Naar inhoud
18110 Stevig Arbeidsmarkt 7606
Ben jij een enthousiast nachtmens en op zoek naar een leuke en uitdagende baan? Ben jij degene die samen met een professioneel team de verbinding in de 24 uurs ketenzorg aangaat?
Reageer dan op onderstaande vacature.

Begeleider behandeling Team Nachtzorg in Oostrum

Vast contract
Oostrum
18-24 uur per week
MBO (niveau 4) of HBO
15-07-2022

Mail deze vacature naar jezelf


Wil je de vacature later nog eens uitgebreid doorlezen, of op een ander moment je motivatie schrijven? Dat snappen we! Vul je gegevens in en je ontvangt een link naar deze vacature in je mailbox.

Wat ga je doen?

Heb jij een goede nachtrust genoten, afgelopen nacht? Dat is belangrijk omdat onze nachtrust effect heeft op de kwaliteit van ons leven en werken overdag. Het is ook evident dat een goede nachtrust een basisbehoefte is voor ons allen om te komen tot talentontwikkeling. Dat geldt voor jou maar ook onze cliënten. Uiteindelijk hebben we het over hun kwaliteit van leven. Nachtzorg is een belangrijk onderdeel in de 24 uurs ketenzorg en staat in nauwe verbinding met de zorg die overdag geleverd wordt.

Je zorgt voor cliënten met geplande en ongeplande zorg in de nacht. Als onderdeel van een kernteam ben je op meerdere locaties op het terrein in Oostrum inzetbaar. ( o.a. Crisisunit, FPA, RIBW) Samen met je collega’s draag je verantwoordelijkheid voor de unieke hulpvraag van elk individu en de afstemming hiervan met de diverse betrokken disciplines. Het betreft hier zowel gedragsmatige- als verzorgende begeleiding.

Zo werken wij

Bij STEVIG behandelen we mensen met een licht verstandelijke beperking en gedrags- en/of psychiatrische stoornis. Zodat ze weer grip op hun leven krijgen en een plek vinden in de maatschappij. We geloven dat begrip voor de situatie en vertrouwen in de mens de basis is om verder te komen. Voor een optimale behandeling van onze cliënten benaderen we ons werk vanuit verschillende invalshoeken: medisch, psychologisch en sociologisch. Dit doen we met een multidisciplinair team: de cliënt zelf, de behandelaar(s), andere betrokken professionals en de directe omgeving. We richten ons op het versterken van de onderlinge samenhang. Daarnaast proberen we een omgeving te creëren die in balans is.

We zijn één van de vier specialistische SGLVG-behandelcentra en willen Top-GGZ worden. STEVIG is ambitieus, dynamisch en altijd in ontwikkeling. Wij bieden maatwerk op het snijvlak van de geestelijke gezondheidszorg, zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en forensische zorg. We werken in de provincies Noord-Brabant, Limburg en het Rijk van Nijmegen. Ons werk is een combinatie van onderzoek, diagnostiek, behandelingen en wetenschappelijk onderzoek. Bij ons krijg je de ruimte om te ondernemen, initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen. Spreekt dit je aan, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet.

Met wie ga je dat doen?

Als begeleider behandeling in de nacht werk je samen met je collega’s van Team Nachtzorg. Op afstand werk je nauw samen met de centralisten van de zorgcentrale.

Je werkt bij STEVIG nauw samen met de cliënt, zijn omgeving en je collega’s. Je collega’s zijn begeleiders, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, vaktherapeuten, psychologen en psychiaters. Je kijkt naar de cliënt en zijn omgeving, wat heeft hij nodig om zich beter te voelen? STEVIG daagt niet alleen de cliënten, maar ook alle medewerkers uit om het beste uit zichzelf te halen. Bij ons krijg je de ruimte om te ondernemen, initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen. Spreekt dit je aan, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet.

Waar ga je dat doen?

Op diverse locaties op het terrein van STEVIG in Oostrum. Je werktijden zijn hoofdzakelijk in de nacht van 22.15 – 07.15 / 22.30 – 07.30 u. In de weekenden of tijdens feestdagen ontvang je een onregelmatigheidstoeslag.

Dit ben jij

Je staat stevig in je schoenen, je kunt je goed aanpassen aan verschillende situaties en kan per persoon inschatten welke zorg er nodig is. Daarnaast:

 • Kun je met verschillende doelgroepen werken en hierin snel schakelen
 • Durf je beslissingen te nemen en heb je relativeringsvermogen
 • Ga je de verbinding aan met de verschillende afdelingen. Je hecht grote waarde aan een cliënt specifieke overdracht
 • Maak je je nieuwe handelingen en administratieve taken snel eigen en laat je je graag bijscholen om alle noodzakelijke zorg te kunnen bieden
 • Werk je zelfstandig en in teamverband en verlies je jouw collega’s niet uit het oog
 • Voor deze functie ben je in het bezit van (bij voorkeur) een diploma op hbo niveau (5) / mbo niveau 4 waarbij de voorkeur uitgaat naar HBO-V, HBO- SPH of MBO 4 VP
 • Je hebt kennis van psychiatrische ziektebeelden. Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in het begeleiden van cliënten met een verstandelijke beperking, ernstige gedragsproblemen en/of psychiatrische problematiek De complexiteit maakt dat het werken met deze groep cliënten veel van je vergt. We verwachten daarom van jou dat je;
 • Feedback kunt geven en ontvangen en bereid bent om van elkaar te leren
 • Snel kunt reageren op stemmingswisselingen van de cliënten en flexibel en creatief bent in het benutten van de tijd
 • Consequent bent en kunt relativeren

Deze cliënten zijn emotioneel kwetsbaar. We hechten daarom veel waarde aan openheid, veiligheid, respect en vertrouwen.

Dit krijg je ervoor terug

 • We bieden jou een contract voor 18 - 24 uur per week, voor bepaalde tijd aan (in eerste instantie een jaarcontract), met mogelijkheid tot verlenging
 • De voordelen van een grote organisatie én het werken in een zelfstandig functionerend team
 • Zinvolle en boeiende samenwerking met patiënten, verwanten en gemotiveerde en professionele collega’s, alsmede de relevante externe instanties
 • Je volgt trainingen/cursussen om je (vak)kennis op peil te houden
 • Salariëring en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Gehandicaptenzorg FWG 45 met een minimum van € 2.381,- en maximum van € 3.452,- bruto per maand, op basis van 36 uur
 • Maak gebruik van 40% belastingvoordeel op leuke extra’s naast je salaris
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% en 8% vakantietoeslag

Meer weten? Of solliciteren?


Heb je inhoudelijke vragen over deze functie? Neem dan contact op met Rob vd Broek via telefoonnummer 06-21333211. Wil je weten hoe de sollicitatieprocedure verloopt? Neem dan contact op met het Wervingsbureau van STEVIG.
De selectiegesprekken vinden plaats op 20 of 21 juli.

Solliciteer in 5 stappen

Dit kun je van ons verwachten als je solliciteert.

 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap01
  Stap 1
  Jouw sollicitatie
  Bedankt voor je sollicitatie! We doen ons uiterste best om binnen 1 week op jouw sollicitatie te reageren.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap02
  Stap 2
  Voorselectie
  We zijn benieuwd welke talenten je hebt en wat jouw motivatie is. Het kan zijn dat we telefonisch contact met je opnemen voor een korte kennismaking.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap03
  Stap 3
  Kennismaken
  We zijn enthousiast en nodigen je graag uit voor een gesprek! Je maakt nu kennis met de leidinggevende en met een medewerker uit het team.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap04
  Stap 4
  Beter kennismaken
  Is er van beide kanten interesse? Dan ben je door naar een tweede gesprek of we bespreken direct de arbeidsvoorwaarden. Meelopen met het team is ook een mogelijkheid.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap05
  Stap 5
  Referenties
  We vragen (met jouw toestemming) om een aantal referenties. Uiteraard gaan we hier vertrouwelijk mee om. Hopelijk hebben we een match!

Accepteer cookies voor chat