Naar inhoud
1015 - Grave - header

Wil jij werken aan een fijn leven voor mensen met een verstandelijke beperking?

Wat ga je doen?

Als begeleider stimuleer je cliënten om zichzelf en de wereld om hen heen te ontdekken. Je motiveert hen om steeds nieuwe stapjes te zetten en helpt zo hun zelfstandigheid en mogelijkheden te vergroten. Je neemt hen bij de hand als het nodig is en geeft ze zelf de regie waar dat kan. Je vergroot hun leefwereld door samen contact te leggen in de wijk en de buurt en bouwt zo mee aan een begripvolle samenleving waarin iedereen zich thuis voelt.

"Je ziet een lach, een stralend gezicht. Glimmende ogen. Je ziet dat ze er energie van krijgen."

Zo doe je dat: 'Als je het mij vraagt'

Alle mensen hebben wensen. Bij Dichterbij werk je in een zelforganiserend team dat bestaat uit de cliënt, zijn of haar verwanten en jij als begeleider (samen met je collega's). Samen bespreken jullie de wensen die er zijn. En vervolgens kijken jullie hoe je die wensen kunt realiseren. Eventueel schakel je de hulp van jullie netwerk in.

Met wie ga je dat doen?

Je werkt met cliënten en je collega’s. Daarnaast heb je goed contact met verwanten en overleg je met artsen, paramedici en de gedragsdeskundige. Bij Dichterbij sta je er nooit alleen voor.

3116 Gennep 5
273 Gennep Hr 43 aangepast portret

Waar ga je dat doen?

Wij helpen je graag bij het onderzoeken van je mogelijkheden en ontwikkelen van jouw talenten. Nadat we hebben kennisgemaakt, bekijken we samen op welke locatie jij het beste tot je recht komt. Wij helpen jou je droom te realiseren.

Wat neem je mee?

Je hebt een zorggerelateerd mbo- of hbo-diploma (niveau 3,4 of 5). En natuurlijk hart voor onze cliënten en voor de zorg. Door je positieve, open houding maak je gemakkelijk contact. Je kunt je goed inleven, waardoor je als vanzelfsprekend in het belang van de cliënten en hun verwanten handelt.
Je vindt het prettig om in een hecht team te werken en kunt zelfstandig en in samenspraak beslissingen nemen. Je bent initiatiefrijk en denkt in kansen en mogelijkheden in plaats van ‘maren en bezwaren’. Ervaring in de zorg is een pre.

Wat neem je mee terug?

Afhankelijk van de groep waar je gaat werken, krijg je een salaris van FWG 35 (minimaal € 1.754,-en maximaal € 2.607,- bruto) of FWG 40 (minimaal € 1.889,-en maximaal € 2.793,- bruto), conform CAO-Gehandicaptenzorg op basis van een 36-urige werkweek.

Het verhaal van Mariëlle en Joyce

Thermometer... kurkentrekker... Mariëlle had moeite met woordjes leren. Activiteitenbegeleidster Joyce zocht naar een oplossing en probeerde de Bitboard-app. En dat werkte! Mariëlle heeft nu geen logopedie meer nodig. Knap werk van Mariëlle en Joyce!

Meer weten? Of solliciteren?

Neem contact op met het Wervingsbureau van Dichterbij. Bel 088-754 00 60 of mail naar: wervingsbureau@dichterbij.nl