Naar inhoud
Gezinshuis Megen 007

Gezinshuis Megen

Bij Gezinshuis Megen bieden Agnes en Mirjam een echt thuis aan kinderen met verschillende verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, soms in combinatie met moeilijk verstaanbaar gedrag of bijvoorbeeld autisme. Hun leeftijden variëren nu van 9 tot 27 jaar, maar de meesten wonen er al sinds hun babytijd.

Wonen


Je vormt samen met Mirjam en Agnes en de andere kinderen een echt gezin. Je ouders en familieleden kunnen dan ook niet zomaar binnenlopen voor een bezoekje, zoals in andere woongroepen vaak wel kan. Wel vinden Mirjam en Agnes het belangrijk dat je een goed contact hebt met je biologische ouders. Als je eenmaal volwassen bent, kun je misschien doorgroeien naar begeleid wonen. Als dat niet lukt, blijf je gewoon lekker wonen bij Agnes en Mirjam.

Dagbesteding en vrije tijd


Als je nog wat jonger bent, ga je overdag naar school. Als je al wat ouder bent, ga je naar dagopvang De Hulst. Rond een uur of 4 is iedereen weer thuis. Net als in ieder ander gezin mag je vriendjes uitnodigen, kun je lekker spelen, maak je je huiswerk, doe je spelletjes of ga je naar een sportclub. Je kunt ook met de huisdieren knuffelen en voor ze zorgen. Hou je van honden, katten of kippen? Die zijn er allemaal! En er is ook een grote tuin waar je heerlijk in kunt spelen.

Begeleiding


Agnes en Mirjam zijn er de hele dag voor jou. En ook ’s nachts. Ze geven jou de liefde, aandacht en (medische) verzorging die je nodig hebt. Dat doen ze samen met een vakkundig en enthousiast team dat ook graag voor je klaarstaat.

Foto's van Gezinshuis Megen

Meer informatie over Gezinshuis Megen

Voor wie

Voor kinderen met verschillende verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, soms in combinatie met moeilijk verstaanbaar gedrag of bijvoorbeeld autisme. De kinderen komen meestal al op heel jonge leeftijd wonen bij het gezinshuis.

Voorzieningen

- 24-uurszorg in gezinssetting
- Rolstoeltoegankelijk
- Tillift, hoog/laagbad
- Grote tuin met speeltoestellen en overdekte zandbak
- Huisdieren

Omgeving

Megen is een klein stadje aan de Maas, vlak bij Oss. Je hoeft niet ver van huis om leuke dingen te doen. Als je naar buiten stapt, zie je de natuurspeeltuin al liggen. Even verderop kun je naar leuke sport- en jeugdclubs. Wil je wat verder weg? Dat kan ook. Je loopt in vijf minuten naar de bushalte en met de auto ben je in een kwartier in Oss.

Aantal plaatsen per woning 9
Totaal aantal plaatsen 9

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Wonen
Gezinshuizen
Doelgroep
Voor kind en jeugd (0-17 jaar)
Voor jongvolwassenen (18-29 jaar)
Adresgegevens
Doctor Baptiststraat 29
5366 BA Megen
  • Gezinshuis Megen
    Doctor Baptiststraat 29
    5366 BA Megen

Accepteer cookies voor chat