Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
Vacature 13
Binnen Dichterbij is er veel aandacht voor het veilig wonen en werken van cliënten en medewerkers. Voor wat betreft brandveiligheid staat het cliëntbelang voorop. Gezien de omvangrijke vastgoedportefeuille ligt er een grote uitdaging en om de ambities te kunnen realiseren is Dichterbij op zoek naar een Adviseur Brandveiligheid.

Adviseur Brandveiligheid

Zwerfheide 2 in Gennep
36-36 uur per week
HBO of WO
16-09-2021

Mail deze vacature naar jezelf


Wil je de vacature later nog eens uitgebreid doorlezen, of op een ander moment je motivatie schrijven? Dat snappen we! Vul je gegevens in en je ontvangt een link naar deze vacature in je mailbox.

Wat ga je doen?

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen en implementeren van beleid op het gebied van brandveiligheid. Je fungeert voor de hele organisatie als aanspreekpunt op jouw vakgebied. Je adviseert onder andere de Raad van Bestuur, Directie, Zorgmanagers, collega’s van de afdeling Vastgoed over brandveiligheidsaangelegenheden en ondersteunt in de uitvoering van de nodige maatregelen. Binnen de omvangrijke vastgoedportefeuille speelt brandveiligheid een belangrijke rol. Als Adviseur Brandveiligheid fungeer je als aanspreekpunt voor de Veiligheidsregio’s en Gemeenten en heb je regelmatig overleg en afstemming met deze partijen. Vanuit jouw specialisme onderhoud je nauw contact met alle collega’s binnen het brede domein BHV en veiligheid.

Zo werken wij

Dichterbij daagt niet alleen de cliënten, maar ook alle medewerkers uit om het beste uit zichzelf te halen. Bij ons krijg je de ruimte om te ondernemen, initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen. Spreekt dit je aan, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet.

Met wie ga je dat doen?

Het team vastgoed (ca. 35 personen) is verantwoordelijk voor ontwikkeling, beheer en onderhoud van de locaties van Dichterbij. Hierbij onderhouden de medewerkers van de afdeling vastgoed nauw contact met de zorgafdelingen. Als nieuwe collega word je intern goed begeleid.

Waar ga je dat doen?

Dichterbij, met het hoofdkantoor in Gennep, biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking en hun verwanten in Noord-Limburg, Oost-Brabant en Zuid-Gelderland. Dichterbij streeft naar een samenleving waarin kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking een volwaardige plaats hebben. Waarin zij eigen keuzes maken, zich kunnen ontwikkelen en hun talenten kunnen inzetten. Een samenleving waarin zij lekker in hun vel zitten, zo gewoon mogelijk kunnen leven en op het juiste moment zorg en ondersteuning op maat krijgen, thuis, op school en op eigen locaties. Momenteel heeft Dichterbij meer dan 1000 adressen in de vastgoedportefeuille (wonen, dagbesteding en kantoren).

Dit ben jij

 • Je beschikt minimaal over een hbo opleiding aangevuld met relevante opleidingen op het gebied van brandveiligheid
 • Je hebt ervaring en affiniteit met adviesprojecten op het gebied van brandveiligheid
 • Verder beschik je over kennis van relevante wet- en regelgeving op het gebied van bouw en brandveiligheid en in het bijzonder voor zorgvastgoed
 • Brede kennis op het gebied van bedrijfshulpverlening, veiligheid en bijbehorende (wettelijke) procedures is een pre
 • Door gebruik te maken van je inlevingsvermogen, overtuigingskracht, overleg-, advies- en onderhandelingsvaardigheden, ben je in staat belangentegenstellingen te overbruggen en conflictsituaties te beheersen
 • Je bent oplossingsgericht, signaleert problemen tijdig en lost deze zelfstandig op
 • Je beschikt over een onafhankelijke houding in zowel denken als handelen en in samenwerking met collega’s behaal je de gestelde doelen
 • Doordat je adviezen, rapportages en overeenkomsten/contracten gaat opstellen is het vanzelfsprekend dat jij je schriftelijk goed en correct kan uitdrukken. Je hebt ervaring met het schrijven van beleidsdocumenten en bent in staat om mensen mee te nemen omtrent besluitvorming
 • Je bent in staat om op een heldere manier te communiceren met alle stakeholders
 • Het spreekt voor zich dat je kennis van het vakgebied op peil houdt en ook de gevolgen hiervan kan overzien
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep van Dichterbij .

Dit krijg je ervoor terug

 • De voordelen van een grote maatschappelijke organisatie waarin je samenwerkt met gemotiveerde collega’s in een moderne omgeving
 • Ruimte voor initiatieven en om jezelf te ontwikkelen en om aan je idealen en carrière te werken
 • Prima arbeidsvoorwaarden met onder meer een vaste eindejaarsuitkering en vakantietoeslag
 • De mogelijkheid om gebruik te maken van de collectieve zorgverzekering
 • Een jaarcontract voor 36 uur per week, dat bij gebleken geschiktheid wordt omgezet in een contract voor onbepaalde tijd

Meer weten? Of solliciteren?


Hebben wij je interesse gewekt met bovenstaande omschrijving, solliciteer dan nu met je sollicitatiebrief en CV en stuur je gegevens naar: rohan.bruggink@schakelpunt.com. De werving en selectie voor deze vacature wordt door Schakelpunt verzorgd.
Voor meer informatie kun je kijken op www.dichterbij.nl of bellen met Rohan Bruggink op +31(0)6-55831741.


Een verklaring omtrent gedrag (VOG) is vereist voor deze functie.

Solliciteer in 5 stappen

Dit kun je van ons verwachten als je solliciteert.

 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap01
  Stap 1
  Jouw sollicitatie
  Bedankt voor je sollicitatie! We doen ons uiterste best om binnen 1 week op jouw sollicitatie te reageren.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap02
  Stap 2
  Voorselectie
  We zijn benieuwd welke talenten je hebt en wat jouw motivatie is. Het kan zijn dat we telefonisch contact met je opnemen voor een korte kennismaking.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap03
  Stap 3
  Kennismaken
  We zijn enthousiast en nodigen je graag uit voor een gesprek! Je maakt nu kennis met de leidinggevende en met een medewerker uit het team.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap04
  Stap 4
  Beter kennismaken
  Is er van beide kanten interesse? Dan ben je door naar een tweede gesprek of we bespreken direct de arbeidsvoorwaarden. Meelopen met het team is ook een mogelijkheid.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap05
  Stap 5
  Referenties
  We vragen (met jouw toestemming) om een aantal referenties. Uiteraard gaan we hier vertrouwelijk mee om. Hopelijk hebben we een match!

Accepteer cookies voor chat