zaterdag
01
oktober
2022
Eimuffins

Heb je zin in lekkere ei-muffins? Met het recept uit het WIJ magazine maak je ze zo, want Max heeft handige foto's gemaakt. Bedankt Max!

Ingrediënten voor 6 muffins:

  • 5 eieren
  • 1 teen knoflook
  • 1 lente-uitje
  • 1 puntpaprika
  • 75 gr feta
  • 100 gr wortel, grof geraspt
  • zout, peper

Extra benodigdheden:

  • 1 muffinvorm met 6 holtes, ingevet
  • optioneel: papieren muffinvormpjes
Ingredienten

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Halveer de puntpaprika en snij in dunne reepjes.
  • Snij de lente-ui in dunne ringetjes.
  • Rasp de wortel
  • Klop de eieren los in een kom.
  • Pers het teentje knoflook en roer de knoflook door het ei.
  • Schep de paprika, de lente-ui en wortel door het eimengsel.
  • Brokkel de feta door het eimengsel en breng op smaak met zout en peper.
  • Vul de muffinvormpjes met het eimengsel en zet op een de bakplaat.
  • Plaats de bakplaat met de gevulde muffinvormpjes in het midden van een op 180ºC verwarmde oven. Bak in ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin.
  • Serveer de muffins warm of laat ze afkoelen om ze op een later momenten te eten.

Eet smakelijk!

Wil je het recept liever uitprinten? Download dan hier het recept.