Naar inhoud
Ziep2 572
Zie jij het als een uitdaging om te werken in een unieke voorziening voor Kortdurend Buitengewone zorg? Jouw kennis en expertise kunnen we goed gebruiken, dus lees verder!

Begeleider crisisopvang KBZ Ottersum

Vast contract
Ottersum
18-36 uur per week
MBO (niveau 4), HBO of WO
FWG 45

Mail deze vacature naar jezelf


Wil je de vacature later nog eens uitgebreid doorlezen, of op een ander moment je motivatie schrijven? Dat snappen we! Vul je gegevens in en je ontvangt een link naar deze vacature in je mailbox.

Wat ga je doen?

Begin 2021 werd op locatie de Ziep in Ottersum een unieke voorziening geopend, namelijk Kortdurende Buitengewone Zorg (KBZ). Dit betreft een crisisvoorziening voor cliënten met een ernstige verstandelijke beperking en gedragsproblematiek (EVB+). In verband met hevige gedragsontregeling vragen deze cliënten tijdelijk extra aandacht. Opname op de KBZ heeft als doel het hervinden van stabiliteit. Tijdens de opname staat herstel en behoud van contact, met begeleiders maar ook met naasten van de cliënt, centraal. Er wordt relatiegericht, traumasensitief en de-escalerend gewerkt. Als begeleider op de KBZ lever je een belangrijke bijdrage in observatie van de cliënt en het opstellen van een passend behandelplan. Je bouwt contact op met de cliënt en biedt op een passende manier nabijheid, ook (of juist) wanneer er sprake is van sterke ontregeling. Om zo te werken aan gevoel van veiligheid en vertrouwen bij de cliënten, zodat zij weer meer gebruik kunnen maken van hun competenties en meer grip op hun leven ervaren.

Zo werken wij

De KBZ is een nieuw zorgproduct dat zich richt op EVB+ cliënten in een crisissituatie. Werken in een dergelijk innovatief project geeft de medewerkers de ruimte om hun professionele bijdrage te leveren in het verder ontwikkelen van dit zorgproduct. De maatschappelijke relevantie van de KBZ is groot, waarin wij ons richten op het duurzaam handhaven van een woonsituatie door ondersteuning te bieden op momenten dat een team of een andere ondersteuningsstructuur vast loopt met een cliënt. Het werken als zorgprofessional in een nieuw zorgproduct als de KBZ geeft medewerkers een prachtige kans om zich zowel als persoonlijk als professioneel te ontwikkelen.

Alle mensen hebben wensen. De manier waarop wij cliënten en hun verwanten leren kennen noemen wij 'Als je het mij vraagt’. Ontdek onze werkwijze via https://www.dichterbij.nl/alsjehetmijvraagt. Dichterbij daagt niet alleen de cliënten, maar ook alle medewerkers uit om het beste uit zichzelf te halen. Bij ons krijg je de ruimte om te ondernemen, initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen. Spreekt dit je aan, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet.

Met wie ga je dat doen?

Je werkt nauw samen met een multidisciplinair team met hierin een zeer nauwe samenwerking met gedragsdeskundige, DVC'er, AVG arts en zo nodig aanvullende disciplines. Samen met het team bouw je verder aan deze en unieke afdeling binnen de zorg. Continu leren en verbeteren en samen een geweldig resultaat neerzetten waardoor het aantal cliënten dat moet verhuizen als gevolg van een vastgelopen situatie sterk zal worden verminderd.

Waar ga je dat doen?

De Ziep is gevestigd op een terrein voor zeer beschermd wonen, in het buitengebied van Ottersum, midden in het groen. Naast de crisisvoorziening zijn er 10 woongroepen waar 4 tot 5 EVB+ cliënten wonen.

Dit ben jij

 • Je bent in het bezit van een zorg gerelateerde opleiding op niveau mbo of hbo;
 • Je hebt kennis en/of ervaring van ontwikkelingsstoornissen en gedragsproblemen;
 • Jij ziet het als een uitdaging om vanuit een sensitief responsieve basishouding contact op te bouwen met cliënten met een ernstige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag;
 • Je bent in staat om samen te werken met een grote diversiteit aan cliënten en samen te bouwen met het team aan goede zorg;
 • Omdat het om een crisisvoorziening gaat heb je er geen bezwaar tegen om wisselende diensten te werken, ook in het weekend;
 • Je bent in staat om zelfstandig beslissingen te nemen en verantwoording te dragen en beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Dit krijg je ervoor terug

 • Een vast contract;
 • Een salaris tussen €2.381,00 en € 3.452,00 schaal FWG 45 conform CAO-Gehandicaptenzorg op basis van een 36-urige werkweek;
 • Een toeslag voor het werken in de avonden, weekenden en op feestdagen;
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% van je jaarsalaris en 8% vakantietoeslag;
 • Jaarlijks tot €600,- fiscaal voordeel bij onder andere de aanschaf van een telefoon, laptop, tablet, fiets of een abonnement bij de sportclub;
 • De mogelijkheid extra verlofuren fiscaal voordelig te kopen en te verkopen.

Meer weten? Of solliciteren?


Voor meer inhoudelijke informatie kan contact worden opgenomen met Kim Boeijen via telefoonnummer 06-16346472. Wil je weten hoe de sollicitatieprocedure verloopt? Neem dan contact op met het Wervingsbureau van Dichterbij via telefoonnummer 088-7540060.

Solliciteer in 5 stappen

Dit kun je van ons verwachten als je solliciteert.

 • Stap 1
  Jouw sollicitatie
  Bedankt voor je sollicitatie! We doen ons uiterste best om binnen 1 week op jouw sollicitatie te reageren.
 • Stap 2
  Voorselectie
  We zijn benieuwd welke talenten je hebt en wat jouw motivatie is. Het kan zijn dat we telefonisch contact met je opnemen voor een korte kennismaking.
 • Stap 3
  Kennismaken
  We zijn enthousiast en nodigen je graag uit voor een gesprek! Je maakt nu kennis met de leidinggevende en met een medewerker uit het team.
 • Stap 4
  Beter kennismaken
  Ben je door naar een tweede gesprek? Dan bespreken we direct de arbeidsvoorwaarden. Meelopen met het team is ook mogelijk. Met jouw toestemming vragen we nog om een paar referenties.
 • Stap 5
  Warm welkom!
  Het is een match! Gefeliciteerd met je nieuwe baan. Je wordt warm onthaald door je nieuwe collega's!

Chat met ons