Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
3731 Gennep 1 1

De Ziep 7

Op De Ziep 7 wonen zes cliënten van 17 tot en met 55 jaar. Alle cliënten hebben een matig tot zeer ernstige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. Ook hebben ze beperkte communicatieve vaardigheden en kampen ze vaak met bijkomende problemen zoals autisme, epilepsie en neurologische afwijkingen. Daardoor hebben ze intensieve begeleiding nodig. Als begeleider ondersteun je naast de vaste bewoners ook mensen in de crisisopvang die zijn vastgelopen. Met een zinvolle dagbesteding help je hen om hun normale leven weer op te pakken.

Ieder een eigen thuis

Elke bewoner heeft hier een eigen appartement met een woonkamer, slaapkamer, badkamer én tuintje. Zo heeft iedereen zijn of haar eigen thuis. Op het eigen terrein is van alles te doen. Jij begeleidt en stimuleert de bewoners bij het voetballen, volleyballen, basketballen, jeu de boules… Op De Ziep verveel je je geen moment! En op tijd breng je ook een bezoekje aan het dorp, neem je de bewoners mee voor een eindje fietsen of maak je samen een wandeling in het bos. Je werkt niet voor niets in een bosrijke omgeving.

Passend programma

Vanuit de behoeften en de zorgvraag van de bewoners kijk jij welke ondersteuning nodig is en stimuleer je de bewoners om elke dag stapjes vooruit te zetten. De cliënten vertrekken 's morgen rond 10 uur naar hun werk en zijn terug rond 16 uur. Sommigen rusten dan even op hun kamer; anderen vinden het plezierig om bij te kletsen in de gezamenlijke woonkamer. Jij bedenkt een fijn, zinvol en passend programma voor elke bewoner.

Openstaande vacature: Begeleider EVB+

Met een flinke dosis geduld, humor en inlevingsvermogen bedenk jij oplossingen voor elke situatie. In deze dynamische groep – waar geen dag hetzelfde is – sluit jij flexibel aan bij de vraag en de behoefte van de cliënt die hij of zij zelf niet goed kan uitspreken. Je kijkt naar mogelijkheden en geeft zoveel mogelijk eigen regie, zodat de cliënten een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden. Daar haal jij je voldoening uit! Elke dienst werk je samen met twee andere begeleiders. Je staat er dus nooit alleen voor! Je werkt 32 tot 36 uur per week in wisselende roosters tussen 0.700 en 23.00 uur. Ook in het weekend.

Solliciteer hieronder direct op onze vacature. Of oriënteer je verder op onze locaties met openstaande vacatures.

Openstaande vacatures

Begeleider EVB+ clienten
Wil jij bijdragen aan een mooi en betekenisvol leven voor mensen met een verstandelijke beperking?
MBO (niveau 3, 4) of HBO
FWG 40 - FWG 45
Bel me terug Meer informatie

Als je het de bewoners vraagt

Meer informatie over De Ziep 7

Voor wie

Mannen en vrouwen van 18 jaar tot 50-plus met een matig tot ernstig verstandelijke beperking of een lichte verstandelijke beperking en sterke gedragsproblemen.

Voorzieningen

- 24-uurs woonzorg
- Theehuis voor gezamenlijke activiteiten
- Sportveld
- Belevingsgerichte speeltuin
- Paardrijden
- Bosrijke omgeving
- Rolstoelvriendelijk

Omgeving

De Ziep ligt in het buitengebied van Ottersum, midden in het groen. Het terrein voor zeer beschermd wonen is vrij van verkeer. De dorpskernen van Gennep en Ottersum liggen vijf kilometer verderop. De Ziep is niet goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Aantal open plaatsen 0
Aantal plaatsen per woning 5
Totaal aantal plaatsen 5

Foto's van De Ziep 7

‹ Terug naar het overzicht
Vacatures
Soort ondersteuning
Wonen
Beschermd wonen
Begeleid wonen
Hulp
Onderzoek en behandeling
Opvang
Crisisopvang
Doelgroep
Voor jongvolwassenen (18-29 jaar)
Voor volwassenen (30-49 jaar)
Voor ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
De Ziep 7
6595 NZ Ottersum
  • De Ziep 7
    De Ziep 7
    6595 NZ Ottersum

Accepteer cookies voor chat