Naar inhoud
1 algemeen 1

Dagbesteding De Vleugel

Dagbesteding De Vleugel is bedoeld voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking, die graag bezig zijn zonder tijdsdruk. Een aantal van hen heeft te maken met ouderdomsproblematiek of beginnende dementie met bijkomende psychiatrische problematiek. De Vleugel is op de 1e verdieping in hetzelfde pand als woonlocatie De Reigerdonk, het thuis van een aantal cliënten van de dagbesteding.

Wat is er allemaal te doen?


Dagbesteding De Vleugel is eigenlijk gewoon een heel gezellige huiskamer. Je kunt er de hele dag - of een dagdeel - in alle rust leuke dingen doen. We hebben hier nooit haast. En niets moet, maar alles mag.

We hebben een grote tafel, waar we met z’n allen koffie aan drinken. In de ruimte zijn 2 kleinere tafels waar we aan kunnen werken. Je kunt bijvoorbeeld een spelletje doen. Of puzzelen. Lekker de krant lezen. We doen ook graag creatieve dingen. We maken bijvoorbeeld vogeltjes van wol, uiltjes van dennenappels en kaarten. In onze rustruimte kun je versnipperwerk. Ieder seizoen kleden we de ruimte anders aan. Daar hoort vaste prik een bloemstukje bij. Iedere week staan er ook vaste activiteiten op het programma. Bijvoorbeeld koken op woensdag. En gymnastiek op dinsdag. De Vleugel heeft ook een paar vrijwilligers die graag langskomen om te helpen of om een wandelingetje te maken.

Ben je benieuwd? Kom dan gewoon eens bij ons kijken. We laten je graag alles zien!

Foto's van Dagbesteding De Vleugel

Meer informatie over Dagbesteding De Vleugel

Voor wie

Voor volwassenen en ouderen met een matig tot licht verstandelijke beperking die graag bezig zijn zonder tijdsdruk.

Voorzieningen

- Rolstoeltoegankelijk
- Lift naar de dagbesteding (geen tillift)
- Invalidentoilet
- Rustkamer
- Ruststoelen
- Badkamer
- Keukentje
- Tv
- Veel knutsel- en hobby-materiaal

Omgeving

De Reigerdonk ligt in wijk de Bunders in Veghel, naast zorgcentrum de Watersteeg. De locatie is goed bereikbaar met de auto, fiets en het openbaar vervoer (5 min fietsen naar bushalte).

Totaal aantal plaatsen 8

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Dagbesteding en werk
Belevingsgerichte dagbesteding
Creatieve dagbesteding & ambacht
Doelgroep
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Reigerdonk 74
5467 AN Veghel
  • Dagbesteding De Vleugel
    Reigerdonk 74
    5467 AN Veghel