Naar inhoud
13 algemeen 13

De Drink 2 en 6 (onderdeel van Buitenhuizen Horst)

Aan De Drink in Horst heeft Dichterbij twee gezellige hoekhuizen voor volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Locatie De Drink is één van de vier buitenhuizen van Dichterbij in Horst. De andere drie buitenhuizen staan aan de Deken Creemersstraat, de Gastendonkstraat en de Groenewoudstraat.

Hoe woon je?


Bij De Drink heb je een eigen zit-/slaapkamer die je zelf mag inrichten. Verder is er een gezamenlijke huiskamer om leuke dingen te doen of lekker tv te kijken. Ook de keuken is een gezellige plek, zeker rond etenstijd. Je kunt er helpen koken, en daarna: met z’n allen aan tafel. In de tuin achter het huis kun je heerlijk rustig zitten of juist de gezelligheid opzoeken. Het huishouden doen we samen: vele handen maken licht werk. We bedenken ook samen het menu en maken dat zelf klaar.  

Hoe beleven we samen een fijne dag?

We vinden het leuk om samen koffie te drinken. Dan kletsen we gezellig bij. We houden ook van spelletjes en leggen graag een kaartje. Soms sporten we ook samen. 

Wat doe je overdag?


Overdag ga je naar je werk of dagbesteding. Er is van alles mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld inpakwerk doen of op een zorgboerderij werken. Maar je kunt ook aan de slag gaan in de horeca of in het theater. Als je goed kunt klussen, kun je helpen om tuinhuisjes op te knappen. Voor elk wat wils, dus kies maar!

Welke begeleiding krijg je?


Iedereen vindt het fijn om zo veel mogelijk zelf te doen. Jij vast ook! Bij De Drink krijg je daar alle ruimte voor. Misschien kun je zelfs meer dan je denkt. De begeleiding geeft jou precies het steuntje in de rug dat je nodig hebt. Bijvoorbeeld om meer voor jezelf op te komen. Of om zelf te beslissen wat je wel of juist niet wilt. Misschien vind je het soms best lastig om met andere mensen om te gaan? Bij De Drink leer je hoe je dat kunt doen. Het kan ook zijn dat je op je werk of dagbesteding tegen dingen aanloopt. De begeleiders helpen je om daarmee om te gaan. Zo leer je in je eigen tempo steeds weer wat bij!

Foto's van De Drink 2 en 6 (onderdeel van Buitenhuizen Horst)

'Als je het ons vraagt…'

Meer informatie over De Drink 2 en 6 (onderdeel van Buitenhuizen Horst)

Voor wie

Voor volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking.

Voorzieningen
  • Eigen zit-/slaapkamer
  • Gezellige gezamenlijke ruimtes
  • Rustige, groene wijk
  • Openbaar vervoer in de buurt
  • Centrum van Horst op 10 minuten lopen
Omgeving

De Drink ligt in de rustige, groene wijk Stuksbeemden. Het gezellige centrum van Horst is vlakbij. Je kunt er boodschappen doen, heerlijk winkelen of even lekker een terrasje pakken.

Aantal plaatsen per woning 1 x 5; 1 x 4
Totaal aantal plaatsen 9

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Wonen
Begeleid wonen
Doelgroep
Voor jongvolwassenen (18-29 jaar)
Voor volwassenen (30-49 jaar)
Voor ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
De Drink 2 en 6
5961 RA Horst
  • De Drink 2 en 6 (onderdeel van Buitenhuizen Horst)
    De Drink 2 en 6
    5961 RA Horst

Accepteer cookies voor chat