Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer

E-health is slechts het begin...

Zorgcentrale - Oostrum - header

Zorginnovatie

Moderne techniek ondersteunt mensenwerk

Technologische hulpmiddelen kunnen een goede aanvulling zijn op het persoonlijk contact met je verzorgers en begeleiders. Ook kun je van moderne technieken gebruikmaken om wat meer in beweging te komen of leuke spellen te spelen met anderen. Een handig overzicht met meer dan 500 hulpmiddelen die je kunnen helpen, vind je hier.

In ons het digitale magazine 'Dichterbij jou' lees je meer over de digitale toepassingen die we kunnen inzetten om je leven gemakkelijker, veiliger en fijner te maken. Wil je er meer over weten, vraag het dan gerust aan je begeleiders. Hieronder zie je alvast een aantal voorbeelden:

Quli

Quli is een veilige online omgeving waarop je kun inloggen vanaf een computer, laptop of telefoon. Via Quli sta je in contact met zorgverleners en kunnen jij, je zorgverleners en bijvoorbeeld je begeleiders en familie, bijhouden hoe het met jou en je gezondheid gaat. Je kunt berichten sturen, afspraken bij bijvoorbeeld de huisarts noteren, onderzoeksuitslagen bekijken, in een dagboek bijhouden hoe je je voelt en je persoonlijk gezondheidsdossier inzien. Quli geeft je meer regie over je gezondheid.

Meer informatie over Quli

Quli

Robots

De kat kijkt je aan en reageert op jouw geluiden en bewegingen, de zeehond is om te knuffelen, zo lief. Alle twee zijn het robots die tot interactie stimuleren en uitnodigen tot aaien en knuffelen, waardoor je heerlijk kunt ontspannen. Prettig gezelschap dus!

Kinemoto

Kinemoto is een interactief beweegspel dat je speelt door met je lichaam, handen en voeten te bewegen. Je kunt het alleen of met anderen spelen. Het is een leuke manier van ontspannen en kan ook worden gebruikt voor fysiotherapie en revalidatie.

Gps-trackers​

Met een gps-tracker kun je vrij bewegen, terwijl je begeleiders altijd kunnen nagaan waar je bent. Dat geeft ruimte, rust en veilig gevoel.

De Tovertafel

De Tovertafel bestaat uit een beamer aan het plafond die lichtprojecties op een gewone tafel schijnt. De projecties reageren op de hand- en armbewegingen van de spelers aan tafel. Je kunt bijvoorbeeld vlinders of visjes vangen, een bal naar de overkant rollen, boomblaadjes bij elkaar vegen of bloemen laten groeien door ze aan te raken. Een leuk en actief spel om samen te spelen.

Tovertafel

Ook ’s nachts

Om ervoor te zorgen dat je ’s avonds met een gerust hart kunt gaan slapen, houdt de nachtzorg een oogje in het zeil. De nachtzorg van Dichterbij wordt gevormd door medewerkers die overdag en ’s avonds in de woningen werken, door de nachtzorgmedewerkers in de regio en door ondersteuning op afstand vanuit de zorgcentrale. De zorgcentrale maakt daarvoor gebruik van domotica: automatisering voor een betere kwaliteit van wonen en leven. Denk daarbij aan sensoren die bewegingen registreren, bewakingscamera’s en intercoms voor direct contact tussen de woningen en de zorgcentrale.

Heb je ’s nachts zorg nodig, dan spreken we met je af op welke momenten (of meerdere momenten) er een begeleider bij je komt.
Ben je aangesloten op het nachtzorgsysteem, dan krijgen de mensen van de zorgcentrale een signaal door bij beweging of geluiden. Zij gaan na of je een zorgvraag hebt of dat er misschien iets anders aan de hand is en schakelen als dat nodig is een nachtzorgmedewerker van de locatie in. Deze medewerker komt dan snel bij je kijken of je hulp of verzorging nodig hebt.

In overleg met jou en je familie kun je via de zorgcentrale verschillende hulpmiddelen krijgen om ’s nachts zorg te kunnen inschakelen als dat nodig is. Denk aan geluidsregistratie of een camera, deurklinken die signaleren dat je de kamer verlaat en matjes die een signaal doorgeven als je bijvoorbeeld een epileptische aanval krijgt. Daarnaast zijn er melders die je zelf kunt bedienen als je ’s nachts hulp nodig hebt. Via de zorgcentrale sta je desgewenst 24 uur per dag, 7 dagen in de week in verbinding met een medewerker van Dichterbij.

Chat met ons