Naar inhoud

Ben jij in voor vrijwilligerswerk?

3116 - Gennep - header

Vrijwilligerswerk

Wil jij mensen bijzondere momenten bezorgen?

Vrijwilligers doen belangrijk werk. Als vrijwilliger help je mensen met een verstandelijke beperking om mee te doen, zich te ontwikkelen, te ontspannen en te genieten. Je draagt bij aan de kwaliteit van hun leven en krijgt daar veel voldoening, plezier en waardering voor terug. Wat is er mooier dan dat? Dichterbij verwelkomt je graag als vrijwilliger! Bekijk onze vacatures voor vrijwilligers.

Hoe wil je helpen?

Bij Dichterbij kun je als vrijwilliger je kennis en talenten op verschillende manieren inzetten.

  • Je kunt iets ondernemen met een van onze cliënten. Winkelen, fietsen, naar de bioscoop, een kopje koffie drinken,... Net wat jullie leuk vinden om samen te doen.
  • Je kunt verlichting bieden aan ouders door er met hun kind op uit te gaan. Terwijl hun zoon of dochter geniet van jullie activiteit, hebben zij even wat tijd voor zichzelf en/of hun andere kind(eren).
  • Je kunt als groepsvrijwilliger helpen in een woning, bij dagbesteding of bij een externe activiteit. Meestal doe je dit samen met andere vrijwilligers.
  • Je kunt ondersteunend werk doen, zoals klusjes in en om huis en in de tuin. Vaak vinden cliënten en familieleden het leuk je daarbij te helpen. Gezellig!

9450 - Nijmegen
10150 - Geffen portret

Hoe word je vrijwilliger?

Wil je meer weten? Of graag als vrijwilliger aan de slag bij Dichterbij? Dan kun je je hiervoor op werkdagen aanmelden tussen 9 en 16 uur via 088 - 75 40 400. Of mail naar vrijwilligerswerk@dichterbij.nl.

Na je aanmelding heb je contact met onze vrijwilligerscoördinator om je beschikbaarheid, wensen en mogelijkheden te bespreken. De vrijwilligerscoördinator gaat dan op zoek naar een leuke plek voor jou in de organisatie. Je maakt altijd eerst kennis met de cliënt of de groep om te kijken of jullie bij elkaar passen. Is er een klik, dan maak je samen afspraken over wat je kunt doen en wanneer je er bent. Is alles duidelijk, dan kun je aan de slag!
Als je geen klik hebt met een cliënt of een groep, dan zoekt de vrijwilligerscoördinator nog even verder. We vinden het belangrijk dat iedereen van het vrijwilligerswerk kan genieten.

Wat vragen we aan jou?

Aan alle vrijwilligers vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Ook vinden we het belangrijk dat je je aan de gedragscode houdt. Daarin staat onder meer dat je de cliënten respectvol bejegent, hun privacy respecteert en afspraken nakomt. Spreekt voor zich, toch?

3080 - Gennep - LR (3)

Wat krijg je van ons?

Net als onze cliënten en hun familie zijn wij je dankbaar dat je onze cliënten bijzondere momenten bezorgt. Daarvoor krijg je voldoening, een hoop plezier en veel waardering voor terug.
Daarnaast zorgen wij voor:

  • een kilometervergoeding voor woon-werkverkeer
  • een aansprakelijkheids-, schade- en ongevallenverzekering voor vrijwilligers
  • scholing en begeleiding

Aanmelden

Wil je vrijwilliger worden bij Dichterbij? Geweldig! Wij ontvangen je telefoontje graag op werkdagen tussen 9 en 16 uur: 088 75 40 400. Je kunt ook mailen naar vrijwilligerswerk@dichterbij.nl.

Vragen

Heb je vragen over vrijwilligerswerk? Lees dan onze veelgestelde vragen.

Vrijwilliger Jamil