Naar inhoud
DBO 011

Dagbesteding Overasselt - Schoonenburgseweg

Dagbesteding Overasselt bestaat uit 2 locaties, de ene ligt aan de Kasteelsestraat, de andere aan de Schoonenburgseweg. Cliënten kunnen kiezen voor één van beide locaties, maar kunnen ze ook afwisselend bezoeken. Beide locaties liggen tegenover elkaar, in het centrum van Overasselt. Cliënten zijn 5 dagen welkom bij de dagbesteding, maar kunnen ook kiezen voor minder dagdelen.

Dagbesteding Schoonenburgseweg

Ben jij creatief en kunstzinnig, dan past deze plek vast goed bij jou. Je kunt er mooie dingen maken die in het winkeltje worden verkocht. Het atelier is boven. Dat is een veilige, overzichtelijke werkplek. Het winkeltje is beneden. De activiteiten die wij aanbieden zijn schilderen, mozaïeken, kaarsen maken, handwerkjes en mooie dingen van papier-maché maken. Je kunt bij ons ook tuinwerkzaamheden doen, muziek maken en meedoen met spel-activiteiten. Verder hebben we exposities van onze kunstwerken. Hiervoor werken we ook samen met Stichting Verenigingsgebouw Overasselt en met Buurderij De Lage Hof.

Dagbesteding Kasteelsestraat

De dagbesteding aan de Kasteelsestraat is gehuisvest in een groot, oud schoolgebouw. We bieden arbeidsmatige activiteiten, zoals houtbewerking en industrieel werk. Maar ook activiteiten zoals koken, wandelen, glas ophalen, sporten in verenigingsgebouw, muziek en een kerkactiviteit. Daarnaast is er ook aandacht voor individuele activiteiten en zijn we in het bezit van een x-box, een groot luchtkussen en een airhockey-tafel waar dankbaar gebruik van wordt gemaakt. Wil je nog meer afwisseling in de dingen die je doet?

Begeleiding

Je begeleiders willen graag dat iedere dag een leuke dag is. Ze zorgen daarom voor een gezellige omgeving waarin jij jezelf kunt zijn. Ze stimuleren je ook om nieuwe dingen te leren en om leuke mensen te ontmoeten. Maar ze helpen je ook om inspanning en ontspanning af te wisselen. Je kunt alles fijn in je eigen tempo doen: het woord ‘haast’ kennen we niet. En natuurlijk doen ze alles samen met jou. Ze kijken heel goed wat jij leuk vindt om te doen, wat jij wilt leren en bieden je de structuur die je daarvoor nodig hebt. Zo kun je jezelf ontwikkelen en ga je elke dag met een goed gevoel naar huis!

Foto's van Dagbesteding Overasselt - Schoonenburgseweg

Meer informatie over Dagbesteding Overasselt - Schoonenburgseweg

Voor wie

Voor (jong)volwassenen en ouderen met een afstand tot de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld door een lichte tot matige verstandelijke beperking.

Voorzieningen

- divers aanbod, waaronder creatieve, kunstzinnige en arbeidsmatige activiteiten
- winkeltje
- afwisseling tussen inspanning en ontspanning
- expositie van kunstwerken
- veel aandacht voor gezelligheid, structuur en nieuwe dingen leren
- aparte, prikkelarme ruimte

We kijken naar de zorgvraag, voorkeur en ontwikkeling van de cliënt. De volgende pijlers staan centraal: veiligheid, balans tussen inspanning en ontspanning, samen doen, openheid en betrokkenheid, leren en ontwikkelen, geen werkdruk en gezelligheid.

Omgeving

Beide locaties van dagbesteding Overasselt liggen in het centrum van Overasselt. In de omgeving zijn een paar leuke café’s, een supermarkt en een aantal andere winkels. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Aantal plaatsen per woning 15 - 25 dagbestedingsplekken

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Dagbesteding en werk
Arbeidsmatige dagbesteding
Belevingsgerichte dagbesteding
Creatieve dagbesteding & ambacht
Doelgroep
Jongvolwassenen (18-29 jaar)
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Schoonenburgseweg 1
6611 AA Overasselt
  • Dagbesteding Overasselt - Schoonenburgseweg
    Schoonenburgseweg 1
    6611 AA Overasselt