Naar inhoud
1015 - Grave - header

Pater van Meursstraat

In de Pater van Meursstraat in Nijmegen staan drie geschakelde eengezinswoningen van Dichterbij. De huizen hebben een gezamenlijke woonkamer, keuken en badkamer, vier slaapkamers en een tuintje. Kinderen vanaf 4 jaar en jongeren kunnen hier in de weekenden komen logeren. Om je ouders even wat zorg uit handen te nemen, maar óók omdat het ontzettend leuk is!

Kom je bij ons logeren, dan doe je en denk je zo veel mogelijk mee. Bijvoorbeeld over het eten: wat gaan we maken en wat moeten we daarvoor allemaal in huis halen? We proberen je zo veel mogelijk bij te brengen om je zelfstandigheid en zelfredzaamheid te vergroten. Net als thuis. Omdat het weekend is, hebben we daarnaast nog alle tijd voor gezelligheid. We gaan wandelen, naar de speeltuin, voetballen in het park, toveren de woonkamer om tot een disco of ploffen gezellig op de bank voor een film. Dat doen we per huis, maar we ondernemen ook van alles met de kinderen uit de twee buurhuizen.

Kinderen die (nog) niet een heel weekend kunnen of willen logeren, zijn van harte welkom om alleen voor opvang op zaterdag of zondag naar ons toe te komen. Je kunt de hele dag met ons meedoen en gaat dan aan het einde van de middag weer naar huis.Voor wie

Kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar (momenteel met een uitloop naar 29) met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Voor kinderen met (zware) gedragsproblematiek is deze logeeropvang niet geschikt.

Voorzieningen
  • Drie eengezinswoningen
  • Beneden: rolstoeltoegankelijk
  • Boven: niet rolstoeltoegankelijk
Omgeving

De Pater van Meursstraat is een gezellige straat in de levendige Nijmeegse wijk Willemskwartier. Winkels, speeltuintjes en het Goffertpark zijn op loopafstand. De woningen zijn goed bereikbaar per fiets, auto en openbaar vervoer.

Aantal open plaatsen 0
Aantal plaatsen per woning 4
Totaal aantal plaatsen 12

‹ Terug naar het overzicht
Gemeente
Nijmegen
Soort ondersteuning
Logeren voor jongeren
Adresgegevens
Pater van Meursstraat 2, 4, 6
6531ER Nijmegen
  • Pater van Meursstraat
    Pater van Meursstraat 2, 4, 6
    6531ER Nijmegen
Ik heb een vraag Ik meld mij aan