Naar inhoud
1015 - Grave - header

Ouderen

Mensen met een verstandelijke beperking worden steeds ouder. Dit kan gepaard gaan met ouderdomsziekten als dementie of lichamelijke problemen. Bij Dichterbij behoort al meer dan de helft van de bewoners tot de ouderen (50+). Dit percentage stijgt de komende jaren. Dat heeft consequenties voor onze dienstverlening en ondersteuning. We investeren daarom in het vergroten van bewustwording én kennis van medewerkers én naasten over het ouder worden van mensen met een verstandelijke beperking. Daarbij richten we ons vooral op de mogelijkheden van cliënten en hoe je als omgeving omgaat met de ouder wordende cliënt.

Op deze pagina vind je evenementen en bijeenkomsten rondom het thema, wetenswaardigheden, tips en ervaringen.

Voor meer informatie en voor vragen over dit onderwerp kun je altijd terecht bij je dienstverleningscoördinator.

Er zijn nog waaiers met informatie, tips en links naar belangrijke websites beschikbaar. Je kunt hiervoor contact opnemen met Ellis van Dijck.

Aan de hand van de uitkomsten evaluaties en de reacties van bezoekers van het congres, zal het kennisnetwerk Ouderen zich bezinnen op nieuwe activiteiten, waarbij eenieder weer van harte welkom zal zijn. Daarom ook het verzoek de evaluatie in te vullen via de app.


Vlog van collega's

Op woensdag 29 november 2017 organiseerde Dichterbij voor de eerste keer dit congres. Benieuwd naar wat collega's daarvan vonden? Bekijk hun vlog: