Naar inhoud
1015 - Grave - header

Sneeuwheide 2-4-6

Aan de Sneeuwheide 2, 4 en 6 heeft Dichterbij drie woongroepen, waarvan er een in vier eenpersoonsappartementen is verdeeld. In totaal wonen hier veertien mannen en vrouwen met een ernstige verstandelijke beperking. De inrichting van de woningen is huiselijk en knus; daar wordt veel aandacht aan besteed, zodat alle bewoners zich hier echt thuis voelen.

Als bewoner van de Sneeuwheide 2, 4 en 6 komt het je aan niets tekort. Je krijgt intensieve, veelal individuele zorg en ondersteuning. De tien begeleiders die dagelijks op de groepen werken hebben jarenlange ervaring. Het team laat zich regelmatig bijscholen om in al jouw behoeften en wensen te kunnen voorzien. In nauwe afstemming met elkaar en je verwanten stellen ze een fijn activiteitenprogramma voor je samen. Je krijgt (waar nodig individuele) dagbesteding vanuit de woning en kunt – als dat bij je past – ook naar het naastgelegen dagbestedingsgebouw voor leuke activiteiten.

In huis is er van alles te ‘beleven’: je kunt heerlijk snoezelen, lekker in bad, muziek luisteren en tv kijken. Samen met een speltherapeut ontwikkelen we een gevarieerd aanbod van vermaak en uitdaging en met een goede balans tussen inspanning en ontspanning.

Naast alles wat er thuis te doen is, trekken we er ook op uit. Zo gaan we geregeld paardrijden, zwemmen en gymmen. En laten we onze grote tuin niet vergeten! Onder de grote overkapping is het goed toeven, ook bij minder mooi weer. En op het luchtkussen beleven we de leukste momenten om daarna lekker bij te komen op het terras.

Je familie is altijd welkom om je te bezoeken en we vinden het fijn om samen met hen na te denken over jouw verzorging en ondersteuning. Zij kennen jou ten slotte het beste.Voor wie

Mannen en vrouwen vanaf 25 tot 65 jaar met een ernstige verstandelijke beperking.

Voorzieningen
  • Rolstoeltoegankelijk; woningen zijn allemaal gelijkvloers
  • Gedeeltelijk aangepaste badkamer
  • Woningen zijn voorzien van inrichting voor slechtzienden
  • Grote tuin met overkapping
Omgeving

De woningen aan de Sneeuwheide 2, 4 en 6 staan op het voormalige Augustinusterrein aan de rand van Gennep. Hier bevinden zich meerdere locaties en voorzieningen van Dichterbij. De Sneeuwheide is goed bereikbaar met de fiets, auto en het openbaar vervoer.

Aantal open plaatsen 0
Aantal plaatsen per woning Twee vijfpersoonsgroepswoningen Vier eenpersoonsappartementen
Totaal aantal plaatsen 14

‹ Terug naar het overzicht
Gemeente
Gennep
Soort ondersteuning
Wonen met zorg
Dagbesteding, leren en werken
Adresgegevens
Sneeuwheide 2, 4, 6
6591 RH Gennep
  • Sneeuwheide 2-4-6
    Sneeuwheide 2, 4, 6
    6591 RH Gennep