Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
15672 - Oeffelt (2) - header
Heb jij het talent om kinderen en jongeren te laten ontdekken wie zij zijn?

Begeleider Kind/Jeugd

Meerdere locaties
MBO (niveau 3, 4) of HBO
FWG 40
Bel me terug

Mail deze vacature naar jezelf


Wil je de vacature later nog eens uitgebreid doorlezen, of op een ander moment je motivatie schrijven? Dat snappen we! Vul je gegevens in en je ontvangt een link naar deze vacature in je mailbox.

Heb jij het talent om kinderen en jongeren te laten ontdekken wie zij zijn?

Als begeleider kind/jeugd stimuleer je kinderen, pubers en adolescenten met een verstandelijke beperking om zichzelf en de wereld om hen heen te ontdekken. Je creëert een warme, geborgen en vertrouwde omgeving en motiveert hen om steeds nieuwe stapjes te zetten. Jouw positieve benadering gaat uit van behoeften en mogelijkheden, niet van beperkingen. Zo help je alle jongens en meisjes zich op hun eigen niveau en in hun eigen tempo te ontwikkelen.

Gewoon waar het kan, speciaal waar dat nodig is, zo ga je te werk. Je neemt hen soms bij de hand, geeft ze op andere momenten zelf de regie en zet in op het verstevigen en ondersteunen van hun netwerk. Je toont je betrokken bij hun thuissituatie, ook als zij niet meer thuis wonen. Je adviseert en helpt hun ouders/verzorgers bij het verlenen (en uit handen geven) van de beste zorg voor hun kinderen. Heb jij ervaring in de jeugdzorg, psychiatrie en/of verpleging en met moeilijk verstaanbaar gedrag? Heb jij een sterke persoonlijkheid, een goed inlevingsvermogen en bovenal passie voor onze jeugdige cliënten? Dan komen we graag met jou in contact.

Open

Jij hebt een open blik. Je voelt aan wanneer je ruimte moet geven en wanneer juist sturing gewenst is. Met jouw positieve en creatieve aanpak ga je met de cliënten op onderzoek naar waar hun krachten en mogelijkheden liggen. Als ze soms toch hun agressie uiten sta je stevig in je schoenen en heb je het talent je in hun belevingswereld te verplaatsen om de boodschap achter het gedrag te achterhalen.

Samen

Je werkt samen met de jeugdige cliënten en je collega’s en houdt nauw contact met de ouders/verzorgers of wettelijke vertegenwoordigers. Je overlegt met de professionals van het orthopedagogisch dagcentrum en speciaal onderwijs, met artsen, paramedici en de gedragsdeskundige/regiebehandelaar. Bij Dichterbij sta je er nooit alleen voor. Met elkaar bespreken jullie de wensen die er zijn. Daarna wordt er gekeken hoe die waargemaakt kunnen worden. Je werkt in een zelforganiserend team. Je toont eigenaarschap en bouwt een duurzame band op met cliënten, collega’s en verwanten.

Betrokken

Je bent betrokken bij je cliënten, hun verwanten en collega’s. Je hebt aandacht voor hen, bent geïnteresseerd in hun verhaal. Je bent ook betrokken bij de organisatie. Als je vindt dat er dingen beter kunnen, dan luisteren we graag naar je. Dichterbij is ook betrokken bij jou. We gaan met jou in gesprek om te achterhalen waar jouw uitdaging ligt. We helpen je graag met het (door)ontwikkelen van jouw talenten.

Professioneel

Dichterbij gaat voor een betekenisvol en zo gewoon mogelijk leven voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat doen we op een professionele manier aan de hand van onze grondhouding ‘Als je het mij vraagt’. Dat is onze manier om onze cliënten, hun verwanten en hun talenten zo goed mogelijk te leren kennen. Dat doen we door een positieve waarderende houding aan te nemen in gesprekken. Ook met collega’s. We beloven dat we kijken naar mogelijkheden.

Aanbod

In deze functie bieden we je:

 • Een salaris in FWG 40 (minimaal € 2.025,- en maximaal € 2.993,- bruto), conform CAO-Gehandicaptenzorg op basis van een 36-urige werkweek
 • Goede pensioenregeling
 • De mogelijkheid om gebruik te maken van de collectieve zorgverzekering.
 • Vaste eindejaarsuitkering van 8,33% en 8% vakantietoeslag
 • 40% belastingvoordeel op leuke extra’s naast je salaris (FiscFree)
 • Uren zijn in overleg bespreekbaar en flexibel op weekdagen en in weekenden
 • Diensten zijn afhankelijk van de locatie waar je gaat werken
 • Bovenal werk je aan een betekenisvol leven van cliënten en daar draag jij aan bij!

De ode van Dichterbij

Dichterbij is er voor mensen met een verstandelijke beperking. We bieden zorg en ondersteuning op maat. Bij ons kan iedereen terecht met een WLZ VG indicatie.

Of iemand nu zo lang mogelijk thuis wil blijven wonen of niets liever wil dan een eigen appartement. Dichterbij helpt leven zoals jij dat wilt. School, werk of een fijne dagbesteding?

Dichterbij weet de weg in de wereld van onderwijs, werk en participatie. Dat alles doen we aan de hand van onze kernwaarden: open, betrokken, professioneel en samen. Dichterbij heeft locaties in Limburg, Gelderland en Noord-Brabant.

Word jij mijn nieuwe zorgcollega?


Herken jij je in dit profiel? Wil jij een carrière met je hart? Neem dan contact met ons op. Heb je niet alle papieren en wilje toch reageren? We ontvangen je reactie graag.

Heb je vragen bel of mail dan met het wervingsbureau, 088 754 0060 - Wervingsbureau@dichterbij.nl

Bel me terug

Solliciteer in 5 stappen

Dit kun je van ons verwachten als je solliciteert.

 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap01
  Stap 1
  Jouw sollicitatie
  Bedankt voor je sollicitatie! We doen ons uiterste best om binnen 1 week op jouw sollicitatie te reageren.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap02
  Stap 2
  Voorselectie
  We zijn benieuwd welke talenten je hebt en wat jouw motivatie is. Het kan zijn dat we telefonisch contact met je opnemen voor een korte kennismaking.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap03
  Stap 3
  Kennismaken
  We zijn enthousiast en nodigen je graag uit voor een gesprek! Je maakt nu kennis met de leidinggevende en met een medewerker uit het team.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap04
  Stap 4
  Beter kennismaken
  Is er van beide kanten interesse? Dan ben je door naar een tweede gesprek of we bespreken direct de arbeidsvoorwaarden. Meelopen met het team is ook een mogelijkheid.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap05
  Stap 5
  Referenties
  We vragen (met jouw toestemming) om een aantal referenties. Uiteraard gaan we hier vertrouwelijk mee om. Hopelijk hebben we een match!

Welke locatie past bij jou?


Op de volgende locaties zijn we op zoek naar Begeleiders kind en jeugd. Wil je even sparren over welke werkplek het beste bij jou past? Neem gerust contact op met onze recruiters via 088-7540060 of mail je vraag. Nadat we hebben kennisgemaakt, bekijken we samen op welke locatie jij het beste tot je recht komt. Dat kan een woning, dagbestedingsplek, opvang- of behandellocatie, een logeerhuis of een orthopedisch dagverblijf zijn. Wij helpen jou je droom te realiseren op de plek die jou past!

Reset filters


Zoek in onze locaties
Kaartweergave
[[ pagination ? locations.meta.pagination.total : locations.data.length ]] resultaatresultaten

Accepteer cookies voor chat