Naar inhoud

#wijzijndichterbij

Shirley Afvallen Met E Health 52700X1150

Wie we zijn

Wij zijn Dichterbij voor mensen met een verstandelijke beperking en de mensen om hen heen. Wij bieden ondersteuning, zorg en behandeling, in alle fasen van jouw leven. Wij gaan uit van wat jij nodig hebt. Samen met jouw omgeving kijken we hoe we jouw basale behoeften kunnen vervullen. Vanuit jouw wensen, talenten en mogelijkheden.

#Wijzijndichterbij

Onze missie

Ieder mens is een mooi mens
Iedereen verdient een menswaardig en betekenisvol leven, waarin je jezelf kan en mag zijn. In een omgeving die accepteert wie je bent. Dat is in de kern wat we geloven en waar we voor staan. Om dat dichterbij te brengen kijken we elke dag opnieuw naar wat mensen echt nodig hebben.

Het is de kunst om de basale behoeften van ieder mens te zien en samen met de omgeving te kijken hoe deze vanuit wensen, talenten en mogelijkheden vervuld kunnen worden. Wat daarvoor nodig is verandert steeds en kan voor dilemma’s zorgen. Ook als het moeilijk is zijn we er voor elkaar, onvoorwaardelijk.

Vaak gaat het om ogenschijnlijk kleine dingen die ons leven betekenis geven, om de dingen die je samen doet en waar je trots op bent. Juist door het ervaren van eenvoudige dagelijkse gebeurtenissen kunnen we allemaal mens tussen de mensen zijn en komen we tot bloei. Dit vraagt om wederzijdse inspanning, aandacht en nieuwsgierigheid. Je echt verdiepen in elkaar, elke dag opnieuw.

Dichterbij een betekenisvol leven

Hoe wij jou leren kennen

'Als je het mij vraagt' is onze manier om jou en je behoeften, wensen en talenten te leren kennen. Het is ons vak om erachter te komen wat jij wilt. We beloven dat we kijken naar jouw mogelijkheden. Zo kunnen we jou nog beter helpen met een fijn en betekenisvol leven.

Een goede relatie is de basis voor onze ondersteuning. Kenmerken van een goede relatie zijn: openheid, betrokkenheid, samenwerking en professionaliteit. Dit zijn ook onze kernwaarden:

Zorgaanbod

Vind de zorg die je wenst
Lees meer

Open

Ik ben transparant in wat ik doe. Ik nodig jou uit om dat ook naar mij te zijn. Ik sta open voor jouw ideeën, manier van denken en aanpak en ga uit van jouw en mijn beste intenties.

Samen

Jij hebt andere ervaringen en ideeën dan ik. Beiden zijn even waardevol. Het is niet jouw of mijn idee wat moet winnen, maar hoe horen we elkaar zodat 1 + 1 drie wordt.


Professioneel

Ik zie, voel en ervaar wat er gebeurt vanuit mijn rol en ‘ik-persoon’. Ik kan zien wat dit betekent in het grotere geheel, voor andere personen óf voor het resultaat.Betrokken

Ik heb aandacht voor de mensen in mijn omgeving en voor wat er speelt. Ik werk met open hart en draag actief bij aan de doelstellingen. Er is plek voor jou én mij.

Chat met ons