Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
Bart en ik 2000x550
Wil jij als begeleider, binnen veilige grenzen van een duidelijke structuur, bijdragen aan een mooi en betekenisvol leven voor de LVB+ cliënten?

Begeleider LVB(+) cliënten

Meerdere locaties
16-36 uur per week
MBO (niveau 3, 4) of HBO
FWG 40 - FWG 45
Bel me terug

Mail deze vacature naar jezelf


Wil je de vacature later nog eens uitgebreid doorlezen, of op een ander moment je motivatie schrijven? Dat snappen we! Vul je gegevens in en je ontvangt een link naar deze vacature in je mailbox.

‘De een-op-een-momenten met de cliënten vind ik geweldig’

Rob is begeleider LVB bij Dichterbij en voelt zich helemaal op zijn plek. Samen met Bart maakt hij het verschil! “Ik voelde meteen een klik. Dat is heel belangrijk in dit werk.” Hoe Rob zijn plek vond en waarom hij met mensen met een licht verstandelijke beperking werkt? Laat je inspireren en bekijk de film!

Wil jij als begeleider, binnen veilige grenzen van een duidelijke structuur, bijdragen aan een mooi en betekenisvol leven voor de LVB(+) cliënten?

Een baan in de zorg waar je samen het verschil kan maken. Dichterbij zoekt begeleiders voor LVB(+) cliënten. In deze functie ondersteun je samen met je collega’s mensen met een licht verstandelijke beperking bij het ontdekken van zichzelf en de wereld om hen heen. Je ziet toe op het fysiek, psychisch en sociaal welzijn van de cliënten en helpt hen om zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven te voeren. Dit doe je vanuit een individueel ondersteuningsplan dat je samen met hen bespreekt. Door je flexibele en wendbare houding kan je omgaan met onverwachte situaties. Je straalt rust uit waardoor je de cliënt veiligheid en vertrouwen geeft. Iedere situatie kan anders zijn. Door je coachende houding help jij de cliënten om het beste uit zichzelf te halen. Waar het kan geef je hen eigen regie, als het nodig is neem je hen bij de hand. Samen leer je, ook door fouten te maken, en draag je bij dat cliënten verantwoordelijkheid dragen voor het eigen handelen.

Je hebt een zorggerelateerd mbo-diploma (niveau 3 of 4) of een hbo-diploma. Het is zeer prettig als je ervaring hebt in de zorg en bij voorkeur met LVB(+) cliënten. Heb je dat niet, dan gaan we graag in gesprek om samen te achterhalen of deze groep goed past bij jouw kwaliteiten. Een hart dat uitgaat naar het werken met mensen met een verstandelijke beperking en een complexe zorgvraag is een vereiste.

Open

Jij hebt een open blik. Je voelt aan wanneer je ruimte moet geven en wanneer juist sturing gewenst is. Met jouw positieve en creatieve aanpak onderzoek je samen met je collega’s waar de krachten en mogelijkheden van cliënten liggen. Ook heb je het talent om je in hun belevingswereld te verplaatsen om de boodschap achter het gedrag te achterhalen.

Samen

Je werkt samen met je collega’s in het team, maar ook met artsen, paramedici, gedragsdeskundigen en verwanten van de cliënten. Bij Dichterbij sta je er nooit alleen voor. Met elkaar bespreken jullie de wensen die er zijn. Daarna kijk je hoe je die samen kunt realiseren. Je werkt in een zelforganiserend team. Je toont eigenaarschap en bouwt een duurzame band op met cliënten, collega’s en verwanten.

Betrokken

Je bent betrokken bij je cliënten, hun verwanten en collega’s. Je hebt aandacht voor hen, bent geïnteresseerd in hun verhaal. Je bent ook betrokken bij de organisatie. Als je vindt dat er dingen beter kunnen, dan luisteren we graag naar je. Dichterbij is ook betrokken bij jou. We gaan met jou in gesprek om te achterhalen waar jouw uitdaging ligt. We helpen je graag met het (door)ontwikkelen van jouw talenten.

Professioneel

Dichterbij gaat voor een betekenisvol en zo gewoon mogelijk leven voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat doen we op een professionele manier aan de hand van onze grondhouding ‘Als je het mij vraagt’. Dat is onze manier om cliënten, hun verwanten en hun talenten zo goed mogelijk te leren kennen. Dat doen we door een positieve waarderende houding aan te nemen in gesprekken. Ook met collega’s. We beloven dat we kijken naar mogelijkheden.

Bart en Rob maken samen het verschil!

Aanbod

In deze functie bieden we je:

 • Een salaris conform CAO-Gehandicaptenzorg met een inschaling in FWG 40 (€ 2.055,- t/m € 2.993,-) of FWG 45 (€ 2.151,- t/m € 3.289,-) op basis van een 36 urige werkweek. Inschaling is afhankelijk van de doelgroep waar je mee gaat werken;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,33 % en 8% vakantietoeslag;
 • Je uren zijn in overleg bespreekbaar en flexibel op weekdagen en in weekenden;
 • Je diensten zijn afhankelijk van de locatie waar je gaat werken.
 • Maak gebruik van 40% belastingvoordeel op leuke extra’s naast je salaris Bovenal werk je aan een betekenisvol leven van cliënten en daar draag jij aan bij!

De ode van Dichterbij

Dichterbij is er voor mensen met een verstandelijke beperking. We bieden zorg en ondersteuning op maat. Bij ons kan iedereen terecht met een WLZ VG indicatie. Of iemand nu zo lang mogelijk thuis wil blijven wonen of niets liever wil dan een eigen appartement, Dichterbij helpt leven zoals jij dat wilt. School, werk of een fijne dagbesteding? Dichterbij weet de weg in de wereld van onderwijs, werk en participatie. Dat alles doen we aan de hand van onze kernwaarden: open, betrokken, professioneel en samen. Dichterbij heeft locaties in Noord-Limburg, Zuid-Gelderland en Oost-Brabant.

Word jij mijn nieuwe zorgcollega?


Herken jij je in dit profiel? Wil jij een carrière met je hart? Neem dan contact met ons op. Heb je niet alle papieren en wil je toch reageren? We ontvangen je reactie graag.

Heb je vragen bel of mail dan met het wervingsbureau, 088 754 0060 - wervingsbureau@dichterbij.nl.

Nadat we hebben kennisgemaakt, bekijken we samen op welke locatie jij het beste tot je recht komt. Dat kan bij een woning zijn, maar ook bij een dagbesteding of behandellocatie. We helpen jou je droom te realiseren.

Bel me terug

Solliciteer in 5 stappen

Dit kun je van ons verwachten als je solliciteert.

 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap01
  Stap 1
  Jouw sollicitatie
  Bedankt voor je sollicitatie! We doen ons uiterste best om binnen 1 week op jouw sollicitatie te reageren.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap02
  Stap 2
  Voorselectie
  We zijn benieuwd welke talenten je hebt en wat jouw motivatie is. Het kan zijn dat we telefonisch contact met je opnemen voor een korte kennismaking.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap03
  Stap 3
  Kennismaken
  We zijn enthousiast en nodigen je graag uit voor een gesprek! Je maakt nu kennis met de leidinggevende en met een medewerker uit het team.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap04
  Stap 4
  Beter kennismaken
  Is er van beide kanten interesse? Dan ben je door naar een tweede gesprek of we bespreken direct de arbeidsvoorwaarden. Meelopen met het team is ook een mogelijkheid.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap05
  Stap 5
  Referenties
  We vragen (met jouw toestemming) om een aantal referenties. Uiteraard gaan we hier vertrouwelijk mee om. Hopelijk hebben we een match!

Welke locatie past bij jou?


Op de volgende locaties zijn we op zoek naar Begeleiders voor LVB+ cliënten.

Wil je even sparren over welke locatie het beste bij jou past? Neem gerust contact op met onze recruiters via 088-7540060 of mail wervingsbureau@dichterbij.nl.

Reset filters


Zoek in onze locaties
Kaartweergave
[[ pagination ? locations.meta.pagination.total : locations.data.length ]] resultaatresultaten

Accepteer cookies voor chat