesteding. Dat kan rustig thuis op de groep, maar ze kunnen ook kiezen voor dagbesteding buitenshuis, bijvoorbeeld bij zorgboerderij De Lindehoeve, Groenbedrijf Milsbeek, DIA Drukkerij Intos of de Bopack. Jij en je collega’s denken mee met de cliënt: wat past bij hem of haar?

In hun vrije tijd trekken de cliënten er graag op uit. De ene keer neem je ze mee naar een pretpark of dierentuin, een andere keer ga je gezellig met hen picknicken of pak je de bus naar de pannenkoekenboot. Ook thuis weet je het gezellig voor ze te maken. Met een mooie kleurplaat of een potje Rummikub. Als jij ze aanmoedigt, vinden de cliënten het ook leuk om mee te helpen in huis.

Openstaande vacature: begeleider EVB+ (25 - 32 uur)

Het belangrijkste instrument dat jij hebt als begeleider? Dat ben je zelf! En wat moet je dan in huis hebben voor deze groep cliënten, bij wie spanning en ontwrichtend gedrag steeds op de loer liggen? Om te beginnen: enthousiasme, ondernemendheid en improvisatievermogen. Verder: een flexibele werkhouding en stevige schoenen om in te staan. Tot slot: plezier in afwisseling en zin in uitdaging.

Je werkt in korte, middellange en lange diensten. Van maandag tot donderdag van 07.30-14.15 uur, 7.30-10.00 uur, 16.00-20.00 uur of 14.00-22.15 uur. Van vrijdag t/m zondag van 7.30-15.30 uur, 11.00-19.00 uur of 14.00-22.15 uur.

Solliciteer hieronder direct op onze vacature. Of oriënteer je verder op onze locaties met openstaande vacatures.

Openstaande vacatures

Begeleider EVB+ clienten
Wil jij bijdragen aan een mooi en betekenisvol leven voor mensen met een verstandelijke beperking?
Vast contract
MBO (niveau 3, 4) of HBO
FWG 40 - FWG 45
Bel me terug Meer informatie
Begeleider LVB(+) cliënten
Wil jij als begeleider, binnen veilige grenzen van een duidelijke structuur, bijdragen aan een mooi en betekenisvol leven voor de LVB+ cliënten?
Vast contract
MBO (niveau 3, 4) of HBO
FWG 40 - FWG 45
Bel me terug Meer informatie
Dienstverleningscoördinator
‘Wil jij de spil zijn in de zorg en ondersteuning van onze cliënten?’
Vast contract
HBO
FWG 50
Bel me terug Meer informatie

Foto's van Heijenseweg 83

Meer informatie over Heijenseweg 83

Voor wie

Voor mannen en vrouwen vanaf ongeveer 40 jaar met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. Zij hebben daarnaast bijkomende problemen, als ASS en bipolaire stemmingsstoornissen. Een aantal van hen krijgt intensieve zorg. Meerdere bewoners verblijven op de groepswoning in het kader van de Wet BOPZ (Wet bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen).

Voorzieningen
 • 24-uurszorg in knusse, ruime groepswoning
 • Intensieve begeleiding, ook één-op-één
 • De begeleiders zijn geschoold in veiligheid en preventie
 • De begeleiders zijn bevoegd tot het toedienen van medicatie
 • Dagbesteding-aan-huis of extern
 • Lift
 • Betegelde tuin met zitje en loungebank en muziekinstallatie
 • Moestuin
 • Duo-fiets
Omgeving

De Heijenseweg ligt in een rustige woonwijk, op loopafstand van het gezellige centrum van Gennep. Huisnummer 83 grenst aan de achterkant aan een rustige, bosrijke omgeving. De groepswoning is goed bereikbaar met de fiets, auto en het openbaar vervoer.

Aantal plaatsen per woning Groepswonen: 5 plekken; aanleunappartement: 1 plek
Totaal aantal plaatsen 6
‹ Terug naar het overzicht
Vacatures
Soort ondersteuning
Wonen
Beschermd wonen
Doelgroep
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Heijenseweg 83
6591 HB Gennep
 • Heijenseweg 83
  Heijenseweg 83
  6591 HB Gennep

Accepteer cookies voor chat