Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
3 algemeen 3
‘Weet jij je op een natuurlijke manier in de belevingswereld van de cliënt te verplaatsen?’

Begeleider cliënten EMB

MBO (niveau 3, 4) of HBO
FWG 40
    Bekijk locaties

Mail deze vacature naar jezelf


Wil je de vacature later nog eens uitgebreid doorlezen, of op een ander moment je motivatie schrijven? Dat snappen we! Vul je gegevens in en je ontvangt een link naar deze vacature in je mailbox.

Wat ga je doen?

Bij Dichterbij kunnen alle cliënten rekenen op zorg en ondersteuning op maat – kinderen, (jong)volwassenen en ouderen die bijna met ‘pensioen’ gaan, met een lichte verstandelijke beperking of ernstige meervoudige beperkingen. We kijken daarbij altijd naar ieders mogelijkheden, want dat biedt kansen!

Als begeleider van cliënten met een (zeer) ernstige meervoudige beperking van volwassenen en senioren ligt jouw focus op het bieden van (verpleegtechnische) verzorging en belevingsgerichte begeleiding. Voor de een stel je een stimulerend dagprogramma samen, voor de ander bedenk je een fijn activiteitenaanbod met een minimum aan prikkels. Maar altijd stimuleer je jouw cliënten om zichzelf en de wereld om hen heen te ontdekken. Jouw positieve benadering gaat uit van behoeften en mogelijkheden, niet van beperkingen. Gewoon waar het kan, speciaal waar dat nodig is, zo ga je te werk.

Gezien de diversiteit aan cliënten, maken we graag kennis met begeleiders EMB. Dus ben jij een zorgzaam type en weet jij je op een natuurlijke manier in de belevingswereld van de cliënt te verplaatsen? Dan komen we graag met jou in contact.

Dit ben jij

Je hebt een zorggerelateerd mbo- (niveau 3 of 4) of hbo-diploma en het talent om je in de belevingswereld van cliënten met een ernstige meervoudige beperking te verplaatsen. Je weet van aanpakken; je schrikt niet terug voor fysieke belasting en het verrichten van verpleegkundige handelingen (bijvoorbeeld sondevoeding geven, medicatie verstrekken). Je bent zorgzaam en straalt vertrouwen uit. Als vanzelfsprekend handel je in het belang van de cliënten en hun verwanten.

Je bent een kei in het oppikken van non-verbale signalen en weet deze op een juiste manier te vertalen naar de zorgvraag van de cliënt. Daarnaast ben je een doorzetter en kun je goed schakelen. Je vindt het prettig om in een team te werken en kunt zelfstandig en in samenspraak beslissingen nemen. Je bent initiatiefrijk en denkt in kansen en mogelijkheden in plaats van ‘maren en bezwaren’. Ervaring met het werken met cliënten met een ernstige meervoudige beperking is een pre.

Dit krijg je ervoor terug

 • Gelukkige cliënten! Jij draagt bij aan een betekenisvol leven.
 • Een salaris van FWG 40, conform CAO-Gehandicaptenzorg op basis van een 36-urige werkweek
 • Een vaste eindejaarsuitkering en vakantietoeslag
 • Je uren zijn in onderling overleg bespreekbaar
 • Je diensten zijn afhankelijk van de locatie waar je gaat werken

Zo werken wij

Alle mensen hebben wensen. Bij Dichterbij werk je in een zelforganiserend team dat bestaat uit de cliënt, zijn of haar verwanten en jij als begeleider (samen met je collega's). Samen bespreken jullie de wensen die er zijn. En vervolgens kijken jullie hoe je die wensen kunt realiseren. Eventueel schakel je de hulp van jullie netwerk in. De manier waarop wij cliënten en hun verwanten leren kennen noemen wij 'Als je het mij vraagt’. Ontdek onze werkwijze via https://www.dichterbij.nl/alsjehetmijvraagt

Met wie ga je dat doen?

Je werkt met cliënten en je collega’s. Daarnaast heb je goed contact met verwanten en overleg je met artsen, paramedici en de gedragsdeskundige. Bij Dichterbij sta je er nooit alleen voor. Alle cliënten hebben een eigen zorgvraag en een (zeer) ernstige meervoudige beperking. Bij welke cliëntengroep ben jij met jouw expertise en talenten het beste op je plek? We zoeken het samen uit.

Waar ga je dat doen?

Wij helpen je graag bij het onderzoeken van je mogelijkheden en ontwikkelen van jouw talenten. Nadat we hebben kennisgemaakt, bekijken we samen op welke locatie jij het beste tot je recht komt. Dat kan in een woning zijn, maar ook op een dagbestedingsplek of behandellocatie. Wij helpen jou je droom te realiseren. Dichterbij heeft locaties in Noord-Limburg, Zuid-Gelderland en Oost-Brabant.

Meer weten? Of solliciteren?


Via de button hieronder kun je je cv en motivatiebrief uploaden en insturen. Binnen een week krijg je van ons een reactie op jouw sollicitatie. Een telefonische screening kan deel uitmaken van het sollicitatieproces. Heb je vragen over deze functie? Of wil je weten hoe de sollicitatieprocedure verloopt? Neem dan contact op met het Wervingsbureau van Dichterbij. Bel 088-7540060.

Vragen over vacatures of solliciteren?

Wil je weten hoe de sollicitatieprocedure bij ons verloopt? Neem contact op met ons Wervingsbureau.

 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap01
  Stap 1
  Jouw sollicitatie
  Bedankt voor je sollicitatie! We doen ons uiterste best om binnen 1 week op jouw sollicitatie te reageren.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap02
  Stap 2
  Voorselectie
  We zijn benieuwd welke talenten je hebt en wat jouw motivatie is. Het kan zijn dat we telefonisch contact met je opnemen voor een korte kennismaking.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap03
  Stap 3
  Kennismaken
  We zijn enthousiast en nodigen je graag uit voor een gesprek! Je maakt nu kennis met de leidinggevende en met een medewerker uit het team.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap04
  Stap 4
  Beter kennismaken
  Is er van beide kanten interesse? Dan ben je door naar een tweede gesprek of we bespreken direct de arbeidsvoorwaarden. Meelopen met het team is ook een mogelijkheid.
 • Dichterbij Icoon Solliciteren Stap05
  Stap 5
  Referenties
  We vragen (met jouw toestemming) om een aantal referenties. Uiteraard gaan we hier vertrouwelijk mee om. Hopelijk hebben we een match!

Locaties


Op onder meer de volgende locaties zijn we op zoek naar Begeleiders cliënten EMB. Neem alvast een kijkje. Ben je geïnteresseerd in deze functie? Samen met jou kijken we welke werkplek het beste bij jou en onze cliënten past!

Reset filters


Zoek in onze locaties
Kaartweergave
[[ pagination ? locations.meta.pagination.total : locations.data.length ]] resultaatresultaten

Anderen bekeken ook


 • Begeleider Flexpool
  Begeleider Flexpool

  ‘Wil je je eigen talenten en die van onze cliënten verder ontwikkelen?’

 • Begeleider EVB+ cliënten
  Begeleider EVB+ cliënten

  Wil jij bijdragen aan een mooi en betekenisvol leven voor EVB+ cliënten? Vind je droombaan bij Dichterbij.
  Wel of geen ervaring? Wij maken graag kennis met je.

Chat met ons