Naar inhoud
1015 - Grave - header
Ondersteuning bieden om cliënten weer grip op hun leven te laten krijgen en een plek te vinden in de maatschappij. De basis om verder te komen is begrip voor de situatie en vertrouwen in de mens! Herken jij jezelf hierin? Reageer dan op deze veelzijdige vacature!

Begeleider Behandeling

Reso 9 in Oostrum (Venray)
24-32 uur per week
MBO (niveau 4) of HBO
FWG 45
31-12-2019

Wat ga je doen?

Je ziet toe op het fysiek, psychisch en sociaal welzijn van de cliënt/patiënt: je ondersteunt de patiënten en helpt hen om zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven te laten voeren. Het doel is stabiliseren en zorgdragen voor een goede vervolgplek. Dat doe je vanuit een individueel behandelplan.

Met je enthousiasme en professionaliteit weet je de patiënt te stimuleren om stapjes te zetten in zijn ontwikkeling. Daarbij betrek je het netwerk van de patiënt en de relevante betrokken externe instanties.

Zo werken wij

Je werkt bij STEVIG nauw samen met de cliënt, zijn omgeving en je collega’s. Je collega’s zijn begeleiders, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, vaktherapeuten, psychologen en psychiaters. Je kijkt naar de cliënt en zijn omgeving, wat heeft hij nodig om zich beter te voelen? STEVIG daagt niet alleen de cliënten, maar ook alle medewerkers uit om het beste uit zichzelf te halen. Bij ons krijg je de ruimte om te ondernemen, initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen. Spreekt dit je aan, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet.

Met wie ga je dat doen?

Binnen Reso 9 wonen 6 SGLVG cliënten (Sterk Gedragsgestoord Licht Verstandelijk Gehandicapt) met BOPZ maatregel (Bijzondere Opnemingen in Psychiatrische Ziekenhuizen). Je werkt met mensen die vaak niet alledaags gedrag vertonen. De patiënten worden bij ons behandeld omdat ze een licht verstandelijke beperking met bijkomende gedragsproblematiek hebben en in sommige gevallen een strafbaar feit hebben gepleegd.

Bij STEVIG behandelen we mensen met een licht verstandelijke beperking en gedrags- en/of psychiatrische stoornis. Zodat ze weer grip op hun leven krijgen en een plek vinden in de maatschappij. We geloven dat begrip voor de situatie en vertrouwen in de mens de basis is om verder te komen. Voor een optimale behandeling van onze cliënten benaderen we ons werk vanuit verschillende invalshoeken: medisch, psychologisch en sociologisch. Dit doen we met een multidisciplinair team: de cliënt zelf, de behandelaar(s), andere betrokken professionals en de directe omgeving. We richten ons op het versterken van de onderlinge samenhang. Daarnaast proberen we een omgeving te creëren die in balans is.

Waar ga je dat doen?

We zijn een van de vier specialistische SGLVG-behandelcentra en willen Top-GGZ worden. STEVIG is ambitieus, dynamisch en altijd in ontwikkeling. Wij bieden maatwerk op het snijvlak van de geestelijke gezondheidszorg, zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en forensische zorg. We werken in de provincies Noord-Brabant, Limburg en het Rijk van Nijmegen. Ons werk is een combinatie van onderzoek, diagnostiek, behandelingen en wetenschappelijk onderzoek.

Jouw standplaats is Oostrum (bij Venray).

Dit ben jij

 • Je hebt een gerichte zorgopleiding op niveau MBO niveau 4 of HBO niveau
 • Je hebt relevante ervaringskennis op het gebied van zorg en dienstverlening voor mensen met een verstandelijke beperking en specifiek voor de doelgroep SGLVG+
 • Je hebt hart voor de cliënten, denkt en handelt in hun belang en vertaalt hun wensen en behoeften in concrete oplossingen
 • Je neemt initiatief en verantwoordelijkheid en denkt niet in ‘maren en bezwaren’ maar in kansen en mogelijkheden
 • Je kunt zowel zelfstandig als in samenspraak beslissingen nemen en stelt je oplossingsgericht op
 • Je bent flexibel qua werkdagen en werktijden
 • Je bent in staat om in een gesloten setting te werken
 • Je staat sterk in je schoenen en je beschikt over kennis om afwijkende situaties te beoordelen en op te lossen
 • bent in staat om een grote rol binnen de behandeling aan te nemen. Een behandeling die erop is gericht om de stoornis van de patiënt te behandelen met als doel toe te werken naar een passende leef-werk-woonomgeving waarbij het risico op recidive tot aanvaardbaar is teruggebracht

Dit krijg je ervoor terug

 • Een salaris conform CAO-Gehandicaptenzorg op basis van een 36-urige werkweek;
 • Een vaste eindejaarsuitkering en vakantietoeslag;
 • Een contract voor 24 – 32 uur per week, voor de duur van een jaar, met uitzicht op verlenging

Meer weten? Of solliciteren?


Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met Simone van Tilburg via telefoonnummer 06-21178759. Wil je weten hoe de sollicitatieprocedure verloopt? Neem dan contact op met het Wervingsbureau van Dichterbij.