Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
3731 Gennep 1 1

‘Ik voel me beter en sterker’

“Ik schrok toen ik hoorde dat de bakkerij waar ik schoonmaakte, dicht moest. Vooral omdat het zo lang zou zijn. Ik ben graag bezig en wist niet zo goed wat ik al die tijd zou moeten doen. Gelukkig werd er al snel geregeld dat wij dagbesteding aan huis kregen. Begeleiders van Werkkracht en Kwiek kwamen elke dag naar ons toe. Een van hen kende ik al goed, dat was fijn. Voor Werkkracht hebben we bijvoorbeeld klein inpakwerk gedaan: doosjes vouwen, vullen en stickeren. Heel leuk werk. En de begeleiders van Kwiek brachten allerlei creatieve spullen mee, daar hou ik ook van.”

Peter-Werkkracht.jpg

Uren borduren

“In het begin was ik bang dat ik me zou gaan vervelen. En dat ik misschien corona zou krijgen. Maar ik ben toch aan de situatie gewend geraakt. Ik heb ook veel hobby’s, dus heb altijd wel wat te doen. Ik vind het jammer dat ik nu niet kan zwemmen. En voor corona ging ik elke week met een huisgenoot naar het café. Dat mis ik. Ik heb wel al tegen hem gezegd: ‘Als het weer kan, gaan we het vieren.’ Dan gaan we meteen weer. Het afgelopen jaar heb ik veel geborduurd. Ik heb een kussen gemaakt met mijn naam erop. Hoeveel tijd ik daaraan heb besteed, weet ik niet precies. Maar het is heel mooi geworden. Lezen vind ik ook leuk. Ik heb alle delen van de Griezelbus al uit. Nu ben ik begonnen aan de boeken van Huis Anubis.”

Peter-Werkkracht-2.jpg

Spannend

“Het afgelopen jaar heb ik veel geleerd. De begeleiders van de dagbesteding maakten elke middag lunch voor ons en vaak hielp ik dan mee. Soep maken kon ik al; ik heb een tijdje bij de catering voor de politie gewerkt. Nu weet ik ook hoe je uitgebreide soep en salades maakt. Vroeger durfde ik mijn mening niet te geven. Dat vond ik eng. Ik deed gewoon wat me gevraagd werd zonder te bedenken of ik dat wel of niet leuk vond. Gelukkig merkten mijn begeleiders aan mij dat ik de activiteiten van de dagbesteding aan huis eigenlijk veel leuker vind dan het schoonmaken van de bakkerij. Ze hebben me uitgelegd dat ik dat gewoon mag zeggen en me daarbij ook geholpen. Ik vond dat heel spannend. Ik was bang dat de mensen van de bakkerij boos zouden zijn, maar dat was helemaal niet zo.”

Peter-bakkerij.jpg

Volle agenda

“Het is heel fijn dat we weer naar de dagbesteding mogen. Voortaan ga ik op maandag naar Werkkracht, op dinsdag naar Kwiek en op donderdag en vrijdag naar de bakkerij. Daar mag ik nu helpen met het maken van brooddeeg en gebakjes. ‘s Woensdags werk ik voor BrabantWonen, waar ik allerlei klusjes doe: kopieerpapier bijvullen, de prullenbakzakken vervangen, suiker, melk en thee aanvullen in de kantine, stofzuigen, wat schoonmaken. En op zondagochtend ben ik misdienaar in de Grote Kerk in Oss. Ik ben heel blij dat ik al die verschillende dingen kan doen. Mijn begeleiders zijn trots op me dat ik dat ik zo veel zelf geregeld heb. En ja, ik ben ook wel trots op mezelf. Ik voel me nu beter en sterker.”

Peter in een notendop

Is: bewoner van Dichterbij

Woont: met drie huisgenoten in een groepswoning in Oss

Geniet van: bezig zijn, dingen doen, actie!

Mist: het wekelijkse cafébezoek met zijn huisgenoot

Bijzonder: dat hij nu zijn mening durft te geven

Motto: heb ik niet

Accepteer cookies voor chat