Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
De-Hagert - Wijchen

De Hagert

Woonzorgboerderij de Hagert is een samenwerking tussen Dichterbij en ZZG Zorggroep. Mensen met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking en dementerende ouderen wonen hier met elkaar samen en brengen veel tijd met elkaar door. De ouderen met dementie wonen in groepswoningen van ZZG Zorggroep. De Hagert heeft vier eenpersoonsappartementen waar mensen met een verstandelijke beperking wonen en twee vierpersoonsgroepswoningen.

Het prachtige terrein van de Hagert is een ideale locatie voor dagbesteding. We hebben een mooie grote tuin, hoogstamfruitbomen en een moestuin. Van de oogst maken we appelmoes, vruchtensap, jam en nog veel meer lekkers. Veel buurtgenoten weten ons daarvoor inmiddels te vinden. In de gemeenschappelijke ruimte Den Herd staat een jamkast waar bezoekers een potje huisgemaakte jam kunnen kopen en we hebben kraampjes waar we groenten en fruit aanbieden.

De Hagert heeft maar liefst 104 vrijwilligers. Een aantal van hen heeft een moestuin bij ons en helpt ons met het bijhouden van onze moestuin. Op ons terrein zit ook een kwekerij waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt werken. We proberen over en weer voor elkaar van betekenis te zijn.

In je vrije tijd hoef je je bij de Hagert niet te vervelen. Je kunt een ommetje maken over het terrein, restjes brood naar de dieren brengen, bloemen plukken in de tuin, net wat jij fijn vindt en net wat er in de seizoenen te doen is. In het weekend kun je hier zelfs naar het café: onze vrijwilligers toveren de dagbestedingsruimte dan om in een gezellige ontmoetingsplek voor bewoners, familie en vrienden.

Foto's van De Hagert

Meer informatie over De Hagert

Voor wie

Voor mannen en vrouwen met een lichte tot ernstigeverstandelijke beperking in de leeftijd van 18 jaar tot 65+.

Voorzieningen
 • 4 appartementen
 • 2 groepswoningen
 • 2 hectare grond
 • Rollatorvriendelijk
 • De woningen en ruimtes voor dagbesteding en wonen zijn niet geschikt voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen
 • De woningen en ruimtes voor dagbesteding en wonen zijn niet geschikt voor mensen in een rolstoel
Omgeving

Woonzorgboerderij de Hagert in Leur is gevestigd in een oudeboerderij die voor dit doel is aangepast en verbouwd. Het terrein rondom deboerderij is ingericht tot publiektoegankelijk ecologisch parklandschap. Deomgeving is bosrijk en rustig. Leur ligt op 10 minuutjes fietsen van het centrumvan Wijchen. De Hagert is goed bereikbaar per fiets en auto.

Website http://www.dehagert.nl/
Aantal open plaatsen 0
Aantal plaatsen per woning 4x eenpersoonsappartement 2x vierpersoonsgroepswoning
Totaal aantal plaatsen 12

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Wonen
Begeleid wonen
Dagbesteding
Natuur
Doelgroep
Voor jongvolwassenen (18-29 jaar)
Voor volwassenen (30-49 jaar)
Voor ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Leurseweg 10
6601ZZ Wijchen
 • De Hagert
  Leurseweg 10
  6601ZZ Wijchen

Accepteer cookies voor chat