Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer

#wijzijndichterbij

Shirley Afvallen Met E Health 52700X1150

Wie we zijn

Wij zijn Dichterbij voor mensen met een verstandelijke beperking en en de mensen om hen heen. Wij bieden ondersteuning, zorg en behandeling, in alle fasen van jouw leven. Wij gaan uit van wat jij en jouw netwerk nodig hebben. Op basis van jouw behoeften, wensen en talenten werken we samen aan een fijn en betekenisvol leven, in waardigheid, vanuit onze Ode:

“Een mens wil zich ontwikkelen. Je wilt dingen doen die je leven fijn maken. De een wordt blij van leren of werk, de ander van aandacht. Sommigen verlangen naar een eigen huis, anderen vinden hun geluk in warm zonlicht. Ieder mens heeft zijn eigen gevoelens en wensen.

Je hebt recht op een volwaardige plek in de samenleving. Wie om ondersteuning van Dichterbij vraagt, is vaak kwetsbaar. Sommigen zijn heel kwetsbaar. Dan heb je vertrouwen nodig om je wensen te uiten en je dromen uit te laten komen.

Je moet ervan op aan kunnen dat jouw geluk centraal staat. Elke dag opnieuw. Samen zoeken we naar wat jij kan en wilt. Wie of wat geeft jouw leven betekenis? Wat heb jij nodig om jezelf te zijn?”

Hoe wij jou leren kennen

'Als je het mij vraagt' is onze manier om jou en je behoeften, wensen en talenten te leren kennen. Het is ons vak om erachter te komen wat jij wilt. We beloven dat we kijken naar jouw mogelijkheden. Zo kunnen we jou nog beter helpen met een fijn en betekenisvol leven.

Een goede relatie is de basis voor onze ondersteuning. Kenmerken van een goede relatie zijn: openheid, betrokkenheid, samenwerking en professionaliteit. Dit zijn ook onze kernwaarden:

Zorgaanbod

Vind de zorg die je wenst
Lees meer

Open

Ik ben transparant in wat ik doe. Ik nodig jou uit om dat ook naar mij te zijn. Ik sta open voor jouw ideeën, manier van denken en aanpak en ga uit van jouw en mijn beste intenties.

Samen

Jij hebt andere ervaringen en ideeën dan ik. Beiden zijn even waardevol. Het is niet jouw of mijn idee wat moet winnen, maar hoe horen we elkaar zodat 1 + 1 drie wordt.


Professioneel

Ik zie, voel en ervaar wat er gebeurt vanuit mijn rol en ‘ik-persoon’. Ik kan zien wat dit betekent in het grotere geheel, voor andere personen óf voor het resultaat.Betrokken

Ik heb aandacht voor de mensen in mijn omgeving en voor wat er speelt. Ik werk met open hart en draag actief bij aan de doelstellingen. Er is plek is echtheid, plek voor jou én mij.

Accepteer cookies voor chat