Naar inhoud

Leer het vak, bij Dichterbij

Tonnieje-hoeve - Heeswijh-Dinther (24) - header

Stage lopen en leren

Volg je een relevante mbo- of hbo-opleiding in de zorg? Wil je ervaring opdoen in het werken met mensen met een verstandelijke beperking en met jouw talent bijdragen aan hun kwaliteit van leven? We zien je sollicitatie voor een stageplaats of leerwerkplek graag tegemoet!

Je zoekt een stageplaats (MBO-BOL, HBO)

Dichterbij is een leuke organisatie waar van alles te doen is en je veel kunt leren. Kom je bij ons stagelopen?

Als stagiair bij Dichterbij maak je onderdeel uit van een team. Je werkt als extra teamlid, dus altijd samen met ervaren medewerkers. We bespreken samen op welke plek jij alles uit jezelf en je stage kunt halen. Onder begeleiding ga je vervolgens aan de slag met je leerdoelen en competenties. Heel gericht, heel gemotiveerd en met de steun van je nieuwe collega’s.
Volg je een BOL-opleiding in het mbo, dan regelt je school een stageplaats voor je. Je hoeft je niet zelf aan te melden.
Volg je een hbo- of universitaire opleiding, dan moet je zelf zorgen voor een stageplaats.

5279 - 5999 - 8407 - Geffen

We nodigen je hierbij van harte uit om je cv en motivatiebrief naar ons Wervingsbureau te sturen: wervingsbureau@dichterbij.nl

Als stagiair bij Dichterbij ontvang je een stagevergoeding.

Dichterbij-activiteiten-dagbesteding-gehandicapten-werken-beperking

Je zoekt een leerwerkplek (BBL/duaal, MBO, HBO)

Ben je klaar voor een leerwerkplek bij Dichterbij? Klaar om als volwaardig teamlid mee te draaien? In een uitdagende omgeving en ook in onregelmatige diensten? Wees niet bang hoor, we gooien je echt niet in het diepe. Je praktijkbegeleider en je team ondersteunen je in je leerproces en met je vaste werkbegeleider bespreek je regelmatig hoe het je op de werkvloer vergaat. Jullie hebben elkaar vast veel te vragen en te vertellen, want bij Dichterbij doe je in korte tijd heel veel ervaring op. Je maakt kennis met verschillende doelgroepen op verschillende locaties.

Jaarlijks vinden zo’n tweehonderd leerlingen een stageplaats of leerwerkplek bij Dichterbij. Ook voor jou zetten we graag alles op alles, zodat jij het beste in jezelf en onze cliënten naar boven kunt halen.

Volg je een van onderstaande opleidingen, dan horen we graag of je geïnteresseerd bent in een leerwerkplek bij Dichterbij:

 • hbo sociaal pedagogische hulpverlening (niveau 5)
 • hbo verpleegkundigen (niveau 5)
 • hbo pedagogiek (niveau 5)
 • mbo persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg (niveau 4)
 • mbo persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen (niveau 4)
 • mbo verpleegkundige (niveau 4)
 • mbo pedagogisch medewerker jeugdzorg (niveau 4)
 • mbo begeleider specifieke doelgroepen (niveau 3)
 • mbo begeleider gehandicaptenzorg (niveau 3)
 • mbo verzorgende IG (niveau 3)
 • overige zorg gerelateerde opleidingen.

Volg je een andere zorggerelateerde opleiding, informeer dan bij het Wervingsbureau naar de mogelijkheden voor een leuke en interessante leerwerkplek bij Dichterbij.

10126 - Afferden (3)

Als leerling ontvang je een salaris. Dichterbij betaalt bovendien je opleiding (schoolgeld, boeken en reiskosten). Je aanmelding bij een relevante mbo- of hbo-opleiding regel je zelf.

Procedure voor een leerwerkplek

Wil je als leerling bij Dichterbij aan de slag? Vul dan onderstaand formulier in. Het formulier komt bij het Wervingsbureau terecht. Zij sturen je een ontvangstbevestiging met uitleg van het verloop van het proces.

Als je geschikt bent voor een leerwerkplek en we hebben een plaats vrij die bij je past, nodigen we je uit voor een gesprek en vaak ook voor het maken van een persoonlijkheidstest.

Als jij enthousiast bent over de leerwerkpek, bieden we je om te beginnen een contract voor een jaar. Na dat jaar bespreken we hoe het met je gaat, of het werk je bevalt en hoe wij jouw inzet ervaren hebben. We hopen natuurlijk dat we je opnieuw een jaarcontract kunnen aanbieden.

4341-Ottersum (1)

Heb je je aangemeld voor een leerwerkplek, maar niets van ons gehoord? Dan hebben we geen plaats beschikbaar voor je. Maar vergeet ons niet, want wie weet hebben we in de nabije toekomst wel plek! We houden je aanmelding tot 1 januari van het nieuwe jaar in portefeuille. Daarna ben je welkom om opnieuw te solliciteren.

151 - 542 - 10126 - 12382 - Afferden (6)

Heb je nog vragen?

Heb je vragen over een stageplaats of leerwerkplek, neem dan contact op met het Wervingsbureau via 088 - 75 40 060 of via wervingsbureau@dichterbij.nl

Onderwijs
Kijk ook eens naar de manier waarop we samenwerken en informatie uitwisselen met het onderwijs.