Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
010 Stevig Arbeidsmarkt 1 Vacature SPV
Wil jij cliënten begeleiden tijdens het resocialisatietraject? Dan is de functie van begeleider behandeling (in de rol van sociotherapeut) bij RIBW de Schakel in Sittard interessant voor jou!

Begeleider Behandeling RIBW in Sittard

Sittard
24-32 uur per week
MBO (niveau 4) of HBO
FWG 45
08-07-2021

Mail deze vacature naar jezelf


Wil je de vacature later nog eens uitgebreid doorlezen, of op een ander moment je motivatie schrijven? Dat snappen we! Vul je gegevens in en je ontvangt een link naar deze vacature in je mailbox.

Wat ga je doen?

Bij RIBW De Schakel verblijven cliënten voor een bepaalde tijd. We begeleiden mannen of vrouwen met een licht verstandelijke beperking en een strafrechtelijke titel. Het betreft een ZZP 7 RIBW, wat inhoudt dat er 24-uurs begeleiding geboden wordt, gericht op verblijf. Er wordt ook op beperkte schaal behandeling geboden. Dit is dus vergelijkbaar met de huidige Schakels die in Oostrum zijn gevestigd.

De Rooyse Wissel en STEVIG hebben gezamenlijk een forensisch RIBW (Regionale Instelling voor Begeleiding bij Wonen, Werken en Welzijn) opgezet voor SGLVG (sterk gedragsgestoord licht verstandelijk gehandicapte) cliënten. Het gaat om cliënten die geplaatst zijn in een resocialisatietraject, binnen een half gesloten kader. Het gaat om 24-uurs zorg met een behandelcomponent.

 • Je werkt methodisch, systematisch en doelgericht binnen een behandelomgeving vanuit een therapeutische basishouding
 • Door te denken in kansen en mogelijkheden help jij jouw cliënten vanuit veiligheid, zichzelf en de wereld om hen heen ontdekken. Dit gebeurt in samenspraak met je collega's
 • Jij ziet wat er schuilt achter iemands gedrag. Zo help je je cliënten om zo zelfstandig mogelijk te functioneren in de maatschappij
 • Met jouw enthousiasme en professionaliteit stimuleert je cliënten om stapjes te blijven zetten in hun ontwikkeling. Niet stilstaan, maar kijken naar wat wél kan! Daarbij betrek je het netwerk van de cliënt

Zo werken wij

Bij STEVIG behandelen we mensen met een licht verstandelijke beperking en gedrags- en/of psychiatrische stoornis. Zodat ze weer grip op hun leven krijgen en een plek vinden in de maatschappij. We geloven dat begrip voor de situatie en vertrouwen in de mens de basis is om verder te komen. Voor een optimale behandeling van onze cliënten benaderen we ons werk vanuit verschillende invalshoeken: medisch, psychologisch en sociologisch. Dit doen we met een multidisciplinair team: de cliënt zelf, de behandelaar(s), andere betrokken professionals en de directe omgeving. We richten ons op het versterken van de onderlinge samenhang. Daarnaast proberen we een omgeving te creëren die in balans is.

Met wie ga je dat doen?

De forensische stroom van STEVIG behandelt en begeleidt mensen met een licht verstandelijke beperking en een strafrechtelijke titel. Je werkt bij STEVIG nauw samen met de cliënt, zijn omgeving en je collega’s. Je collega's zijn psychiater, psycholoog, sociaal psychiatrisch verpleegkundige, sociotherapeut, vaktherapeut, begeleiders behandeling en dienstverleningscoördinatoren. Het team van de Schakel bestaat uit 50% STEVIG medewerkers en 50% de Rooyse Wissel medewerkers. De aansturing is duaal door een Hoofd Behandeling van STEVIG en Manager Resocialisatie van de Pharos.

Je kijkt naar de cliënt en zijn omgeving, wat heeft hij nodig om zich beter te voelen? STEVIG daagt niet alleen de cliënten, maar ook alle medewerkers uit om het beste uit zichzelf te halen. Bij ons krijg je de ruimte om te ondernemen, initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen. Spreekt dit je aan, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet.

Waar ga je dat doen?

We zijn één van de vier specialistische SGLVG-behandelcentra en willen Top-GGZ worden. STEVIG is ambitieus, dynamisch en altijd in ontwikkeling. Wij bieden maatwerk op het snijvlak van de geestelijke gezondheidszorg, zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en forensische zorg. We werken in de provincies Noord-Brabant, Limburg en het Rijk van Nijmegen. Ons werk is een combinatie van onderzoek, diagnostiek, behandelingen en wetenschappelijk onderzoek. Standplaats van je functie is in Sittard.

Dit ben jij

 • Je staat stevig in je schoenen, bent flexibel, kunt relativeren, toont initiatief en hebt een betrokken en open persoonlijkheid
 • Je bent sterk in de multidisciplinaire samenwerking
 • Je hebt een zorg gerelateerd hbo diploma of mbo niveau 4 met minimaal 5 jaar klinische ervaring (richting SPH, MWD, Social Work)
 • Je hebt kennis van en/of ervaring met de doelgroep SGLVG, psychopathologie en forensische zorg
 • Je hebt kennis van en vaardigheden op het gebied van therapeutisch handelen, diverse behandelvormen (zoals cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie, ervaringsgerichte therapie, oplossingsgerichte therapie), behandelmodules en trainingen
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B en woonachtig in de omgeving van Sittard
 • Je hebt een positieve, anticiperende en flexibele werkhouding
 • Je staat stevig in je schoenen
 • Je hebt een betrokken en open persoonlijkheid

Dit krijg je ervoor terug

 • Een contract voor de duur van een jaar, met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd bij gebleken geschiktheid
 • Een goede pensioenregeling
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,33 % en 8% vakantietoeslag
 • Een salarisinschaling als Begeleider Behandeling in FWG 45 volgens de Cao Gehandicaptenzorg, met een minimum van € 2.151,- en een maximum van €3.289,- bruto per maand, gebaseerd op een fulltime functie van 36 uur per week
 • Werken in een team dat jouw expertise op waarde schat
 • De ruimte om het verschil te maken in de doorontwikkeling van de afdeling
 • Maak gebruik van 40% belastingvoordeel op leuke extra’s naast je salaris

Meer weten? Of solliciteren?


Ben je enthousiast geworden door deze vacature? Vul het sollicitatieformulier in via de website van Dichterbij of STEVIG, waar je je cv en een motivatiebrief kan uploaden.
Voor vragen over de procedure kun je bellen met het wervingsbureau op telefoonnummer 088-7540060 of via wervingsbureau@dichterbij.nl.
Heb je nog inhoudelijke vragen over deze vacature? Dan kun je bellen met Rosanne Hussaarts op telefoonnummer 06-12506374.

Solliciteer in 5 stappen

Dit kun je van ons verwachten als je solliciteert.

 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap01
  Stap 1
  Jouw sollicitatie
  Bedankt voor je sollicitatie! We doen ons uiterste best om binnen 1 week op jouw sollicitatie te reageren.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap02
  Stap 2
  Voorselectie
  We zijn benieuwd welke talenten je hebt en wat jouw motivatie is. Het kan zijn dat we telefonisch contact met je opnemen voor een korte kennismaking.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap03
  Stap 3
  Kennismaken
  We zijn enthousiast en nodigen je graag uit voor een gesprek! Je maakt nu kennis met de leidinggevende en met een medewerker uit het team.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap04
  Stap 4
  Beter kennismaken
  Is er van beide kanten interesse? Dan ben je door naar een tweede gesprek of we bespreken direct de arbeidsvoorwaarden. Meelopen met het team is ook een mogelijkheid.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap05
  Stap 5
  Referenties
  We vragen (met jouw toestemming) om een aantal referenties. Uiteraard gaan we hier vertrouwelijk mee om. Hopelijk hebben we een match!

Accepteer cookies voor chat