Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
SPV Vacature Stevig Cuijk
Wil jij patiënten begeleiden tijdens het resocialisatietraject? Dan is de functie van Begeleider Behandeling bij RIBW de Schakel in Oostrum interessant voor jou!

Begeleider Behandeling RIBW de Schakel Oostrum

Oostrum
28-36 uur per week
HBO
FWG 45
15-12-2021

Mail deze vacature naar jezelf


Wil je de vacature later nog eens uitgebreid doorlezen, of op een ander moment je motivatie schrijven? Dat snappen we! Vul je gegevens in en je ontvangt een link naar deze vacature in je mailbox.

Wat ga je doen?

Je gaat patiënten begeleiden die geplaatst zijn in een resocialisatietraject. De mate van zelfstandigheid, en dus ook ondersteuning, wordt zoveel mogelijk aangepast aan de behandelvraag van elke individuele cliënt. Met je enthousiasme en professionaliteit weet jij de patiënt te stimuleren om stapjes te zetten in zijn ontwikkeling. Daarbij betrek jij het netwerk van de patiënt en de relevante betrokken externe instanties.

Zo werken wij

Bij STEVIG behandelen we mensen met een licht verstandelijke beperking en gedrags- en/of psychiatrische stoornis. Zodat ze weer grip op hun leven krijgen en een plek vinden in de maatschappij. We geloven dat begrip voor de situatie en vertrouwen in de mens de basis is om verder te komen. Voor een optimale behandeling van onze cliënten benaderen we ons werk vanuit verschillende invalshoeken: medisch, psychologisch en sociologisch. Dit doen we met een multidisciplinair team: de cliënt zelf, de behandelaar(s), andere betrokken professionals en de directe omgeving. We richten ons op het versterken van de onderlinge samenhang. Daarnaast proberen we een omgeving te creëren die in balans is.

We zijn één van de vier specialistische SGLVG-behandelcentra en willen Top-GGZ worden. STEVIG is ambitieus, dynamisch en altijd in ontwikkeling. Wij bieden maatwerk op het snijvlak van de geestelijke gezondheidszorg, zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en forensische zorg. We werken in de provincies Noord-Brabant, Limburg en het Rijk van Nijmegen. Ons werk is een combinatie van onderzoek, diagnostiek, behandelingen en wetenschappelijk onderzoek.

Je werkt bij STEVIG nauw samen met de cliënt, zijn omgeving en je collega’s. Je collega’s zijn begeleiders, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, vaktherapeuten, psychologen en psychiaters. Je kijkt naar de cliënt en zijn omgeving, wat heeft hij nodig om zich beter te voelen? STEVIG daagt niet alleen de cliënten, maar ook alle medewerkers uit om het beste uit zichzelf te halen. Bij ons krijg je de ruimte om te ondernemen, initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen. Spreekt dit je aan, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet.

Met wie ga je dat doen?

De Rooyse Wissel en Dichterbij hebben gezamenlijk een forensisch RIBW (Regionale Instelling voor Begeleiding bij Wonen, Werken en Welzijn) opgezet voor SGLVG patiënten (ZZP 7). Het gaat om patiënten die geplaatst zijn in een resocialisatietraject, binnen een half gesloten kader. Het gaat om 24 uurs zorg met een behandelcomponent. Het team van de Schakel bestaat uit 50% Dichterbij medewerkers en 50% de Rooyse Wissel medewerkers.

Waar ga je dat doen?

De Schakel is gelegen op het beschermde terrein van STEVIG in Oostrum. Op het terrein zijn voorzieningen zoals een winkel en voldoende aanbod voor ontspanning. Cliënten werken met medewerkers samen om dit te kunnen verwezenlijken.

Dit ben jij

 • Je hebt minimaal een zorggerelateerd mbo-diploma niveau 4 en ervaring in het werken met mensen met een verstandelijke beperking of cliënten met een psychiatrische achtergrond
 • Je kunt snel reageren op stemmingswisselingen van de cliënten en flexibel en creatief zijn in het benutten van de tijd
 • Je bent in staat analytisch te denken en dit te vertalen naar interventies en passende attitude en bejegening
 • Je bent consequent en kunt relativeren
 • Je bent een actief lid van het team
 • Je bent enthousiast en vooruitstrevend
 • Je kunt goed feedback geven en ontvangen en bent bereid om van elkaar te leren
 • Je hebt hart voor de cliënten, denkt en handelt in hun belang en vertaalt hun wensen en behoeften in concrete oplossingen
 • Je hebt een positieve, anticiperende en flexibele werkhouding

Dit krijg je ervoor terug

 • Een positieve en zinvolle werkplek, waarin je lekker in je vel zit en op een boeiende manier kunt samenwerken met cliënten, verwanten en gemotiveerde, professionele collega’s
 • De voordelen van een grote organisatie én het werken in een klein, zelfstandig functionerend team. Je bent in balans, kunt genieten en voelt je gezond. Je merkt dat je hierin op de acceptatie en steun van je collega’s en werkgever kunt vertrouwen
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen en om aan je idealen en carrière te werken
 • Een salaris conform CAO-Gehandicaptenzorg in FWG 45, op basis van een 36-urige werkweek, met een minimum van € 2.085- en een maximum van € 3.189 ,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek
 • Een vaste eindejaarsuitkering en vakantietoeslag
 • Een contract voor de duur van een jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd bij gebleken geschiktheid

Meer weten? Of solliciteren?


Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met Aldie Voermans via telefoonnummer 06-20965890 Wil je weten hoe de sollicitatieprocedure verloopt? Neem dan contact op met het Wervingsbureau van Dichterbij.
Ben je enthousiast geworden door deze vacature? Vul het sollicitatieformulier in via de website van STEVIG, waar je je cv en een motivatiebrief kan uploaden.
Je maakt daarmee een portaal/account aan, waarin je je sollicitatie kan volgen.
De sollicitatiegesprekken staan gepland op 3 januari 2022.

Solliciteer in 5 stappen

Dit kun je van ons verwachten als je solliciteert.

 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap01
  Stap 1
  Jouw sollicitatie
  Bedankt voor je sollicitatie! We doen ons uiterste best om binnen 1 week op jouw sollicitatie te reageren.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap02
  Stap 2
  Voorselectie
  We zijn benieuwd welke talenten je hebt en wat jouw motivatie is. Het kan zijn dat we telefonisch contact met je opnemen voor een korte kennismaking.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap03
  Stap 3
  Kennismaken
  We zijn enthousiast en nodigen je graag uit voor een gesprek! Je maakt nu kennis met de leidinggevende en met een medewerker uit het team.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap04
  Stap 4
  Beter kennismaken
  Is er van beide kanten interesse? Dan ben je door naar een tweede gesprek of we bespreken direct de arbeidsvoorwaarden. Meelopen met het team is ook een mogelijkheid.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap05
  Stap 5
  Referenties
  We vragen (met jouw toestemming) om een aantal referenties. Uiteraard gaan we hier vertrouwelijk mee om. Hopelijk hebben we een match!

Accepteer cookies voor chat