Naar inhoud
8618 Cuijk

Van Bronckhorststraat 31

Aan de Van Bronckhorststraat in Horst heeft Dichterbij verschillende woonlocaties voor mensen met een verstandelijke beperking. Op huisnummer 31 wonen jongvolwassenen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking in combinatie met autisme en moeilijk verstaanbaar gedrag.

Wonen


De eengezinswoning heeft een gezellige huiskamer waar de bewoners graag zitten. Je kunt er samen tv kijken, een spelletje doen of puzzelen en natuurlijk bijkletsen met een kopje koffie of een glaasje ranja. Vind jij het leuk om te koken? Dan mag je rond etenstijd meehelpen in de keuken. Of je komt er gewoon gezellig bij zitten, dat mag ook.

Verder hebben alle bewoners een eigen slaapkamer. De zolderkamer heeft een eigen douche, de andere bewoners delen het sanitair.

De tuin is heel erg gezellig gemaakt. De ouders van de bewoners hebben daarbij geholpen. Er is een mooie overkapping. Daaronder staat een bank waar je fijn op kunt chillen. Boven je hoofd hangen dan vrolijke discolampjes en er zijn zelfs boxen, voor als je buiten muziek wilt luisteren. En in de zomer bouwen we een zwembad op. Dat blijft staan tot het mooie weer echt voorbij is.

Dagbesteding en vrije tijd


Overdag ga je naar de dagbesteding. We kijken samen goed wat jij leuk vindt om te doen. Je kunt bijvoorbeeld naar een zorgboerderij als De Naobere of De Vonkel. Als je heel creatief bent en graag toneelspeelt, past Gewoon Doen vast goed bij jou. Maar misschien zoek je heel iets anders? Vertel het maar, dan kijken we samen wat mogelijk is!

De groep onderneemt af en toe graag een speciale activiteit. Dat kan een gezellig muziekmiddag zijn. Of een heerlijke barbecue met de ouders erbij. En wat denk je van een dagje naar het pretpark? Leuk toch?

Begeleiding


Voor jou is het belangrijk dat je steeds weet waar je aan toe bent. De begeleiders bieden jou de structuur die je nodig hebt. Ze zorgen dat jouw leven zoveel mogelijk duidelijk en voorspelbaar is. De begeleiders houden ook goed in de gaten of je lekker in je vel zit. Als je last hebt van spanning, helpen ze je om je weer fijn te voelen. Ze moedigen je ook aan om dingen die je zelf kunt, ook echt zelf te doen. Maar lukt het niet? Helemaal niet erg: je begeleiders staan steeds voor je klaar.

Foto's van Van Bronckhorststraat 31

Meer informatie over Van Bronckhorststraat 31

Voor wie

Voor jongvolwassenen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking in combinatie met autisme en moeilijk verstaanbaar gedrag.

Voorzieningen

- 24-uurszorg
- Veel aandacht voor structuur, duidelijkheid en voorspelbaarheid
- Gezellige tuin
- Dicht bij centrum, sportvoorzieningen en natuurgebied de Kasteelse Bossen

Omgeving

De Van Bronckhorststraat ligt in een rustige woonwijk met voldoende parkeergelegenheid. Het gezellige centrum van Horst is op loopafstand. Je kunt daar boodschappen doen in een van de vele supermarkten, heerlijk winkelen of even lekker een terrasje pakken. De sportvoorzieningen liggen op fietsafstand en je wandelt in 10 minuten naar natuurgebied de Kasteelse Bossen. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Aantal plaatsen per woning 5
Totaal aantal plaatsen 5

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Wonen
Doelgroep
Jongvolwassenen (18-29 jaar)
Adresgegevens
Van Bronckhorststraat 31
5961 SN Horst
  • Van Bronckhorststraat 31
    Van Bronckhorststraat 31
    5961 SN Horst

Chat met ons