Naar inhoud
1015 - Grave - header

Teugenaar

Midden in een gezellige woonwijk, vlak bij het centrum van Oss, staat een mooie woning van Dichterbij. De begane grond is toegerust voor vier bewoners met ernstige meervoudige beperkingen. Zij hebben een eigen slaapkamer en een gezamenlijke woonkamer, open keuken en badkamer. Op de eerste en tweede verdieping wonen drie mensen met een licht verstandelijke beperking. Zij hebben een eigen woonslaapkamer, eigen badkamer en een gezamenlijke woonkamer en keuken.

De inrichting van de benedenverdieping is gericht op stimulans. Met lichtjes, kleuren, geuren wordt er een prettige sfeer gecreëerd die je zintuigen prikkelt. De activiteiten die je hier onderneemt, volgen de seizoenen. In de lente en zomer gaan we veel naar buiten, genieten we van een zacht briesje, snuiven we de geuren op van bloemen en bomen en spelen we bijvoorbeeld waterspelletjes. In de herfst en winter maken we het binnen gezellig met kaarsjes en fijne muziek. De feestdagen grijpen we aan om de woonkamers sfeervol aan te kleden en thema-activiteiten te ondernemen.

Woon je beneden, dan wordt er elke dag heerlijk voor je gekookt door een aantal vaste vrijwilligers uit de buurt. Woon je boven, dan eet je met je medebewoners van de bovenverdiepingen en met de begeleiding. Voor boodschappen kun je zelf de stad in. Als je kunt, help je met het klaarmaken van de maaltijd. Je verricht ook wat huishoudelijke taken zoals boodschappen doen, tafel dekken en vegen. Wat je zelf kunt, doe je zelf; in de wetenschap dat er altijd een helpende hand in de buurt is.

Na het eten komen alle bewoners samen op de benedenverdieping voor een kop koffie. In de avond en in het weekend onderneem je zelf wat of doe je mee met de activiteiten op de groep. We hebben een beamer om bijvoorbeeld sportwedstrijden op groot scherm te kijken en voor de bewoners met meervoudige beperkingen hebben we een speciale spelcomputer. Soms maken we een lekker voetenbad of bieden we je een massage aan. Ook spelen we spelletjes, wandelen we geregeld naar de stad, kijken we samen televisie en maken we uitstapjes naar bijvoorbeeld de kinderboerderij en het tuincentrum.Voor wie

(Jong)volwassen mannen en vrouwen vanaf 18 jaar met een lichte verstandelijke beperking of ernstige meervoudige beperkingen.

Voorzieningen
  • Begane grond: gelijkvloers, geen drempels
  • Tillift, badbrancard, hoog-laagbad
  • Aparte snoezelruimte
  • Verdiepingen: bereikbaar met trap, niet toegankelijk voor rolstoel
Omgeving

Woonlocatie Teugenaar ligt in een gezellige woonwijk vlak bij het centrum van Oss. De binnenstad is op loopafstand, net als het station. De locatie is goed bereikbaar met de fiets, de auto en het openbaar vervoer.

Aantal open plaatsen 0
Aantal plaatsen per woning Boven: 3 Beneden: 4
Totaal aantal plaatsen 7

‹ Terug naar het overzicht
Gemeente
Oss
Soort ondersteuning
Wonen met zorg
Adresgegevens
Teugenaarsstraat 47, 47a
5348JA Oss
  • Teugenaar
    Teugenaarsstraat 47, 47a
    5348JA Oss
Ik heb een vraag Ik meld mij aan