Naar inhoud

Hoe gaan wij om met gegevens?

6189 - Gennep (4) - header

Privacyverklaring

Verklaring bescherming persoonsgegevens website

Dichterbij neemt de beveiliging en bescherming van de persoonsgegevens van de bezoekers van haar website serieus. Wij gaan vertrouwelijk en zorgvuldig met jouw persoonsgegevens om en houden ons hiermee uiteraard aan de geldende privacywetgeving. In deze verklaring leggen wij uit hoe wij dat doen. Deze verklaring bestaat uit negen paragrafen.

1. Voor wie is deze verklaring bedoeld?

Deze verklaring is bedoeld voor bezoekers van de website www.dichterbij.nl van Stichting Dichterbij, verder te noemen “Dichterbij”. Dichterbij is gevestigd te Gennep en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 16079866.

2. Waarom gebruiken wij jouw gegevens?

Wanneer je de website van Dichterbij bezoekt, wordt op een aantal plaatsen op de website om gegevens gevraagd. Bijvoorbeeld jouw naam, telefoonnummer, e-mail en postadres. Ook jouw IP-adres wordt met ons gedeeld, omdat onze website gebruik maakt van cookies.

3. Waarvoor gebruiken wij jouw gegevens?

Wij gebruiken jouw gegevens om jouw vraag of verzoek te kunnen beantwoorden. Als je je hiervoor hebt ingeschreven, gebruiken wij jouw gegevens ook om je onze nieuwsbrieven te sturen. Jouw e-mailadres wordt dan aan onze lijst van abonnees toegevoegd. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee je je kunt uitschrijven. Wij delen jouw gegevens niet met andere partijen, tenzij dit bij wet is vereist of door de justitiële autoriteiten wordt verlangd. Wij bewaren je gegevens niet langer dan noodzakelijk is om jouw vraag of verzoek te kunnen beantwoorden.

4. Cookies

Deze website gebruikt cookies die jouw voorkeuren onthouden en het navigeren door de website van Dichterbij.nl vergemakkelijken. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door jouw browser op de harde schijf van je computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden. Met cookies kunnen wij het gedrag van bezoekers analyseren en onze website verbeteren. Deze website wordt daarnaast ook gebruikt door derde partijen om cookies te plaatsen, zoals bijvoorbeeld Google Analytics.

Functionele (permanente) cookies
Met behulp van een permanente cookie kunnen wij je herkennen bij een nieuw bezoek op onze website. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer je toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds je voorkeuren te herhalen, waardoor je tijd bespaart en prettiger gebruik kunt maken van onze website. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je internetbrowser.

First party analytische cookies (sessie cookies)
Met behulp van een sessie cookie kunnen wij zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen onze dienst daardoor zo veel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je je internetbrowser afsluit.

Google Analytics
Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

Facebook, Twitter en LinkedIn
Op deze site zijn knoppen opgenomen om pagina’s te kunnen promoten of te kunnen delen op sociale netwerken Facebook, Twitter en LinkedIn. Deze knoppen worden gerealiseerd door een code die wordt aangeleverd door Facebook, Twitter en LinkedIn zelf. Deze code plaatst onder meer een cookie (zie boven).
Lees de privacyverklaring van Facebook, Twitter en LinkedIn, (deze kunnen regelmatig wijzigen) om te zien wat zij met jouw persoonsgegevens doen die zij met deze code verwerken.
• Facebook: https://www.facebook.com/policy.php (opent in een nieuw venster)
• Twitter https://twitter.com/privacy (opent in een nieuw venster)
• LinkedIn https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy (opent in een nieuw venster)

Niet functionele cookies

Tracking cookies van onszelf
Met jouw toestemming plaatsen wij een cookie op jouw apparatuur, die kan worden opgevraagd zodra je een website uit ons netwerk bezoekt. Hierdoor kunnen wij te weten komen dat je naast onze website ook op de betreffende andere website(s) uit ons netwerk bent geweest. Het daardoor opgebouwde profiel is niet gekoppeld aan je naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel, zodat deze zo veel mogelijk relevant voor jou zijn.

Verwijdering van cookies

Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kun je vinden in de help-functie van je browser.

5. Hoe beveiligen wij jouw gegevens?

Wij hebben maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens goed te beveiligen tegen verlies of diefstal. Ook zorgen wij ervoor dat jouw gegevens alleen worden ingezien en gebruikt door personen die wij hiervoor specifiek toegang hebben gegeven. Al onze medewerkers zijn verplicht tot geheimhouding.

6. Jouw privacyrechten

Je hebt recht op inzage in de persoonsgegevens die wij van jou verwerken. Ook mag je je persoonsgegevens laten corrigeren of verwijderen. Daarnaast heb je het recht om de verwerking van je persoonsgegevens te laten beperken. Dit betekent dat jij ons kunt vragen om jouw gegevens tijdelijk niet te verwerken. Bijvoorbeeld omdat je wacht op de beoordeling van een verzoek om jouw gegevens te laten verwijderen. Ook mag je bezwaar maken als je het er niet mee eens bent dat wij jouw persoonsgegevens verwerken en mag je ons vragen om jouw persoonsgegevens door te geven aan een andere organisatie. Ook heb je het recht een klacht in te dienen bij ons en/of de Autoriteit Persoonsgegevens.

7. Gebruikmaken van jouw privacyrechten

Heb je vragen, of wil je gebruikmaken van een van bovenstaande privacyrechten, dan kun je met ons contact opnemen via onze contactpagina. Wij beantwoorden jouw vraag of verzoek zo snel mogelijk en in ieder geval binnen vier weken. Als het ons meer tijd kost, dan informeren wij je hierover binnen vier weken. Om misbruik te voorkomen, kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terugvinden in de instellingen van je browser.

8. Klachten

Heb je een klacht over de wijze waarop Dichterbij omgaat met jouw persoonsgegevens, dan kun je contact opnemen met onze Functionaris Gegevensbescherming via privacy@dichterbij.nl. Komen wij er samen niet uit, dan kun je ook een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens via www.autoriteitpersoonsgegevens.nl.

9. Wijzigingen in de privacyverklaring

Stichting Dichterbij behoudt zich het recht voor deze verklaring aan te passen. Wij adviseren dan ook deze verklaring regelmatig te raadplegen. Deze verklaring is van toepassing vanaf 25 mei 2018.