Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
3731 Gennep 1 1

‘Ik heb het gewoon gedaan!’

Melissa (25) was al een heel eind op weg met haar doel om gezond en fit te worden, toen corona roet in het eten gooide. Maar ze liet zich niet uit het veld slaan en is nu sterker dan ooit!

“Hoe moet ik nu verder?, dacht ik toen de sportschool dicht ging. Ik was daar pas een maand aan het trainen. Corona verstoorde mijn schema. Dat kon ik moeilijk accepteren, want ik wilde 28 kilo afvallen. En ik was al bijna op de helft. De eerste lockdown maakte me boos en verdrietig. Ik raakte even in een dip, maar heb toen gelukkig toch de draad weer opgepakt. Daar werd ik meteen ook weer blij van.”

Foto-Melissa.jpg

Dansen en zingen

“Ik heb een tijd lang nauwelijks bewogen en heel veel chips, koekjes en chocola gegeten. Heel ongezond. Ik werd steeds zwaarder, maar het lukte me toen niet om mijn gedrag te veranderen. Ik was moe en zat niet lekker in mijn vel. Maar in de zomer van 2019 besloot ik om er echt voor te gaan. Van twintig minuten wandelen was ik al buiten adem, maar ik móest volhouden. Mijn ouders gaven me een buikspierapparaat en op de Nintendo Switch zit een leuke dansgame. Door elke dag steeds wat meer te bewegen en gezonder te eten raakte ik de eerste kilo’s kwijt. En ik merkte bijvoorbeeld ook dat ik door mijn betere conditie langer kon uithalen tijdens het zingen, wat een van mijn hobby’s is. Het voelde dus super goed.”

15 kilometer

“Sporten is ook een hobby geworden. Het is gezond en ik word er vrolijk van, waardoor ik mezelf steeds verder probeer uit te dagen. Mijn ouders en mijn zus steunen me daarin en mijn begeleiders motiveren me ook altijd om door te gaan. Met een van mijn begeleiders zou ik in 2020 meedoen aan de Venloop: 10 kilometer wandelen. Ik vond het heel erg toen dat werd afgelast, maar nu denk ik alweer: 15 kilometer moet ook wel lukken.”

Moment voor mezelf

“Op Facebook plaats ik weleens foto’s van mezelf, van vroeger en van nu, om te laten zien wat ik bereikt heb. Dat vond ik de eerste keer heel spannend, maar ik krijg veel positieve reacties. Mensen vragen me soms zelfs om advies. Ik geef dan bijvoorbeeld tips over gezond eten. Wat voor mij goed werkt, is het advies van mijn diëtist om me elke week één keer niet aan de regels te houden. Ik maak daar echt een moment voor mezelf van. Dan neem ik een bakje chips of een stuk chocola en kijk ik een leuke film. Daarna houd ik het de rest van de week weer makkelijker vol.”

Gewoon gedaan

“Ondanks alles was het afgelopen jaar voor mij een goed jaar. Ik heb hard aan mezelf gewerkt en heb meer zelfvertrouwen gekregen. Er is bijvoorbeeld een plek in Venlo die heel speciaal voor mij is. Daar ben ik in 2020 voor het eerst zelf naartoe gefietst. Ik had nooit gedacht dat ik dat zou durven en de weg zou weten, maar ik heb het gewoon gedaan. Ik heb bewezen dat ik op mezelf kan vertrouwen en dat doet me héél goed.”

Melissa in een notendop

Is: bewoner van Dichterbij

Woont: met drie huisgenoten in een groepswoning in Helden

Geniet van: sporten, zingen en gitaar spelen

Mist: haar bezoekjes aan de sportschool

Bijzonder: hoe ze veranderd is

Motto: als je het niet probeert, kom je er ook niet achter

Accepteer cookies voor chat