Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
3731 Gennep 1 1

De Lange Wapper - groepen Geel en Oranje

De Lange Wapper biedt orthopedagogische dagbesteding aan kinderen en jongvolwassenen met ernstige meervoudige beperkingen en/of moeilijk verstaanbaar gedrag. Op de Lange Wapper zijn vier groepen voor dagbesteding. De groepen Geel en Oranje richten zich op ontwikkeling en belevingsgerichte activiteiten in een warme en veilige omgeving.

Algemeen


Op de Gele en Oranje Wapper kun je vijf dagen per week terecht, van ’s ochtends 9.00 uur tot ’s middags 15.30 uur. Allebei de groepen zijn klein: zes à zeven cliënten met drie begeleiders.

Hoe het werkt


We bekijken samen met jou en je ouders heel goed wat je graag wilt en wat je aan (medische) zorg nodig hebt. Dat schrijven we op in jouw eigen ondersteuningsplan. Jij bent daarin natuurlijk het stralend middelpunt: het gaat allemaal om jouw ontwikkeling en welbevinden. We werken in een multidisciplinair team van een orthopedagoog, fysiotherapeut, ergotherapeut, speltherapeut, muziektherapeut en logopedist. Elke dag bieden we je een mooi programma aan van belevingsgerichte activiteiten, spel- en ontwikkeling.

Begeleiding


De begeleiding zorgt steeds dat jij je op je gemak voelt. Zij zijn altijd positief en helpen jou om elke dag met een goed gevoel naar huis te gaan. Dat lukt omdat jullie het samen doen: als jij twintig procent zelf kunt, doet je begeleider de andere tachtig procent. Als jij negentig procent kunt, doet je begeleider de laatste tien procent. Zo komen jullie samen altijd uit op honderd procent: hoe mooi is dat?

Heb jij wat extra (medische) zorg nodig? Ook daarvoor kun je op onze begeleiders rekenen!

Foto's van De Lange Wapper - groepen Geel en Oranje

Meer informatie over De Lange Wapper - groepen Geel en Oranje

Voor wie

Voor kinderen en jongvolwassenen met een ernstige meervoudige beperking en/of moeilijk verstaanbaar gedrag. Ze hebben allemaal een Wlz-indicatie en ontheffing van de leerplicht.

Voorzieningen

- Orthopedagogische dagbesteding
- Multidisciplinair team
- Faciliteiten voor intensieve verzorging
- Veilige omgeving: positief en warm
- Rolstoeltoegankelijk

Omgeving

Orthopedagogisch dagcentrum De Lange Wapper in Velp zit in het gebouw van een brede school, waar ook een basisschool en een kinderdagverblijf zijn gevestigd. Op hetzelfde terrein heeft Dichterbij huizen waar cliënten een fijne, passende woonplek hebben. De omgeving is rustig en bosrijk. Vlak in de buurt zit ook kinderboerderij Buiten-“Gewoon”.

Aantal plaatsen per woning 6
Totaal aantal plaatsen 12

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Dagbesteding
Belevingsgericht
Doelgroep
Voor kind en jeugd (0-17 jaar)
Dagbesteding
Adresgegevens
Beukenlaan 6B
5363 RA Velp
  • De Lange Wapper - groepen Geel en Oranje
    Beukenlaan 6B
    5363 RA Velp

Accepteer cookies voor chat