Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
3731 Gennep 1 1

Velp

Redevel(o)p - Samen werken aan een nieuwe toekomst

Op locatie Velp vinden ruim honderd mensen met een complexe zorgvraag een fijn en veilig thuis. Kinderen en volwassenen krijgen er ondersteuning om een zo gewoon en gelukkig mogelijk leven te kunnen leiden. Daar horen ook betekenisvolle contacten met samenleving bij.

De komende jaren investeren we onder de noemer Redevel(o)p in een nieuwe toekomst voor de locatie. Er liggen volop kansen om nog beter in te kunnen spelen op wensen van cliënten en tegelijkertijd van betekenis te zijn in en voor de Velpse gemeenschap.Op dit moment biedt het terrein van locatie Velp de gewenste bescherming en beschutting voor de kwetsbare bewoners. Maar het terrein maakt ook een gesloten indruk en is daarmee weinig verbonden met het dorp. Dat gaan we veranderen. Hier zie je het terrein in vogelvlucht:

Wat is de bedoeling?
Dichterbij Velp zoekt naar een innovatief concept dat ruimte biedt voor wonen, dagbesteding en vrije tijd dat past bij de behoeften van haar cliënten en medewerkers. Het moet een plek worden waar cliënten zorg kunnen ontvangen in een veilige en geborgen omgeving. Tegelijkertijd moet het nieuwe concept een open en transparant karakter krijgen dat sociale integratie stimuleert en de verbinding met (de bewoners van) Velp versterkt. Er moet een logische en makkelijke verbinding met de buurt komen. Een belangrijk onderdeel van de herontwikkeling vormt het activiteitencentrum. Straks moet er een multifunctioneel centrum staan dat flexibel is en de behoefte van cliënten, medewerkers én buurtbewoners ondersteunt.

Hoe?
Om zoveel mogelijk goede ideeën te verzamelen, is in samenwerking met Phidias Community Cooking een prijsvraag uitgezet . Phidias houdt zich bezig met het oplossen van relevante problemen op het gebied van onroerend goed en stedenbouw.Architecten en ontwerpers uit onder andere China, India, Portugal en Nederland doen mee aan de wereldwijde prijsvraag voor de ontwikkeling van het terrein van Dichterbij in Velp. Het moet een uitnodigende plek worden voor cliënten, medewerkers én buurtbewoners.
Om inzenders te inspireren en te laten zien welke mensen Dichterbij in Velp ondersteunt, is dit filmpje gemaakt.

Waarom een prijsvraag?
Dit heeft heel veel voordelen: op deze manier kunnen we profiteren van alle kennis over de hele wereld. Als iemand uit China meedenkt over een oplossing, nemen we een stukje traditie en cultuur mee die wij in Nederland niet kennen. Dit verbreedt ons blikveld en geeft ons het inzicht om met vernieuwende oplossingen te komen. Nu zijn we aan het eind van de prijsvraag, en zijn de inzendingen binnen. Hiermee hebben we verschillende oplossingen voor het terrein in Velp: en daarmee veel nieuwe input voor het plan in Velp.
Door deze prijsvraag hebben mensen van over de hele wereld meegedacht over de beste oplossing.

Expositie van de ingezonden ideeën. Kom je ook?
Een vakkundige jury heeft in januari de ingezonden ideeën beoordeeld. Die jury bestaat uit medewerkers van Dichterbij, een ouder van een cliënt, vastgoedspecialisten en belanghebbenden uit de omgeving zoals de zorgwethouder van de gemeente Grave en de voorzitter van de dorpsraad. Samen kozen zij het winnende plan.
Op 12 maart is de expositie van de ingezonden plannen, tussen 14:00 en 18:00 (vrije inloop) en vanaf 18:30 ben je van harte welkom voor de Award - ceremonie Deze start stipt om 19:00 uur. Tijdens deze ceremonie worden de winnaars bekend gemaakt.

Iedereen kan de inzendingen komen bekijken. De expositie is vrij toegankelijk voor bewoners, verwanten, medewerkers, inwoners van Velp en andere geïnteresseerden. Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Accepteer cookies voor chat