Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
3731 Gennep 1 1
Werken in een uniek concept op een prachtige locatie met zowel dementerende ouderen als mensen met een verstandelijke beperking? Op woonzorgboederij de Hagert zijn we op zoek naar een nieuwe collega. Op zoek naar aanvullende uren? Of ben je niet meer werkzaam in de zorg, maar wil je nog voor een aantal uur per week iets beteken voor onze cliënten? Reageer dan snel!

Begeleider dagbesteding de Hagert

woonzorgboederderij de Hagert
3-4 uur per week
MBO (niveau 4)
FWG 40
18-08-2021

Mail deze vacature naar jezelf


Wil je de vacature later nog eens uitgebreid doorlezen, of op een ander moment je motivatie schrijven? Dat snappen we! Vul je gegevens in en je ontvangt een link naar deze vacature in je mailbox.

Wat ga je doen?

Het belangrijkste doel van de dagactiviteiten is de cliënten een zinvolle dagbesteding te bieden. Een zinvolle dagbesteding kan de cliënt een grote voldoening geven. We bieden op de Hagert een breed scala aan mogelijkheden, van arbeidsmatige tot eenvoudige huislijke activiteiten. De dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking is vier en een halve dag in de week geopend. De dagbehandeling voor dementerende ouderen is momenteel twee dagen per week geopend. Activiteiten die passen bij het dagelijks leven op een boerderij zoals buitenwerkzaamheden, dierverzorging, werken in de moestuin of bloementuin, het kweken van plantjes helpen met het terreinonderhoud. Maar ook taken in de zorg voor ouderen zoals huishoudelijke werkzaamheden, catering, facilitaire ondersteuning maken deel uit van de dagbesteding van mensen met een verstandelijke beperking. Jij als begeleider speelt een belangrijke rol in het bieden van zorg op maat en zo deelnemen aan de verschillende activiteiten voor de clienten mogelijk maakt.

Zo werken wij

Welke ondersteuning nodig is, is voor iedereen verschillend. Daarom werken wij zo min mogelijk vanuit vaste protocollen en procedures maar we organiseren vanuit de klantvraag. We leveren geen overzorg. We doen een sterk beroep op wat de mensen nog zelf kunnen en willen. De bezoekers van de dagbesteding werken dan ook zoveel mogelijk mee in het runnen van het hele gebeuren. Daarbij helpt ‘de lamme de blinde’ en samen komen we verder door co-creatie.

Door onze ligging en locatie ontwikkelen we veel activiteiten op het gebied van recreatie, educatie, landbouw en kleinschalige voedselproductie. Onze bezoekers van de dagbesteding werken daar zoveel mogelijk in mee. Samen met de cliënten creëren we een gemengd bedrijf waarin niet zorg maar een goed en zinvol leven centraal staat. Een grote diversiteit in activiteiten en ‘doelgroepen’ voorkomt het denken in termen van patient-zijn. Dit zorgt er ook voor dat we wat minder WLZ-afhankelijk worden en daarmee een bijdrage leveren aan de duurzaamheid van de langdurige zorg. De Hagert is een open netwerk organisatie volgens het zelf ontwikkelde principe van het social web.

Dit betekent dat de Hagert een andere kijk op zorg heeft en we ons ook anders organiseren en anders ontwikkelen.

Met wie ga je dat doen?

Als medewerker sluit je aan bij het vaste en stabiele team van de activiteitenbegeleiders die bestaat uit 5 collega's.

Waar ga je dat doen?

De Hagert biedt zorg in een kleinschalige, landelijke omgeving, in kleine wooneenheden waarbij de beleving van de cliënten centraal staat en het leven in het teken van het buitenleven staat.

Net als elke burger hechten ook mensen in de langdurige zorg aan een zinvol en betekenisvol bestaan. Op woonzorgboerderij de Hagert proberen we daarom niet de beste zorg te bieden maar staat het bieden van hulp zodat de bewoners een zinvol leven kunnen leiden centraal, zodat iedereen een reden heeft om ‘s morgens weer op te staan.

Dit ben jij

 • Flexibel, bereid om zo nodig in te vallen bij het team van dagbesteding en daarnaast (in overleg) activerende activiteiten onderneemt met de bewoners met dementie;
 • In het bezit van een zorg gerelateerd MBO diploma niveau 4;
 • Je hebt affiniteit met het buitenleven, dieren en planten;
 • Je hebt ervaring in het werken met bewoners met autisme;
 • Je hebt hart voor de bewoners, denkt en handelt in hun belang en vertaalt hun wensen en behoeften in concrete oplossingen.

Dit krijg je ervoor terug

 • Een salaris tussen € 2.025,- en € 2.993,- conform CAO-Gehandicaptenzorg FWG40 op basis van een 36-urige werkweek;
 • Een vaste eindejaarsuitkering en vakantietoeslag;
 • Een contract voor de duur van een jaar, met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd bij gebleken geschiktheid.

Meer weten? Of solliciteren?


Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met Karin van Onna via telefoonnummer 06-31999386 (tijdens kantooruren). Wil je weten hoe de sollicitatieprocedure verloopt? Neem dan contact op met het Wervingsbureau van Dichterbij.

Solliciteer in 5 stappen

Dit kun je van ons verwachten als je solliciteert.

 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap01
  Stap 1
  Jouw sollicitatie
  Bedankt voor je sollicitatie! We doen ons uiterste best om binnen 1 week op jouw sollicitatie te reageren.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap02
  Stap 2
  Voorselectie
  We zijn benieuwd welke talenten je hebt en wat jouw motivatie is. Het kan zijn dat we telefonisch contact met je opnemen voor een korte kennismaking.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap03
  Stap 3
  Kennismaken
  We zijn enthousiast en nodigen je graag uit voor een gesprek! Je maakt nu kennis met de leidinggevende en met een medewerker uit het team.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap04
  Stap 4
  Beter kennismaken
  Is er van beide kanten interesse? Dan ben je door naar een tweede gesprek of we bespreken direct de arbeidsvoorwaarden. Meelopen met het team is ook een mogelijkheid.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap05
  Stap 5
  Referenties
  We vragen (met jouw toestemming) om een aantal referenties. Uiteraard gaan we hier vertrouwelijk mee om. Hopelijk hebben we een match!

Accepteer cookies voor chat