Naar inhoud
7680 Heeswijk Dinther

Beukendreef

Aan de Beukendreef in Heeswijk-Dinther staan twee moderne gezinswoningen van Dichterbij. Op nummer 35 komen kinderen en jongeren voor naschoolse opvang en midweek-, weekend- en vakantieopvang. Bij de buren op nummer 37 wonen zes kinderen, jongeren en jongvolwassen (van circa 11 tot 20 jaar).

Naschoolse opvang en logeren

Als je op zoek bent naar een fijne plek om je vrije middagen, weekenden en vakanties door te brengen, dan ben je bij Beukendreef 35 aan het juiste adres. Je gaat overdag naar school en komt daarna naar de Beukendreef om te spelen, knutselen, gamen, bakken, puzzelen, tekenen, wat te helpen met klusjes … waar je maar zin in hebt. Aan het einde van de middag word je opgehaald om naar huis te gaan of blijf je een (paar) nachtje(s) logeren. Ook in de weekenden en de vakanties ben je van harte welkom om een of meerdere dagen met ons mee te doen!

Wonen

Zoek je een tweede thuis? Een huiselijke groep waar je met andere kinderen en begeleiders zo veel mogelijk leeft als in een gezin? Waar je vertrouwd bent, waar het gezellig is en waar je jezelf kunt zijn? Dan is Beukendreef 37 echt iets voor jou. Je hebt hier een eigen slaapkamer die je helemaal naar jouw smaak inricht en aankleedt met de posters, knuffels, foto’s en andere spulletjes die bij jou horen.

Op doordeweekse dagen ga je naar school (of werk). Je wordt met de taxi opgehaald, dus dat betekent: op tijd uit bed, douchen, ontbijten, tanden poetsen en tas inpakken om op tijd klaar te staan. Dat kun je (bijna) allemaal zelf, maar als het nodig is, helpen we je natuurlijk een handje.
Na school zitten we met limonade en een koekje klaar om naar je verhalen te luisteren en daarna ga je lekker spelen: op je kamer, met een huisgenootje of buiten met je straatgenootjes. Op maandagen kun je meedoen met de Fitkids: lekker sporten met andere kinderen bij het sportcentrum in de buurt.

Net als in een gewoon gezin, help je mee met klusjes in en om huis: boodschappen doen, tafel dekken, koken en opruimen. We eten samen en kijken daarna nog wat tv of spelen een spelletje. In het weekend maken we het de ene keer thuis gezellig – dan gaan we knutselen, bakken we een taart of houden we een spelletjesmiddag – en gaan we de andere keer op pad: naar de kinderboerderij, het zwembad, de bowlingbaan of een grote speeltuin. Natuurlijk houden we je ouders steeds goed op de hoogte. We hebben veel contact met hen om te bespreken wat we doen, hoe het met je gaat en hoe we jou en hen nog beter kunnen ondersteunen.

Foto's van Beukendreef

Meer informatie over Beukendreef

Voor wie

Voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking in combinatie met moeilijk(er) verstaanbaar gedrag.

Voorzieningen

- Wonen, logeren, naschoolse opvang
- Rustige woonwijk
- Kleine tuin met konijnenhok
- Veel speeltuintjes in de buurt
- Voetbalveld in de buurt
- Fitnessclub voor kinderen met beperking in de buurt

Omgeving

De Beukendreef ligt in een rustige wijk aan de rand van Heeswijk-Dinther. De kinderen kunnen er op straat spelen en er zijn een paar speeltuintjes in de buurt. Het is ongeveer een kwartier lopen naar de winkels in het dorp.

Aantal plaatsen per woning wonen: 6; logeren: 9

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Wonen
Opvang
Naschoolse dagopvang (NSO)
Logeeropvang
Vakantieopvang
Doelgroep
Kinderen en jongeren (0-17 jaar)
Jongvolwassenen (18-29 jaar)
Adresgegevens
Beukendreef 35 en 37
5473 SP Heeswijk-Dinther
  • Beukendreef
    Beukendreef 35 en 37
    5473 SP Heeswijk-Dinther