Naar inhoud
2229 Gennep LR 12

Van Bronckhorststraat 33

Aan de Van Bronckhorststraat in Horst heeft Dichterbij verschillende woonlocaties voor mensen met een verstandelijke beperking. Op huisnummer 33 wonen zes mannen met een lichte tot matige verstandelijke beperking in combinatie met autisme en moeilijk verstaanbaar gedrag.

Wonen


De woning biedt plek aan vier bewoners. Daarnaast zijn er een aanleun-appartement en een losstaande woonunit voor cliënten die toe kunnen met wat minder begeleiding. Alle zes de bewoners komen regelmatig samen in de huiskamer van de groepswoning. Ze drinken er samen koffie, kijken er hun favoriete tv-programma’s of spelen er samen een gezelschapsspel. Aan het eind van de middag wordt er gekookt. Wie het leuk vindt, mag daarbij helpen. Sommige bewoners zijn inmiddels zulke goede koks, dat ze de maaltijd bijna in hun eentje klaarmaken. Anderen vinden het gezelliger om er gewoon bij te zitten en wat te kletsen.
Alle bewoners hebben een eigen slaapkamer. De zolderkamer heeft een eigen douche, de andere bewoners delen het sanitair. Aan de achterkant van het huis is een betegelde tuin met een zitje.

Dagbesteding en vrije tijd


Overdag ga je naar de dagbesteding of naar je werk. We kijken samen goed wat jij leuk vindt om te doen. Je kunt bijvoorbeeld naar een zorgboerderij als De Naobere of De Vonkel. Als je heel creatief bent en graag toneelspeelt, past Gewoon Doen vast goed bij jou. Voor werk kun je bijvoorbeeld terecht bij NLW. Maar misschien zoek je heel iets anders? Vertel het maar, dan kijken we samen wat mogelijk is!

Begeleiding


Het is belangrijk dat jij je thuis voelt en zo min mogelijk last hebt van spanningen. De begeleiding helpt jou daarbij. Ze zorgen voor structuur en duidelijkheid. Op je dagprogramma kun je bijvoorbeeld zien of je moet douchen en wanneer het tijd is om je kamer op te ruimen. Als het nodig is, helpt de begeleiding je daarbij. Maar kun je het zelf? Hartstikke goed: doe maar!
Het kan gebeuren dat de spanning oploopt. De begeleiding kent jou goed en merkt wanneer je onrustig of boos wordt. Je kunt hen ook zelf vertellen dat je te veel druk voelt. Jullie praten dan samen over de dingen die je dwars zitten en hoe je dat kunt oplossen.

Foto's van Van Bronckhorststraat 33

Meer informatie over Van Bronckhorststraat 33

Voor wie

Voor volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking in combinatie met autisme en moeilijk verstaanbaar gedrag.

Voorzieningen

- Combinatie van individueel en groepswonen
- Veel aandacht voor structuur, duidelijkheid en voorspelbaarheid
- Dicht bij centrum, sportvoorzieningen en natuurgebied de Kasteelse Bossen

Omgeving

De Van Bronckhorststraat ligt in een rustige woonwijk met voldoende parkeergelegenheid. Het gezellige centrum van Horst is op loopafstand. Je kunt daar boodschappen doen in een van de vele supermarkten, heerlijk winkelen of even lekker een terrasje pakken. De sportvoorzieningen liggen op fietsafstand en je wandelt in 10 minuten naar natuurgebied de Kasteelse Bossen. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Aantal plaatsen per woning groepswoning: 4; aparte woonplekken: 2
Totaal aantal plaatsen 6

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Wonen
Doelgroep
Jongvolwassenen (18-29 jaar)
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Van Bronckhorststraat 33
5961 SN Horst
  • Van Bronckhorststraat 33
    Van Bronckhorststraat 33
    5961 SN Horst