Naar inhoud
233 Gennep klein

Grotestraat 82

Aan de Grotestraat 82 heeft Dichterbij een groepswoning voor ouderen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking, soms in combinatie met fysieke problemen of moeilijk verstaanbaar gedrag. Op deze locatie is ook de nachtzorg van de unit Boxmeer en Sambeek gevestigd. 

Wonen


Het huis aan de Grotestraat heeft drie rolstoeltoegankelijke verdiepingen. In de drie huiskamers kun je je prima vermaken; we houden vooral van rustige, belevingsgerichte activiteiten. Je kunt er samen met je huisgenoten tv kijken, knutselen, kleuren of puzzelen. En wil je even lekker alleen zijn? Dan trek je je terug in je eigen slaapkamer. Die mag je natuurlijk zelf inrichten. Als je het ’s avonds leuk vindt om te helpen met koken, ben je van harte welkom: roer maar in de pan! Daarna gezellig samen eten en wie weet nog even de tuin in. Je kunt er heerlijk zitten of even lekker in de ligschommel. Misschien heb je zelfs groene vingers? Wat fijn: ga maar in de tuin aan het werk!

Dagbesteding


Overdag kun je naar de dagbesteding. Daar hoef je niet ver voor van huis: 100 meter verderop kun je al terecht. Maar je kunt ook naar de dagbesteding in Boxmeer of Gennep. We kijken samen met jou wat het best bij je past.
We gaan er ook graag samen op uit, vrijwilligers helpen ons daar dan bij. Bijvoorbeeld naar de kleine kermis van Sambeek of naar de Lindefeesten die het dorp ieder jaar organiseert. Maar we gaan ook verder weg, bijvoorbeeld tijdens de vakantieweek of naar het theater. Zin om mee te gaan? Leuk!

Begeleiding


Kun je dingen prima zelf? Hartstikke goed! Bij andere dingen heb je misschien juist wat ondersteuning nodig. Je begeleiders helpen je daar graag bij. We kijken samen welke hulp je nodig hebt en dan komt het helemaal voor elkaar!

Foto's van Grotestraat 82

Meer informatie over Grotestraat 82

Voor wie

Voor mannen en vrouwen vanaf ongeveer 50 jaar met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Sommige cliënten hebben te maken met fysieke problemen, epilepsie of andere aandoeningen, waaronder moeilijk verstaanbaar gedrag.

Voorzieningen

- Rolstoeltoegankelijk
- Eigen slaapkamer met wasgelegenheid
- Douche- en badstoel aanwezig (+ tillift)
- Ruime tuin met ligschommel en zithoekjes
- Dagbesteding in de buurt (Sambeek, Boxmeer, Gennep)

Aantal plaatsen per woning 4-5-4
Totaal aantal plaatsen 13

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Wonen
Begeleid wonen
Doelgroep
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Grotestraat 82
5836 AH Sambeek
  • Grotestraat 82
    Grotestraat 82
    5836 AH Sambeek

Chat met ons