Naar inhoud
18110 Stevig Arbeidsmarkt 7652
Ga jij met jouw stevige persoonlijkheid op zoek naar de mogelijkheden van de cliënt? Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega die als Begeleider Behandeling Forensische Stroom binnen STEVIG aan de slag wil.

Begeleider behandeling forensische stroom Oostrum

Oostrum
24-32 uur per week
MBO (niveau 4) of HBO
FWG 45

Mail deze vacature naar jezelf


Wil je de vacature later nog eens uitgebreid doorlezen, of op een ander moment je motivatie schrijven? Dat snappen we! Vul je gegevens in en je ontvangt een link naar deze vacature in je mailbox.

Wat ga je doen?

Met een stevige persoonlijkheid ga jij op zoek naar de mogelijkheden van de cliënt. Met jouw kennis en inzicht lever je een bijdrage aan het onderzoek naar de diagnose en behandeling van de cliënten, in multidisciplinaire samenwerking rondom een cliënt. Daarnaast bied je cliënten ondersteuning waarbij je de nadruk legt op de mogelijkheden. Je reikt hen handvatten aan om grip op het eigen leven te krijgen. Dit alles doe je binnen een integraal behandelklimaat, waarbij je rol gedurende de dienst kan wisselen van groepsbegeleider naar aandachtfunctionaris van bepaalde behandelonderdelen. Hiernaast geef je tevens uitvoering aan (specialistische) behandelmodules en vervul je een belangrijke rol in de teamsamenwerking. Je signaleert knelpunten en acteert hierop, bent verantwoordelijk voor een aantal teamtaken, het uitvoeren van taken en de begeleiding van de cliënten.

Je werkt bij STEVIG nauw samen met de cliënt, zijn omgeving en je collega’s. Je collega’s zijn begeleiders, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, vaktherapeuten, psychologen en psychiaters. Je kijkt naar de cliënt en zijn omgeving, wat heeft hij nodig om zich beter te voelen? STEVIG daagt niet alleen de cliënten, maar ook alle medewerkers uit om het beste uit zichzelf te halen. Bij ons krijg je de ruimte om te ondernemen, initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen. Spreekt dit je aan, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet.

Zo werken wij

Bij STEVIG behandelen we mensen met een licht verstandelijke beperking en gedrags- en/of psychiatrische stoornis. Zodat ze weer grip op hun leven krijgen en een plek vinden in de maatschappij. We geloven dat begrip voor de situatie en vertrouwen in de mens de basis is om verder te komen. Voor een optimale behandeling van onze cliënten benaderen we ons werk vanuit verschillende invalshoeken: medisch, psychologisch en sociologisch. Dit doen we met een multidisciplinair team: de cliënt zelf, de behandelaar(s), andere betrokken professionals en de directe omgeving. We richten ons op het versterken van de onderlinge samenhang. Daarnaast proberen we een omgeving te creëren die in balans is.

We zijn één van de vier specialistische SGLVG-behandelcentra en willen Top-GGZ worden. STEVIG is ambitieus, dynamisch en altijd in ontwikkeling. Wij bieden maatwerk op het snijvlak van de geestelijke gezondheidszorg, zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en forensische zorg. We werken in de provincies Noord-Brabant, Limburg en het Rijk van Nijmegen. Ons werk is een combinatie van onderzoek, diagnostiek, behandelingen en wetenschappelijk onderzoek. De FPA is gelegen op het beschermde terrein van STEVIG in Oostrum. Het is een gesloten, klinische setting. Op het terrein zijn voorzieningen zoals medische zorg, een winkel, een restaurant en voldoende aanbod voor ontspanning. Cliënten werken met medewerkers samen om dit te kunnen verwezenlijken. De FPA is een uitdagende werkplek met wisselende dynamiek en biedt medewerkers de ruimte zichzelf te ontwikkelen doormiddel van scholing

Met wie ga je dat doen?

Op deze afdeling krijgen SGLVG cliënten met een strafrechtelijke titel forensische zorg en behandeling. Binnen het Knooppunt verblijven 28 mannen en vrouwen met een verstandelijke beperking, een ernstige gedragsstoornis en psychiatrische problemen in een gesloten setting. Gezien de complexiteit van hun beperkingen worden zij behandeld en begeleid door een multidisciplinair team van betrokken begeleiders en vakspecialisten. Je komt te werken in een multidisciplinair team wat deel uitmaakt van de forensische stroom van STEVIG. Je collega’s hebben ervaring in het balanceren tussen justitiële kaders en zorg en weten een balans te vinden tussen afstand en betrokkenheid.

Waar ga je dat doen?

Je standplaats is in Oostrum (bij Venray)

Dit ben jij

De complexiteit maakt dat het werken met deze groep cliënten veel van je vergt. We verwachten daarom van jou dat je:

 • Voor deze functie ben je in het bezit van een diploma op mbo niveau 4, hbo niveau (5) zoals SPH / HBO-V of gelijkwaardig
 • Je hebt kennis van psychiatrische ziektebeelden
 • Feedback kunt geven en ontvangen en bereid bent om van elkaar te leren
 • Snel kunt reageren op stemmingswisselingen van de cliënten en flexibel en creatief bent in het benutten van de tijd
 • Consequent bent en kunt relativeren
 • Deze cliënten zijn emotioneel kwetsbaar. We hechten daarom veel waarde aan openheid, veiligheid, respect en vertrouwen
 • Je hebt werkervaring in het begeleiden van cliënten met een verstandelijke beperking, ernstige gedragsproblemen en/of psychiatrische problematiek

Dit krijg je ervoor terug

 • Een positieve en zinvolle werkplek, waarin je lekker in je vel zit en op een boeiende manier kunt samenwerken met cliënten, verwanten en gemotiveerde, professionele collega’s
 • De voordelen van een grote organisatie én het werken in een klein, zelfstandig functionerend team. Je bent in balans, kunt genieten en voelt je gezond. Je merkt dat je hierin op de acceptatie en steun van je collega’s en werkgever kunt vertrouwen
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen en om aan je idealen en carrière te werken
 • Een salaris van minimaal€ 2.381,- en een maximum van € 3.452,- bruto, conform CAO-Gehandicaptenzorg FWG 45 op basis van een 36-urige werkweek
 • Een vaste eindejaarsuitkering en vakantietoeslag
 • Een jaarcontract voor 24- 32 uur, met uitzicht op verlenging naar een contract voor onbepaalde tijd
 • Maak gebruik van 40% belastingvoordeel op leuke extra’s naast je salaris

Meer weten? Of solliciteren?


Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met Rosanne Hussaarts via telefoonnummer 06-12506374 of 0478-529600. Wil je weten hoe de sollicitatieprocedure verloopt? Neem dan contact op met het Wervingsbureau via wervingsbureau@stevig.nl of 088-7540060.

Solliciteer in 5 stappen

Dit kun je van ons verwachten als je solliciteert.

 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap01
  Stap 1
  Jouw sollicitatie
  Bedankt voor je sollicitatie! We doen ons uiterste best om binnen 1 week op jouw sollicitatie te reageren.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap02
  Stap 2
  Voorselectie
  We zijn benieuwd welke talenten je hebt en wat jouw motivatie is. Het kan zijn dat we telefonisch contact met je opnemen voor een korte kennismaking.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap03
  Stap 3
  Kennismaken
  We zijn enthousiast en nodigen je graag uit voor een gesprek! Je maakt nu kennis met de leidinggevende en met een medewerker uit het team.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap04
  Stap 4
  Beter kennismaken
  Is er van beide kanten interesse? Dan ben je door naar een tweede gesprek of we bespreken direct de arbeidsvoorwaarden. Meelopen met het team is ook een mogelijkheid.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap05
  Stap 5
  Referenties
  We vragen (met jouw toestemming) om een aantal referenties. Uiteraard gaan we hier vertrouwelijk mee om. Hopelijk hebben we een match!

Accepteer cookies voor chat