Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
Dichterbij200044 Headerbeeld volg 2000x550 Rob v1
Verdiep jij je graag in het levensverhaal van ouder wordende cliënten? Bij Dichterbij krijg jij de ruimte en tijd om onze cliënten echt te leren kennen.

Begeleider ouder wordende cliënt

Meerdere locaties
MBO (niveau 3, 4) of HBO
FWG 40 -
Bel me terug

Mail deze vacature naar jezelf


Wil je de vacature later nog eens uitgebreid doorlezen, of op een ander moment je motivatie schrijven? Dat snappen we! Vul je gegevens in en je ontvangt een link naar deze vacature in je mailbox.

'Geen dag is hetzelfde, het gaat zoals het gaat'

Rob is een jonge vent die oudere mensen met een ernstig meervoudige beperking begeleidt. “Saai? Echt niet!”, vindt Rob. “Geen dag is hetzelfde, het gaat zoals het gaat en juist dat geeft me veel rust. Ik loop nooit te stressen." En de mensen? "Die zijn prachtig.” Bekijk zijn hele verhaal.

Verdiep jij je graag in het levensverhaal van ouder wordende cliënten? Bij Dichterbij krijg jij de ruimte en tijd om onze cliënten echt te leren kennen.

Als begeleider in de gehandicaptenzorg ben je van vele markten thuis. Je bent coach van de cliënt, motivator, zorgverlener, vertrouwenspersoon en maatje tegelijk. In deze functie stimuleer je ouder wordende cliënten om te blijven doen wat ze kunnen. Je krijgt de ruimte om je te verdiepen in hun levensverhaal. Je kent hun gebruiken en gewoontes. Hierdoor ben je in staat om - samen met je collega’s - cliënten te helpen in het behouden van hun kwaliteiten en mogelijkheden. Waar het kan geef je eigen regie. Als het nodig is neem je de cliënt bij de hand. Rust, duidelijkheid en zorg afstemmen in samenspel met de cliënt is van belang.

Mensen met een verstandelijke beperking worden ouder. Daarmee verandert de zorgvraag en krijg je te maken met o.a. mobiliteitsvraagstukken, dementie, palliatieve zorg of andere somatische zorgvragen. Bij Dichterbij helpt een team van deskundigen jou en de cliënten met dit soort vraagstukken. Ook kun jij je blijven ontwikkelen via trainingen bij Dichterbij of door het bijwonen van evenementen. Zo leer je ook van elkaar! Je hebt een zorggerelateerd mbo-diploma (niveau 3 of 4) of een hbo-diploma. Het is zeer prettig als je ervaring hebt in de zorg en bij voorkeur met Ouder wordende cliënten. Heb je dat niet, dan gaan we graag in gesprek om samen te achterhalen of deze groep goed past bij jouw kwaliteiten. Een hart dat uitgaat naar het werken met mensen met een verstandelijke beperking en een complexe zorgvraag is een vereiste.

Open

Jij hebt een open blik. Je voelt aan wanneer je ruimte moet geven en wanneer juist sturing gewenst is. Met jouw positieve en creatieve aanpak onderzoek je samen met je collega’s waar de krachten en mogelijkheden van cliënten liggen. Ook heb je het talent om je in hun belevingswereld te verplaatsen om de boodschap achter het gedrag te achterhalen.

Samen

Je werkt samen met je collega’s in het team, maar ook met artsen, paramedici, gedragsdeskundigen en verwanten van de cliënten. Bij Dichterbij sta je er nooit alleen voor. Met elkaar bespreken jullie de wensen die er zijn. Daarna kijk je hoe je die samen kunt realiseren. Je werkt in een zelforganiserend team. Je toont eigenaarschap en bouwt een duurzame band op met cliënten, collega’s en verwanten.

Betrokken

Je bent betrokken bij je cliënten, hun verwanten en collega’s. Je hebt aandacht voor hen, bent geïnteresseerd in hun verhaal. Je bent ook betrokken bij de organisatie. Als je vindt dat er dingen beter kunnen, dan luisteren we graag naar je. Dichterbij is ook betrokken bij jou. We gaan met jou in gesprek om te achterhalen waar jouw uitdaging ligt. We helpen je graag met het (door)ontwikkelen van jouw talenten.

Professioneel

Dichterbij gaat voor een betekenisvol en zo gewoon mogelijk leven voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat doen we op een professionele manier aan de hand van onze grondhouding ‘Als je het mij vraagt’. Dat is onze manier om cliënten, hun verwanten en hun talenten zo goed mogelijk te leren kennen. Dat doen we door een positieve waarderende houding aan te nemen in gesprekken. Ook met collega’s. We beloven dat we kijken naar mogelijkheden.

Dichterbij is Rob én Leo

Aanbod

Aanbod In deze functie bieden we je:

 • Een salaris conform CAO-Gehandicaptenzorg met een inschaling in FWG 40 (€ 2.055,- t/m € 2.993,-) op basis van een 36 urige werkweek;
 • Goede pensioenregeling;
 • Vaste eindejaarsuitkering van 8,33% en 8% vakantietoeslag;
 • Uren zijn in overleg bespreekbaar en flexibel op weekdagen en in weekenden;
 • Diensten zijn afhankelijk van de locatie waar je gaat werken;
 • Maak gebruik van 40% belastingvoordeel op leuke extra’s naast je salaris.

Bovenal werk je aan een betekenisvol leven van cliënten en daar draag jij aan bij!

De ode van Dichterbij

Dichterbij is er voor mensen met een verstandelijke beperking. We bieden zorg en ondersteuning op maat. Bij ons kan iedereen terecht met een WLZ VG indicatie.

Of iemand nu zo lang mogelijk thuis wil blijven wonen of niets liever wil dan een eigen appartement, Dichterbij helpt leven zoals jij dat wilt. School, werk of een fijne dagbesteding?

Dichterbij weet de weg in de wereld van onderwijs, werk en participatie. Dat alles doen we aan de hand van onze kernwaarden: open, betrokken, professioneel en samen. Dichterbij heeft locaties in Limburg, Gelderland en Noord-Brabant.

Word jij mijn nieuwe zorgcollega?


Herken jij je in dit profiel? Wil jij een carrière met je hart? Neem dan contact met ons op. Heb je niet alle papieren en wil je toch reageren? We ontvangen je reactie graag.

Heb je vragen bel of mail dan met het wervingsbureau, 088 754 0060 - wervingsbureau@dichterbij.nl.

Nadat we hebben kennisgemaakt, bekijken we samen op welke locatie jij het beste tot je recht komt. Dat kan bij een woning zijn, maar ook bij een dagbesteding of behandellocatie. We helpen jou je droom te realiseren.

Bel me terug

Solliciteer in 5 stappen

Dit kun je van ons verwachten als je solliciteert.

 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap01
  Stap 1
  Jouw sollicitatie
  Bedankt voor je sollicitatie! We doen ons uiterste best om binnen 1 week op jouw sollicitatie te reageren.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap02
  Stap 2
  Voorselectie
  We zijn benieuwd welke talenten je hebt en wat jouw motivatie is. Het kan zijn dat we telefonisch contact met je opnemen voor een korte kennismaking.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap03
  Stap 3
  Kennismaken
  We zijn enthousiast en nodigen je graag uit voor een gesprek! Je maakt nu kennis met de leidinggevende en met een medewerker uit het team.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap04
  Stap 4
  Beter kennismaken
  Is er van beide kanten interesse? Dan ben je door naar een tweede gesprek of we bespreken direct de arbeidsvoorwaarden. Meelopen met het team is ook een mogelijkheid.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap05
  Stap 5
  Referenties
  We vragen (met jouw toestemming) om een aantal referenties. Uiteraard gaan we hier vertrouwelijk mee om. Hopelijk hebben we een match!

Welke locatie past bij jou?


Reset filters


Zoek in onze locaties
Kaartweergave
[[ pagination ? locations.meta.pagination.total : locations.data.length ]] resultaatresultaten

Accepteer cookies voor chat