Naar inhoud
Header IStock 1214717917

Wlz - Leefgeld

Tarieven 2023

Dichterbij streeft ernaar dat je zoveel mogelijk zelfredzaam bent. Daarom ontvang je leefgeld als je zelf voor je maaltijden zorgt. Dat leefgeld is € 8,05 per dag. Die vergoeding bestaat uit € 7,50 voor eten en € 0,55 voor hygiëne. Je kunt er in overleg ook voor kiezen om bijvoorbeeld wel het ontbijt en lunch zelf te regelen, maar het avondeten niet. Of om op bepaalde dagen wél zelf het eten te verzorgen en op andere dagen niet. Wil je hierover afspraken maken, neem dan contact op met je begeleider.

Bij afwezigheid van 72 uur of meer aaneengesloten kunnen je ouders/verwanten gebruikmaken van een dagvergoeding van € 7,50. Dit geldt alleen als je geen gebruik maakt van het budget leefgeld. Een declaratieformulier vind je hieronder.

Tarieven 2022

Dichterbij streeft ernaar dat je zoveel mogelijk zelfredzaam bent. Daarom ontvang je leefgeld als je zelf voor je maaltijden zorgt. Dat leefgeld is € 7,60 per dag (let op, tot en met mei 2022 was dat € 7,20 per dag - daarna is dit bedrag in verband met de inflatie verhoogd). Die vergoeding bestaat uit € 7,10 voor eten en € 0,50 voor hygiëne. Je kunt er in overleg ook voor kiezen om bijvoorbeeld wel het ontbijt en lunch zelf te regelen, maar het avondeten niet. Of om op bepaalde dagen wél zelf het eten te verzorgen en op andere dagen niet. Wil je hierover afspraken maken, neem dan contact op met je begeleider.

Tegemoetkoming in kosten bij afwezigheid van 72 uur of meer aaneengesloten

Bij afwezigheid van 72 uur of meer aaneengesloten kunnen je ouders/verwanten gebruikmaken van een dagvergoeding van € 7,10 (tot en met mei 2022 was dit € 6,70). Dit geldt alleen als je geen gebruik maakt van het budget leefgeld. Een declaratieformulier vind je hieronder.

Vergoeding bij afwezigheid vanaf juni 2022 - formulier voor declaraties vanaf juni 2022.

Chat met ons