Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer

Verschil maken doe je samen

Dichterbijik Els 0096 2000x500
Zorg jij ervoor dat cliënten ’s nachts lekker kunnen slapen? Vind je droombaan bij Dichterbij!

Begeleider Nachtzorg

Alle regio's
16-24 uur per week
MBO (niveau 4)
FWG 40 - FWG 45
Bel me terug

Mail deze vacature naar jezelf


Wil je de vacature later nog eens uitgebreid doorlezen, of op een ander moment je motivatie schrijven? Dat snappen we! Vul je gegevens in en je ontvangt een link naar deze vacature in je mailbox.

‘De nacht is bijzonder, het contact met cliënten heel puur’

Begeleider worden in de nachtzorg? Uit nieuwsgierigheid liep woonbegeleider Els een nachtje mee. Om er niet meer weg te gaan. Ook zo nieuwsgierig? Lees hoe collega Els de nacht ervaart bij Dichterbij

Of meld je aan om een avond/nacht mee te lopen. 

Zorg jij ervoor dat cliënten ’s nachts lekker kunnen slapen? Vind je droombaan bij Dichterbij

Je vindt het heerlijk om ervoor te zorgen dat mensen ’s nachts lekker kunnen slapen. Dat doe je door je zorg- en dienstverlening af te stemmen op de specifieke hulpvraag van de cliënten met een verstandelijke beperking. Soms is hulp gepland, soms hebben cliënten ongepland hulp nodig. Je werkt daarbij goed samen met de zorgcentrale van Dichterbij, waar signalen en meldingen binnenkomen. De doelgroep is divers: van jong tot oud, van licht tot ernstig beperkt, met en zonder gedragsproblematiek, overname van ADL tot een meer somatische zorgvraag. Samen kijken we welke cliënten het beste bij jou passen.

Je hebt een zorggerelateerd mbo-diploma (niveau 4), twee jaar werkervaring en hart voor mensen met een verstandelijke beperking. Je kunt je goed inleven in de cliënt, waardoor je als vanzelfsprekend in hun belang handelt. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en bent flexibel inzetbaar. Je bent in het bezit van rijbewijs B en bereid scholingen te volgen voor de voorkomende verpleegtechnische handelingen, Fysieke Agressie Hantering en BHV.

Open

Jij hebt een open blik. Je bent in staat de non-verbale signalen van de cliënt te lezen en deze te vertalen naar de zorgvraag. Met jouw positieve en creatieve aanpak ga je met de cliënten op onderzoek naar waar hun krachten en mogelijkheden liggen.

Samen

Je werkt samen met je collega’s in het team, maar ook met artsen, paramedici, gedragsdeskundigen en verwanten van de cliënten. Bij Dichterbij sta je er nooit alleen voor. Met elkaar bespreken jullie de wensen die er zijn. Daarna kijk je hoe je die samen kunt realiseren. Je werkt in een zelforganiserend team. Je toont eigenaarschap en bouwt een duurzame band op met cliënten, collega’s en verwanten.

Betrokken

Je bent betrokken bij je cliënten, hun verwanten en collega’s. Je hebt aandacht voor hen, bent geïnteresseerd in hun verhaal. Je bent ook betrokken bij de organisatie. Als je vindt dat er dingen beter kunnen, dan luisteren we graag naar je. Dichterbij is ook betrokken bij jou. We gaan met jou in gesprek om te achterhalen waar jouw uitdaging ligt. We helpen je graag met het (door)ontwikkelen van jouw talenten.

Professioneel

Dichterbij gaat voor een betekenisvol en zo gewoon mogelijk leven voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat doen we op een professionele manier aan de hand van onze grondhouding ‘Als je het mij vraagt’. Dat is onze manier om cliënten, hun verwanten en hun talenten zo goed mogelijk te leren kennen. Dat doen we door een positieve waarderende houding aan te nemen in gesprekken. Ook met collega’s. We beloven dat we kijken naar mogelijkheden.

Aanbod

In deze functie bieden we je:

 • Een salaris tussen € 1.898,- en € 2.807,- schaal FWG 40 of een salaris tussen € 2.016,- en €3.085,- schaal 45 conform CAO-Gehandicaptenzorg op basis van een 36-urige werkweek;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,33 % en 8% vakantietoeslag;
 • Je uren zijn in overleg bespreekbaar en flexibel op weekdagen en in weekenden;
 • Je diensten zijn afhankelijk van de locatie waar je gaat werken.
 • Maak gebruik van 40% belastingvoordeel op leuke extra’s naast je salaris.
 • Bovenal werk je aan een betekenisvol leven van cliënten en daar draag jij aan bij!

De ode van Dichterbij

Dichterbij is er voor mensen met een verstandelijke beperking. We bieden zorg en ondersteuning op maat. Bij ons kan iedereen terecht met een WLZ VG indicatie. Of iemand nu zo lang mogelijk thuis wil blijven wonen of niets liever wil dan een eigen appartement, Dichterbij helpt leven zoals jij dat wilt. School, werk of een fijne dagbesteding? Dichterbij weet de weg in de wereld van onderwijs, werk en participatie. Dat alles doen we aan de hand van onze kernwaarden: open, betrokken, professioneel en samen. Dichterbij heeft locaties in Noord-Limburg, Zuid-Gelderland en Oost-Brabant.

Word jij mijn nieuwe zorgcollega?


Herken jij je in dit profiel? Wil jij een carrière met je hart? Neem dan contact met ons op. Heb je niet alle papieren en wil je toch reageren? We ontvangen je reactie graag.

Heb je vragen bel of mail dan met het wervingsbureau, 088 754 0060 - wervingsbureau@dichterbij.nl.

Nadat we hebben kennisgemaakt, bekijken we samen op welke locatie jij het beste tot je recht komt. Dat kan bij een woning zijn, maar ook bij een dagbesteding of behandellocatie. We helpen jou je droom te realiseren.

Bel me terug

Solliciteer in 5 stappen

Dit kun je van ons verwachten als je solliciteert.

 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap01
  Stap 1
  Jouw sollicitatie
  Bedankt voor je sollicitatie! We doen ons uiterste best om binnen 1 week op jouw sollicitatie te reageren.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap02
  Stap 2
  Voorselectie
  We zijn benieuwd welke talenten je hebt en wat jouw motivatie is. Het kan zijn dat we telefonisch contact met je opnemen voor een korte kennismaking.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap03
  Stap 3
  Kennismaken
  We zijn enthousiast en nodigen je graag uit voor een gesprek! Je maakt nu kennis met de leidinggevende en met een medewerker uit het team.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap04
  Stap 4
  Beter kennismaken
  Is er van beide kanten interesse? Dan ben je door naar een tweede gesprek of we bespreken direct de arbeidsvoorwaarden. Meelopen met het team is ook een mogelijkheid.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap05
  Stap 5
  Referenties
  We vragen (met jouw toestemming) om een aantal referenties. Uiteraard gaan we hier vertrouwelijk mee om. Hopelijk hebben we een match!

Accepteer cookies voor chat