Naar inhoud
1015 - Grave - header

Merodestraat 37-39

De twee geschakelde groepswoningen aan de Merodestraat 37 en 39 staan midden in een leuke wijk in St. Oedenrode. Beide woningen bieden een thuis aan vijf mannen en vrouwen met een ernstige verstandelijke beperking. Op steenworp afstand van de woningen is een dagbestedingslocatie.

Bij De Merode staat jouw kwaliteit van leven voorop. Met de doelen uit je individueel ondersteuningsplan voor ogen stimuleren we je om jezelf en de wereld om je heen te ontdekken. Je begeleiders weten dat je soms boos wordt of agressief gedrag vertoont. Zij helpen je hiermee om te gaan en kunnen je weer tot rust brengen. De Merode biedt je een veilige en betrouwbare leefomgeving waar altijd iemand voor je klaar staat. Ook ’s nachts.

Je begeleiders werken met verschillende communicatiesystemen – met picto’s en foto’s bijvoorbeeld – en met communicatieprogramma’s op de iPad. Die helpen jou je verhaal te vertellen en je vragen te stellen en zorgen ervoor dat jij en je begeleiders elkaar goed begrijpen. Zo kunnen zij jou optimaal ondersteunen. Natuurlijk stemmen we je zorg en ondersteuning goed af op jouw wensen, behoeften en mogelijkheden. Bij Merode 37 is die in de eerste plaats duidelijk en gestructureerd. Bij Merode 39 bieden we voornamelijk belevingsgerichte zorg.

We vinden het belangrijk dat jij je thuis voelt bij De Merode. Je kamer mag je vanzelfsprekend inrichten zoals jij dat wil, met je eigen spulletjes, in je favoriete kleuren. Je ouders en familieleden zijn van harte welkom om je te bezoeken. We maken daarvoor wel graag een afspraak, zodat we jou en de anderen kunnen laten weten dat er visite komt. Prettige rust, dat is wat je bij De Merode vindt.Voor wie

Mannen en vrouwen van 18 jaar tot 65+ met een ernstige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag.

Voorzieningen
  • 24-uurs begeleiding en ondersteuning
  • Dagbesteding op loopafstand
Omgeving

De Merode ligt op 10 minuten lopen van het centrum van St. Oedenrode. De woning ligt aan een doodlopend straatje. Voor de woning is een pleintje met parkeermogelijkheden. De Merode is redelijk goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Aantal open plaatsen 0
Aantal plaatsen per woning 5
Totaal aantal plaatsen 10

‹ Terug naar het overzicht
Gemeente
Sint-Oedenrode
Soort ondersteuning
Wonen met zorg
Adresgegevens
Merodestraat 37, 39
5491BL Sint-Oedenrode
  • Merodestraat 37-39
    Merodestraat 37, 39
    5491BL Sint-Oedenrode